Съединител

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Трънчо
Автомобил:
Двигател:

Съединител

Мнениеот Трънчо » Нед 13 юли 2008 15:44

Колеги, тъй като наближавам времето за смяна на съединителя се питам, дали е задължително да сменя и притискателния ( огледалния) диск. :roll:

Потребителски аватар
krastio
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krastio » Нед 13 юли 2008 16:53

Зависи колко е износен . Те майсторите като го свалят ще ти кажат дали е за смяна , но за мен най-хубаво е целия комплект да си смениш 200лв. Закс , аз така направих за да си нямам повече ядове

Трънчо
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Трънчо » Нед 13 юли 2008 17:01

200 лв със смяната ли. Че на мен ми казаха че пълния комплект само е 350 лв.

Потребителски аватар
Wish_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Wish_Master » Нед 13 юли 2008 18:39

За моя двигател пълен комплект Sachs феродов и притискателен диск + някаква пластина с пружина беше 240лв във Варна. Смяната тук варира между 60 и 100лв.

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Нед 13 юли 2008 20:35

за различните мотори цената варира, може да провериш в някой магазин колко ще ти искат за закс или лук за твоя мотор, но доколкото знам за дизелите са по-скъпи малко, така че може и да не е далече от истината цената която са ти казали :roll:

Потребителски аватар
Караиванов
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Караиванов » Пон 14 юли 2008 7:45

Аз за 50 лв. взех феродов Топран :wink:

Потребителски аватар
gyleto
Автомобил: Golf 2
Двигател: PL 1991

Мнениеот gyleto » Вто 15 юли 2008 1:57

да си дам и моето мнение може да е от полза, купих си евтин вариант като не знаех че е така излезе ми 140 лева за комплект феродов и огледален бяха meg arm синя кутия някви италянски за смяна не давах пари смени ми го приятел изкара точно 6000 километра и това беше,свалиха кутията и феродовия диск беше се разпаднал и имаше дири все едно е пален, говоря за пален от въртене на гуми исках да го върна за рекламация не става не можели да го приемат такъв все едно съм със състезателна кола личало си че бил пален,купих си за 210 luk комплект смениха ми го за 100 лева в castrol карам и нямам проблеми по добре малко повече отколкото тройно повече

detjo
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AEK 1995

Мнениеот detjo » Вто 15 юли 2008 8:47

Здравей,
Вчера смених съединител, по мое мнение притискателния може и да не се сменя стига да няма видими следи от търкане на нитовете по феродовия и да е с равна повърхност. Моя феродов диск беше много износен откъм притискателния, чак до металните нитове и си личеше че са се търкали в притискателния.
Но ако не го сменяш сам няма как, не върви да кажеш на майсторите да го свалят, че да го огледаш и ако трябва да се сменя да тичаш и за притискателен докато те пушат по цигара.

Потребителски аватар
Wish_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Wish_Master » Вто 15 юли 2008 15:27

Днес и аз смених съединител. Феродото имаше още доста хляб, но демпферните пружини се бяха разхлабили и пръстена с шлиците също играеше. След смяната определено зацепва доста по-надолу, но пак е едно такова мазно мазно и доста трудно мога да завъртя гуми. Някой да има идея от какво може да е? Май ще трябва да сменя и жилото...
Между другото съединителя беше оригинален Sachs. Сега пак сложих Sachs "уж оригинален" ...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”