Golf 3 GTI Golf 2 GTI
Снаряжённая масса 1110 920
Допустимая полная масса 1610 1400
Длина 4020 4040
Ширина 1710 1680
Высота 1405 1405
База 2475 2475
Колея передних колёс 1450 1425
Колея задних колёс 1435 1420
Дорожный просвет 110 130
Всичко е доста относително, зависи дали са GTI модификация, но и двете да са, те са с идентично окачване

там разлики не трябва да има.Ако има разлика в стабилността тя трябва да дойде от широчината на стъпката и разположението на килограмите(това е еднакви условия, гуми, амортесьори и т.н.).Golf 3 е по-тежък с 200кг, въпроса е къде са добавени те за сметка двойката, ако са главно отпред или отзад ще има значение, ако са равномерно, то съотношението се е запазило
Между предно и задно няма база за сравнение, задното би трябвало дае с по-добро управление, защото има и игра със съединителя и газта чрез които може допълнително да си насочваш задницата освен предните гуми(това вече си е въпрос на умения).
Някой беше споменал за занасянето на задницата на голфа....доста лесно става, особено като си сложиш галоши отзад и настилката е мокра, ефекта е поразителен, но въпреки това поне при двойката предницата е достатъчно тежка и има достатъчно добро сцепление

добро управление.Като съм с хубави гуми мога да влизам с доста газ в завоите без да се притеснявам, че задницата ще избяга, както би станало със задно(не че има къде да избяга де), но за сметка на това понякога се усеща как предницата се стреми да бяга настрани.Това обаче е в рамките на нормалното.
Като цяло съм се убедил, че при голф 2 разпределението на масата между предницата и задницата е прилично.Ако колата е оборудвана с добри гуми няма да има абсолютно никакъв проблем на чиста настилка, дори и мокра(при чакъл и пясък е ясно какво става).Ако обаче колата е с галоши отзад и е рамял скоро дъждец, само трябва безопасно широко място с достатъчно завои, където да си вдигнеш адреналина.Задницата може да си я сучеш както искаш, дори и да прабвиш обратен завой на доста тясно място без ръчна.Гарантирам, че ако предните гуми са добри и боравите добре с волана, колата се управлява много лесно в завои с висока скорост при мокра настилка и наличие на чакъл.Единствено ако не съумееш да насочиш предните гуми по посока на занасянето може да стане фал, но обикновено спирачките на тия коли са доста добри и не можеш да влезеш в "нивата" с повече от една кола дължина.Понякога като се позасилиш повечко преди завоя се пооливаш със спирачките,когато настилката е замърсена и морка, сприрачките блокират и я чакаш да спре.Това е крайно нежелателно....
Няколко реда и за тези, които се чудят какво търси това мнение тук....Позволих си да взема отношение по въпроса, защото имам някои наблюдения и известен опит и според мен донякъде съвпадат с разглеждания въпрос...
П.П.Чувства се отсъствието на раздел "Техники на шофиране/VW и пътищата"