Пластмасов тройник на охладителната система.

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Пластмасов тройник на охладителната система.

Мнениеот Danny boy » Съб 12 юли 2008 16:19

Колеги,въпроса е спешен
Заминавам след седмица на море а колата текна от тройника като лейка.
Обръщам се специално към колегите от Пловдив:
Къде по дяволите да ида да си купя в Пловдив читав тройник,че тия убавци от ауто + ме сюрпризираха с един топран за 3,50,дето няма да го сложа като прочетох колегите кви ядове са имали точно от тази марка.
Парите не са от значение,важното е да държи не да го сменям всяка седмица.Ако някой е сменял и е доволен и ми каже откъде да го закупя в Пловдив,че нямам никаква идея.Колата е б3 1,8 RP.Оригиналния на колата е спукан до болта горе в ляво,не подлежи на ремонт.
Благодаря предварително.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 12 юли 2008 21:36

Двата магазина на 'СекФом'.
Единия е при моста на Герджика, до ВикиВат. ул 'Плевен'№11
Другия е малко преди спирката при хотел 'Санкт Петербург', по бул 'България'№109, м/у спирката и магазин АутоХелп.
Телефона там е 96 18 98 0888/863 684
Този човек му звъняхме в 4 следобед в събота, по време на събора и той се вдигна от 'Тракия' за да отвори и да ни продаде 2 къси маркучлета и 2 скоби + тройник, за да може pironski да си оправи колата.
ЕВАЛА му! :bowdown защото знаеше, че от нас кинта няма да искара, но дойде, за да помогне на колега в беда!

Да не забравя- чарковете са турски, но вече 2 години карам с 2 негови тройника, 1 воден маркуч и този за маслените пари и всичко е без грижи!

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Нед 13 юли 2008 11:06

Хм,турски викаш направо ме е страх от такива,да не е пак топран,ама щом казваш че държат

Потребителски аватар
HEAD
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HEAD » Нед 13 юли 2008 14:08

:bowdown love.vw Гледай да уцелиш хубав,че аз съм с трети.....съжалих триста пъти ,че си смених оригиналният и то само защото леко сълзеше от гарнитурата.Реших да не се циганя и си купих целият тройник.......Новият ми изкара едва 20 дни нямаше навити и 200 километра и направо се пръсна.........добре ,че стана в квартала!Това ми се случи преди 2 години.........Успех при покупката

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Нед 13 юли 2008 15:32

днес си поиграх малко и смених уплътненията на тройника и другия фланец дето е отстрани на блока.
Обаче тройника пак си пролизва,имаше доста язвички,но нямах силикон да ги запълни и сега като го почистих дори новия о-пръстен не успява да ги компенсира.Решил съм утре да го сваля пак,течен метал на локтаит да запълня язвите и с едно равно парче дърво и шкурка да ги заравня със останалата повърхност,след това грес от външната страна на о-пръстена да спече евентулно и .. смятам така да карам за сега. :twisted: ,иначе е леко спукан отгоре до ухото и много малко пролизва ама ще чакам да стане непоносимо.

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Пон 14 юли 2008 2:56

В Юнитрейд-Х цената е поносима на тройника защото е чест проблем. Другия вариант е да сложиш от някоя морга алуминиев тройник от голф 2 или някой по стар мотор но пък трябва датчицте да мислиш къде ще се позиционират.

Потребителски аватар
mladen_79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladen_79 » Пон 14 юли 2008 6:26

Колега аз и двата фланеца смених преди 10 месеца и за сега нямам ниакъв проблем ( Купих ги от Евро 07 ) нямат марка на тях, но засега проблем не съм имал.Само да ти кажа , че Тройника който е с температурния датчик ( моя оригинално беше с един датчик ) , но след като търсих почти в целия град по магазините накрая купих от еврото ( тоя е за 2 датчика ) на 2 извод сложих пластмасова тапа и за сега поне нямам проблеми, но най добре е ако ти се намира стар датчик да сложиш него вместо тапа. Казвам ти това понеже почти съм сигурен , че и ти няма да намериш фланец като оригиналния !

IvanZag
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот IvanZag » Пон 14 юли 2008 7:40

Колега при мен тройника е железен, явно предишния собственик му е писнало да ги сменя през 3сесеца и си ги е направил "вечни". Това също е решение на проблема. :wink:

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passenger » Пон 14 юли 2008 8:44

Колега, какво значи поносима цена за тройник в Юнитрейд ?

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Пон 14 юли 2008 12:12

Ами значи че струва нещо от рода на 28-30 лв доколкото помня в юнито което според мен е добре.

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Пон 14 юли 2008 18:36

Днес стария тотално издаде багажа и реших да го сменя.Взех един Феби за 8лв,пък дано издържи морето.Ще взема един резервен за изпът за всеки случай.За днес течовете спряха,утре ще видим как ще е:lol: .Може и да се сетя накрая да си купя от Юнитрейд ама най големия ми проблем е, че не познавам никой колега от София,да му дам пари да ми купи :cry: Иначе не ми се свидят 20-30лв.
ПП аз съм с три датчика два отгоре/червен и син/ и един /черен отдолу/,не съм имал проблеми с намирането му.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 14 юли 2008 18:47

Съжалявам за забавения отговор, но съм малко далеч от Пловдив (на едно мокро и пясъчливо място! :lol: )
Пишеше името на фирмата-производител, но съм я забравил!
Мисля, че можеш спокойно да се довериш на този магазин, поне за едно година и полвина ;) В момента фланеца е едно от нещата, за които не съм се притеснил! Дано дявола не чете тук, де!

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Пон 14 юли 2008 18:55

radotom написа:Съжалявам за забавения отговор, но съм малко далеч от Пловдив (на едно мокро и пясъчливо място! :lol: )
Пишеше името на фирмата-производител, но съм я забравил!
Мисля, че можеш спокойно да се довериш на този магазин, поне за едно година и полвина ;) В момента фланеца е едно от нещата, за които не съм се притеснил! Дано дявола не чете тук, де!

Късно е вече Радо,взех някакъв.А там дето ми каза много магазинчета оле мале поне 5.Влезнах в някакъв дето ми казаха че бил България 109,ама като ми каза топран продавача и :назад, назад в доспат назад. :lol:

Върни се в “Passat”