Здравейте.
Купих кола от един приятел преди 6 месеца и я карам с пълномощно в което е вписано ,че мога да я продавам.
Някой ми казват ,че трябва да е минало 1 година от издаването на пълномощното за да мога да я продам. Така ли е?

Мога ли да продам кола с пълномощно?
- stoqn_g60
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ADA
зна4и аз като си зимах колата за първо време карах с пълномощно което ми позволяваше да карам колата освен в Бг и навън,и да я предствавлявам пред кат и тн и тн, но при мен не беше записано да мога да я продавам щото не се води в талона на мое име
а на други собственици, и затова имам права над нея само да я карам практи4ески като не се води на твое име не можеш да я продаваш
дано не съм те подвел
а на други собственици, и затова имам права над нея само да я карам практи4ески като не се води на твое име не можеш да я продаваш

- Zoran
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Значи аз продадох преди старата ми кола с пълномощно, искат 2 бележки допълнително, нотариално заверени. Едната е за платени данъци, другата е за наследници. Тези две бележки са на името на собственика. Званни на некой нотариус да ти каже точно по кой член са бележките.
С 2-те бележки + пълномощното може я продадеш без проблем.
С 2-те бележки + пълномощното може я продадеш без проблем.
Колега, ако колата е на твое има по пълномощно, генерано, можеш да я продаваш на когото си искаш без да се притесняваш за времето от което имаш колата.
Ноториата въз основа на генералното пълномощно което имаш ти от стария собственик на колата, прави ново пълномощно, което вклюва и трите страни, че колата веднъж е продадена на теб от този човек(който не се търси за подпис при продажбата която искаш да сключиш ти) и после сте вие с бъдещия собственик.
Абе завързах си езика, ама отиваш при нотариата и без проблеми я продаваш
Ноториата въз основа на генералното пълномощно което имаш ти от стария собственик на колата, прави ново пълномощно, което вклюва и трите страни, че колата веднъж е продадена на теб от този човек(който не се търси за подпис при продажбата която искаш да сключиш ти) и после сте вие с бъдещия собственик.

- Zoran
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
blinder написа:Колега, ако колата е на твое има по пълномощно, генерано, можеш да я продаваш на когото си искаш без да се притесняваш за времето от което имаш колата.
С 2-те бележчици ще стане без проблем, без тях не става, нищо че е генерално пълномощно.
И как колата да е на негово име като я кара с пълномощно

Zoran написа:blinder написа:Колега,ако колата е на твое име по пълномощно, генерано, можеш да я продаваш на когото си искаш без да се притесняваш за времето от което имаш колата.
С 2-те бележчици ще стане без проблем, без тях не става, нищо че е генерално пълномощно.
И как колата да е на негово име като я кара с пълномощно
Ако си прочел добре, ще разбереш за какво говоря

Zoran написа:blinder написа:Колега, ако колата е на твое има по пълномощно, генерано,
Именно, по пълномощно, колата е продадена на човека и той разполага с автомобила напълно, може да я продава да прави с нея какво се сети.
Колата по документи се води на човека от когото е купена, а по пълномощното се води на новия собственик.
Няма значение мисля, че разбра за какво говоря

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако в пълномощното е написано, че имаш право да я продаваш, значи можеш да го направиш по всяко време. Със сигурност обаче, за да го направиш, трябва да имаш два броя декларации - по чл. 25, ал. 7 ЗННД, и по чл. 264, ал. 2 ДОПК. И платен данък, ГО за тази година. Другото е лесно. Отиваш при някой нотариус и действаш.
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
LuIS написа:тия декларации от къде да ги извадя? от общината ли?
Попълват се при нотариуса, ако не си го направил предварително у вас, някой познат, адвокат ... . Нотариуса само заверява.
Тези декларации са за това, че не се дължат даници ( или нещо такова беше ) и другата декларация за това, че си "single".
Ако си с съпруга и двамата пишете и подписвате декларацията за данъците.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”