Tрябва ми информация за пластика на анус

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Iavor
Автомобил: Škoda Octavia VRS
Двигател: CEGA 2008

Tрябва ми информация за пластика на анус

Мнениеот Iavor » Сря 16 юли 2008 16:12

Някой може ли да помогне?
На тъщата й предстои операция,и ,понеже карциномът е много близо до ануса,ще замине и той.
Въпросът ми е,дали някои има информация за клиники,където правят такава пластика ?
Благодаря!

Потребителски аватар
Iavor

Мнениеот Iavor » Сря 16 юли 2008 16:20

Темата е сериозна.

Потребителски аватар
minimiro
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот minimiro » Сря 16 юли 2008 16:26

Анус претер мисля се наричаше, отварят нов изкуствен анус на предната коремна стена обикновено...
Потърси на кирилица в гугъл "анус претер" ще ти излязат доста материали можеш да четеш там... успех

успех в борбата и на тъща ти

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Сря 16 юли 2008 16:34

Претера е кофти работа. Отстрани едно рингче с торбичка :( Дано има и друг вариант. Иначе струва 16-25лв из нета.

Потребителски аватар
Iavor

Мнениеот Iavor » Сря 16 юли 2008 16:44

За претера-ясно.
Имам предвид пластика,след няколко месеца,да го изградят на мястото му.

Потребителски аватар
minimiro
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот minimiro » Сря 16 юли 2008 16:54

Това зависи доколко щадяща ще е операцията, има опция временно да бъде прекъснат пътя дотам за да се възстанови от операцията и в последваща операция се възстановява естествения път.... но не съм чел за вариант при пълно премахване да се възстановява от там... освен ако не са някои експериментални такива операции.... щото там е безволева мускулатура... и сещаш се няма как като е премахнат да сложат нови мускули и да ги накарат да работят както трябва.... стискам палци да са възможно най-малки щетите

drmilendd
Автомобил: Opel Vectra
Двигател: 22ZE 2009
Контакти:

Мнениеот drmilendd » Сря 16 юли 2008 18:03

нищо експериментално няма, а зависи от вида на операцията дали след това се възстановява или не. Със сигурност можеш да провериш във Втора хирургия на Александровска, където правят такива операции и са доста добри /от най-добрите в Бг/. Уговори час на тъщата за преглед и така. П

Потребителски аватар
zdravko_1986
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_1986 » Сря 16 юли 2008 18:14

Един мой колега ходи за лечение на хемороиди в клиника onclinik или нещо такова. Провери какво има в Гугъл :idea:

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Сря 16 юли 2008 18:50

Миналата година с колеги снимахме две опреции (пластики) точно на това в Пирогов. Беше дошло някакво хирургично светило да показва на нашите хирурзи как се практикува подобно нещо.
Едната операция беше на момиченце с вродено съединяване на вагината и ануса. Другата операция беше на момченце което е било оперирано от някакъв варненски бастун който си оставил ръцете и трябваше да го преправят.
Всичко това се случи в детска хирургия.
Съжалявам, но съм загубил контактите на доктора който поръча записа... :(

Zhiv

Мнениеот Zhiv » Чет 17 юли 2008 7:53

Военноморска болница във Варна.Отделението по обща хирургия.Началник - д-р Илия Плачков.Изключително добри специалисти.Впечатленията са ми от личен опит от преди два месеца.Включително от София/Пирогов/ бяха изпратили някои сложни случаи.И никой не си иска пари ...Иначе си оплювам брадата от яд като чуя за лекари покрай опита с здравни проблеми на родителите ми , но тия от военноморската .. не е за вярване ама направо поклон пред тях.

Потребителски аватар
Iavor

Мнениеот Iavor » Чет 17 юли 2008 21:08

И аз подразбрах нещо за ВМА-Варна.Доц.Костов.
Някой има ли впечатления от там ,с подобен на моя проблем?

Zhiv

Мнениеот Zhiv » Пет 18 юли 2008 7:23

За същите хора писах - доцент Костов е ръководителя на екипа ,т.е. началник отделение обща хирургия , а Плачков - по миниинвазивна.Доцентът се занимава само с тежки случаи .Например когато бях там имаше един човек с уникално голяма херния.Операция над 6 часа и в екипа им имаше и пластичен хирург щото се е наложило да теглят мускулни влакна от друго място.Заедно ни изписаха.Отделението обслужва и контингента на НАТО у нас и е в отлично състояние - датски легла с дистанционно упр-е , камери , магнитни карти , чудесии всякакви - даже е чисто и не смърди , че и персонала е едни път.Още веднъж - впечатленията ми от лекарския екип са изключително добри .

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 18 юли 2008 7:37

При "нисък" карцином на дебелото и правото черво,т. е и при карцинома на ректума ПЛАСТИКА НА АНУСА НЕ СЕ ПРАВИ!!!!!
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СЕ ОСТАВЯ АНУС ПРЕТЕР!
....Темата е много специфична и моля непознаващите материята да не вземат отношение защото заблуждават колегата...

Потребителски аватар
Iavor

Мнениеот Iavor » Пет 01 авг 2008 10:09

Операцията мина.Ако някой научи нещо повече,да казва.

Потребителски аватар
knight-errant
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот knight-errant » Пет 01 авг 2008 22:22

Човекът който Ви трябва е д-р Пламен Димитров, хирург в Областен диспансер за онкологични заболявания със стационар гр.Пловдив.Доколкото поне на мен ми е известно, операцията е по клинична пътека, а за консумативите, които ще ползвате след това, можете да се обърнете към Дирекцията за Социално подпомагане, на територията на която живее пациента по документ за самоличност.
Хирургът, който е извършил операцията би следвало да ви е предоставил необходимата информация по въпроса.

ПП За контакти

Върни се в “ОФФ-Топик - други”