Здравейте колеги,
имам един сложен казус за решаване и не мога да намеря решение. Карам голф 4 1.4 16В AHW и съм доволен от колата като цяло.
Проблема е че отвреме на време (студен или топъл двигател) мотора се тресе и колата работи като на 3 цилиндъра.
Преди да купя колата са сменили дроселова клапа, но не знам дали е адаптирана... предполагам да защото си работи добре,когато не тресе. Сменил съм: масло10в40 бп и за 2000км не е мръднало, филтри,ремаци и ролки. При смяна на свещи, кабелите на 1 и 4 цилиндър бяха целите в масло. Свалих капака на клапаните, хубав силикон, напръсках с wd вътре кабелите и после ги изтръсках и сложих нови свещи нгк триелектродни(старите денсо пак триелектродни). И тресенето започна да се появява от време на време... преди си беше почти постоянно. Един арабин с оксижен ми направи една дупка на ренерацията, да не е запушен катализатора. При диагностика с ВАГ-КОМ нищо не излиза като грешка... Съмнява ме да е някоя дюза, тъй като съм с газов инжекцион и там е същото. Не съм мерил компресия... но ако е нещо сегменти ще пипа маслото, ако има лош цилиндър, ще го прави постоянно или поне ще става по зле... и ме съмнява да е това. Но и в електрониката няма проблем... просто не знам какво повече да бутам... други идей?

Golf 4 1.4 16v AHW тресе се мотора
- security_g
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
цени
Здравейте,
интересно... като взех колата и имаше записана грешка с ламда сондата(с газов инжекцион съм), но след като е изчистих повече от два месеца не се появява отново... вече доста хора с опит ми казват смени кабелите и ще заспи. От вчера имам проблем с газста. В движение като е форсирам над 4000 рпм и се превключва на бензин сама. След прочитане на грешките от екуто за газста 3 грешки:ниско ниво на гаста,висото ниво и грешка във втора дюза... та някой ако може да ме ориентира какви са цените на кабелите комплект ?
Поздрави
интересно... като взех колата и имаше записана грешка с ламда сондата(с газов инжекцион съм), но след като е изчистих повече от два месеца не се появява отново... вече доста хора с опит ми казват смени кабелите и ще заспи. От вчера имам проблем с газста. В движение като е форсирам над 4000 рпм и се превключва на бензин сама. След прочитане на грешките от екуто за газста 3 грешки:ниско ниво на гаста,висото ниво и грешка във втора дюза... та някой ако може да ме ориентира какви са цените на кабелите комплект ?
Поздрави
- golfa314
- Автомобил:
- Двигател:
Re: тресе се мотора Г4
И аз съм със същия проблем 1.4 16в АКQ Помагайте колеги :)
Re: голф 4 1.4 16В AHW тресе се мотора
Колега виж си дросела аз имах същия проблем , но след като го изчистих се оправи погледни също и маркуча от картера за изгорелите газове най добре изчисти и него . Аз имах същия проблем само при първото палене се тресеше за малко и спираше после след процедурата с дросела нямам проблеми . Успех 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”