Golf 4 1.4 16v AHW тресе се мотора

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
golf1.4
Автомобил:
Двигател:

Golf 4 1.4 16v AHW тресе се мотора

Мнениеот golf1.4 » Пет 18 юли 2008 14:20

Здравейте колеги,

имам един сложен казус за решаване и не мога да намеря решение. Карам голф 4 1.4 16В AHW и съм доволен от колата като цяло.

Проблема е че отвреме на време (студен или топъл двигател) мотора се тресе и колата работи като на 3 цилиндъра.

Преди да купя колата са сменили дроселова клапа, но не знам дали е адаптирана... предполагам да защото си работи добре,когато не тресе. Сменил съм: масло10в40 бп и за 2000км не е мръднало, филтри,ремаци и ролки. При смяна на свещи, кабелите на 1 и 4 цилиндър бяха целите в масло. Свалих капака на клапаните, хубав силикон, напръсках с wd вътре кабелите и после ги изтръсках и сложих нови свещи нгк триелектродни(старите денсо пак триелектродни). И тресенето започна да се появява от време на време... преди си беше почти постоянно. Един арабин с оксижен ми направи една дупка на ренерацията, да не е запушен катализатора. При диагностика с ВАГ-КОМ нищо не излиза като грешка... Съмнява ме да е някоя дюза, тъй като съм с газов инжекцион и там е същото. Не съм мерил компресия... но ако е нещо сегменти ще пипа маслото, ако има лош цилиндър, ще го прави постоянно или поне ще става по зле... и ме съмнява да е това. Но и в електрониката няма проблем... просто не знам какво повече да бутам... други идей?

Потребителски аватар
security_g
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот security_g » Пет 18 юли 2008 22:49

на мен ми го прави само като е студена за 1-2 мин и после се нормализира!!!!!

respectman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот respectman » Съб 19 юли 2008 6:03

същия я сам и аз само че с 1.6 101кс .... и губя мощност понякога

Потребителски аватар
egoist_ok
Автомобил: Golf 4 TDI 4 motion
Двигател: ARL 2002

Мнениеот egoist_ok » Съб 19 юли 2008 17:31

И аз бях със същият проблем - тресеше и губеше мощност, оказа се Ланда сонда и кабел на 2-ри цилиндър. Пробвах да го сменя само него ама взе друг да се обажда и накрая си купих цял комплект кабели и за сега нямам проблеми. Само че аз съм с 1,6 АКL пак на Голф 4.
Успех.

golf1.4
Автомобил:
Двигател:

цени

Мнениеот golf1.4 » Нед 20 юли 2008 22:26

Здравейте,

интересно... като взех колата и имаше записана грешка с ламда сондата(с газов инжекцион съм), но след като е изчистих повече от два месеца не се появява отново... вече доста хора с опит ми казват смени кабелите и ще заспи. От вчера имам проблем с газста. В движение като е форсирам над 4000 рпм и се превключва на бензин сама. След прочитане на грешките от екуто за газста 3 грешки:ниско ниво на гаста,висото ниво и грешка във втора дюза... та някой ако може да ме ориентира какви са цените на кабелите комплект ?

Поздрави

Потребителски аватар
golfa314
Автомобил:
Двигател:

Re: тресе се мотора Г4

Мнениеот golfa314 » Чет 20 фев 2014 21:12

И аз съм със същия проблем 1.4 16в АКQ Помагайте колеги :)

brabusa
Автомобил:
Двигател:

Re: голф 4 1.4 16В AHW тресе се мотора

Мнениеот brabusa » Пет 21 фев 2014 11:07

Колега виж си дросела аз имах същия проблем , но след като го изчистих се оправи погледни също и маркуча от картера за изгорелите газове най добре изчисти и него . Аз имах същия проблем само при първото палене се тресеше за малко и спираше после след процедурата с дросела нямам проблеми . Успех :love.vwclub

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”