А пък аз чак този сезон оценявам че Алонсо наистина го бива.
Най-вече защото Рено видимо подобриха болида си - най-голям напредък спрямо първите стартове.
И защото въпреки очевидно по-слабата кола се бори и не се предава като т.н. "табуретка" на който не му стискаше да се сбори с Хамилтън.
Къф "пилот" е тоя ?!
Бътън караше кола със секунда и половина по-бавна от Ред Була на Култард и го накара 5-6 обиколки да се чанчи, за да успее да го изпревари - е това е Пилот.
Всичките там са много добри шофьори, победата се решава от болида и при що-годе равни болиди от това кой ще направи по-малко грешки или ще се ориентира по-добре с тактиката. Качете Хамилтън във Форс Индия или Фисикела във Ферари/макларън...
Какво бил направил Барикело... ми човека като напусна си каза - искам да се боря със съотборника си, не ме кефи да съм в топ отбор, но винаги за отбора и шефовете да съм номер 2. Я се запитайте на Ковалайнен какво му е било като му натиснаха копчето "набий спирачки, Нашето момче трябва да те изпревари"
После- ама Ковалайнен никого не изпревари... ми как да изпревари бе? То това е манджа с грозде, хората се опитват да въртат перфектни обиколки, 2-3 ДЕСЕТИ от секундата на обиколка са често разликата която решава дали ще изпревариш или ще те изпреварят.
Аз се втрисам при мисълта каква концентрация и вътрешна увереност е нужна за да караш 2 часа на предела на възможното... и като те фраснат така в няколко състезания подред (щото в Силвърстоун стана същото!), като няколко пъти ти сипат повечко гориво в квалификациите (щото видиш ли нещо се мислиш за много бърз) - къде ти отива самочувствието и увереността, че ТИ си човека дето решава нещата на пистата?
PS:
http://www.f1fanatic.co.uk/2008/07/21/m ... -the-pack/
One of the more unusual looking developments of the past two races has been an asymmetric side pod layout. When viewed from the front you can clearly see Hamilton’s right-hand sidepod opens far wider than the one on his left.
He ran with this configuration during the German Grand Prix although Kovalainen did not. Kovalainen did test the layout on F r i d a y, however. It was also used at Silverstone.
The sidepod with the smaller aperture can be used when the engine requires less cooling. It is more effective in directing the air flow around the car.
аре говорете ми, че Ковалайнен кара със същата кола... кара ама на тестовете.