Формула 1, сезон 2008

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
kickd0wn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickd0wn » Вто 08 юли 2008 10:28

myrshavija написа:
kickd0wn написа:... в края да се поздравим с победа на ферари без значени кой пилот ще я вземе...

Ако Маса стане шампион(което ми се вижда невъзможно), аз ша спра да гледам Ф1. Той определено не е от хората, които показват, че заслужават титлата. За разлика от доста други.

То и миналата година изглеждаше невъзможно Кими да стане, но е факт.

А на Хамилтън каквото му се радвате, не мога да разбера какво толкова демонстрира. Взе първата позиция и кара до края отпред нищо технично, повечето пилоти с добри машини го могат. Да се беше преборил за 5-10 места и да има интрига добре, а той си кара отпред без никой да го притеснява. Накрая бил затворил другите с обиколка и много добър вече, а преди две състезания като катастрофира най-кретенски в бокса и прецака Кими? Малко го наказаха, както беше малко наказанието и миналата година за целият отбор, трябваше да ги дисквалифицират от шампионата за да се научат как се правят к******и номера.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 08 юли 2008 13:04

kickd0wn написа:
myrshavija написа:
kickd0wn написа:... в края да се поздравим с победа на ферари без значени кой пилот ще я вземе...

Ако Маса стане шампион(което ми се вижда невъзможно), аз ша спра да гледам Ф1. Той определено не е от хората, които показват, че заслужават титлата. За разлика от доста други.

А на Хамилтън каквото му се радвате, не мога да разбера какво толкова демонстрира. Взе първата позиция и кара до края отпред нищо технично, повечето пилоти с добри машини го могат. Да се беше преборил за 5-10 места и да има интрига добре, а той си кара отпред без никой да го притеснява. Накрая бил затворил другите с обиколка и много добър вече, а преди две състезания като катастрофира най-кретенски в бокса и прецака Кими? Малко го наказаха, както беше малко наказанието и миналата година за целият отбор, трябваше да ги дисквалифицират от шампионата за да се научат как се правят к******и номера.

Пич, не му омаловажавай постижението!
Още 2 обиколки и щеше да затвори цялата колона с една обиколка. Световния шампион е затворен с една такава. Отпред си караше, но пък безгрешно. За удара в бокса си отнесе наказанието и толкова. Има комисия запозната с правилата в тоя спорт, разглежда и наказва. Малко му било! Да го беха наказали за 3 старта да не стартира, та белким у тоя дъжд победи Маса или Райконен. Стига с тия ултраски разбирания. Това е интелигентен и високорисков спорт и постиженията на абсолютно всички пилоти трябва да се уважават, а не умаловажават.

Потребителски аватар
kickd0wn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickd0wn » Вто 08 юли 2008 15:46

К.Одаджийски написа:
kickd0wn написа:
myrshavija написа:

Пич, не му омаловажавай постижението!
Още 2 обиколки и щеше да затвори цялата колона с една обиколка. Световния шампион е затворен с една такава. Отпред си караше, но пък безгрешно. За удара в бокса си отнесе наказанието и толкова. Има комисия запозната с правилата в тоя спорт, разглежда и наказва. Малко му било! Да го беха наказали за 3 старта да не стартира, та белким у тоя дъжд победи Маса или Райконен. Стига с тия ултраски разбирания. Това е интелигентен и високорисков спорт и постиженията на абсолютно всички пилоти трябва да се уважават, а не умаловажават.

Наистина, много лесно е да се говори докато само пилотите знаят какво е натоварването, но когато поддържаш даден отбор не може без крайни изказвания нали ?

Другото което исках да кажа, но явно не е станало ясно, е че Хамилтън кара добре само когато води колоната и не е под напрежение във всички други случаи се дъни яко, няма изградена психика все още предполагам. Все пак карт сериите не са формула 1.

Въпреки всичко съм много доволен от шампионата и се надявам до края да остане толкова интригуващ.

Потребителски аватар
asmo
Автомобил: passat variant 3b5
Двигател:

Мнениеот asmo » Сря 09 юли 2008 17:12

Най-добрият Фернандо Алонсо. Друго нямам какво да кажа.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 09 юли 2008 17:15

asmo написа:Най-добрият Фернандо Алонсо. Друго нямам какво да кажа.

:да: :beer
ама не са много хората тук, които мислят като нас :wink:

Потребителски аватар
valeto 150hp
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valeto 150hp » Нед 20 юли 2008 12:49

http://formula1.sportal.bg/news.php?id=4023

Дали и останалите потребители не четат специализираните сайтове? Каква е идеята да пльоснеш един линк в темата? Ако имаш нещо за казване, примерно лично мнение, споделяне на емоции и т.н. го направи, в противен случай се въздържай от безсмислени постове. mod edit: musura

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Вто 22 юли 2008 19:00

Малко късно се включвам за състезанието в неделя но явно този път McLaren и Хамилтън затвориха устата на доста хора прехласващи се по Ферари Маса, Райконен и Алонсо най вече :wink: mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
apchih
Автомобил: Ford Mondeo MK4 TDCi
Двигател:

Мнениеот apchih » Вто 22 юли 2008 19:24

Най - добрите са Барикело и Култард, с най много опит от всички останали, а тези които ги сочите за "най - добрите" просто карат най - добрите коли, а това също е от огромно значение, да наистина и другите имат опит, добри са в едно или др отношение, млади, опитни, но колата допринася доста за успеха им. Едва ли ако Хамилтън караше за Хонда щеше да е с толкова точки в шампионата и същото важи за Барикело ... прав ли съм?

Потребителски аватар
Теодор
Двигател:

Мнениеот Теодор » Вто 22 юли 2008 19:33

Барикело караше и за Ферари и какво направи, същото се отнася и за Култард във McLaren та явно не е само от колата :idea: А и как Пикет стана втори а Алонсито кара като пиян шотландец и се радва ако изобщо завърши :wink:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 22 юли 2008 21:32

apchih написа:Най - добрите са Барикело и Култард, с най много опит от всички останали, а тези които ги сочите за "най - добрите" просто карат най - добрите коли, а това също е от огромно значение, да наистина и другите имат опит, добри са в едно или др отношение, млади, опитни, но колата допринася доста за успеха им. Едва ли ако Хамилтън караше за Хонда щеше да е с толкова точки в шампионата и същото важи за Барикело ... прав ли съм?

ти нищо не каза.....

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 22 юли 2008 21:34

Теодор написа:.... McLaren и Хамилтън затвориха устата на доста хора прехласващи се по........ и Алонсо най вече :wink: mhihi mhihi mhihi

тва е към мен, знам ;)
в интерес на истината, си признавам, че съм малко разочарован от Алонсо... груби грешки една след друга.... но все пак, се случиха зарди скапаното дървено ренде :evil: :evil: :evil:

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Вто 22 юли 2008 21:34

Теодор написа:Малко късно се включвам за състезанието в неделя но явно този път McLaren и Хамилтън затвориха устата на доста хора прехласващи се по Ферари Маса, Райконен и Алонсо най вече :wink: mhihi mhihi mhihi
дам,време беше да им покажат как се карат тея коли :lol:

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Сря 23 юли 2008 7:50

А пък аз чак този сезон оценявам че Алонсо наистина го бива.
Най-вече защото Рено видимо подобриха болида си - най-голям напредък спрямо първите стартове.
И защото въпреки очевидно по-слабата кола се бори и не се предава като т.н. "табуретка" на който не му стискаше да се сбори с Хамилтън.
Къф "пилот" е тоя ?!
Бътън караше кола със секунда и половина по-бавна от Ред Була на Култард и го накара 5-6 обиколки да се чанчи, за да успее да го изпревари - е това е Пилот.
Всичките там са много добри шофьори, победата се решава от болида и при що-годе равни болиди от това кой ще направи по-малко грешки или ще се ориентира по-добре с тактиката. Качете Хамилтън във Форс Индия или Фисикела във Ферари/макларън...
Какво бил направил Барикело... ми човека като напусна си каза - искам да се боря със съотборника си, не ме кефи да съм в топ отбор, но винаги за отбора и шефовете да съм номер 2. Я се запитайте на Ковалайнен какво му е било като му натиснаха копчето "набий спирачки, Нашето момче трябва да те изпревари"
После- ама Ковалайнен никого не изпревари... ми как да изпревари бе? То това е манджа с грозде, хората се опитват да въртат перфектни обиколки, 2-3 ДЕСЕТИ от секундата на обиколка са често разликата която решава дали ще изпревариш или ще те изпреварят.
Аз се втрисам при мисълта каква концентрация и вътрешна увереност е нужна за да караш 2 часа на предела на възможното... и като те фраснат така в няколко състезания подред (щото в Силвърстоун стана същото!), като няколко пъти ти сипат повечко гориво в квалификациите (щото видиш ли нещо се мислиш за много бърз) - къде ти отива самочувствието и увереността, че ТИ си човека дето решава нещата на пистата?

PS:
http://www.f1fanatic.co.uk/2008/07/21/m ... -the-pack/
One of the more unusual looking developments of the past two races has been an asymmetric side pod layout. When viewed from the front you can clearly see Hamilton’s right-hand sidepod opens far wider than the one on his left.

He ran with this configuration during the German Grand Prix although Kovalainen did not. Kovalainen did test the layout on F r i d a y, however. It was also used at Silverstone.

The sidepod with the smaller aperture can be used when the engine requires less cooling. It is more effective in directing the air flow around the car.

аре говорете ми, че Ковалайнен кара със същата кола... кара ама на тестовете.

Потребителски аватар
Теодор
Двигател:

Мнениеот Теодор » Сря 23 юли 2008 11:51

Ludia написа:
Теодор написа:.... McLaren и Хамилтън затвориха устата на доста хора прехласващи се по........ и Алонсо най вече :wink: mhihi mhihi mhihi

тва е към мен, знам ;)
в интерес на истината, си признавам, че съм малко разочарован от Алонсо... груби грешки една след друга.... но все пак, се случиха зарди скапаното дървено ренде :evil: :evil: :evil:
    Мдааа бих се радвал догодина да го вземат във Ферари на местото на Маса за да се види дали все още става нещо от него :wink:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 23 юли 2008 12:04

Ludia написа:тва е към мен, знам ;)
в интерес на истината, си признавам, че съм малко разочарован от Алонсо...

Луд, я виж дали ще се съгласиш с мен ;)
http://www.vwracing-bg.com/phpBB3/viewt ... &sd=a#p454

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”