Здравейте
Моля ако някой е по-добре запознат сьс скоростите на ABF да сопдели мнение.От както сьм купил колата си скьрцаше 2 скорост но иначе си вьрвеше и превключваше перфектно до вчера когато колата беше спряна на един паркинг и трьгвах да включвам задна , но се включи 3
Вместо 2 се включва 4
вместо 5 влиза 3
Тоест работят само 3 и 4 скорост.
ABF-изчезнаха 1,2,5 и задна скорост
- i_cenov
- Автомобил:
- Двигател:
Преди 2 седмици точно същия проблем, но в движение.
Проблема беше от една счупена щанга която предава движението на скоростния лост наляво-надясно към скоростната кутия. Така на практика където и да боднеш напред е 3-а, а назад 4-а. Този лост можеш да го видиш като отвориш капака и погледнеш, връзка е м-у скоростната кутия и лоста. За мое щастие лостчето беше останало там и успяхме да го закрепим, при теб може и да е изпаднало, но щом си бил на място сигурно е там. Проблема му е, че в двата края са 2 пластмасови накрайника които се чупят и сещаш се... Ново не е скъпо и се сменя лесно
Проблема беше от една счупена щанга която предава движението на скоростния лост наляво-надясно към скоростната кутия. Така на практика където и да боднеш напред е 3-а, а назад 4-а. Този лост можеш да го видиш като отвориш капака и погледнеш, връзка е м-у скоростната кутия и лоста. За мое щастие лостчето беше останало там и успяхме да го закрепим, при теб може и да е изпаднало, но щом си бил на място сигурно е там. Проблема му е, че в двата края са 2 пластмасови накрайника които се чупят и сещаш се... Ново не е скъпо и се сменя лесно
Последна промяна от i_cenov на Пон 21 юли 2008 16:35, променено общо 1 път.
- i_cenov
- Автомобил:
- Двигател:
Сега погледнах една книжка за VW и видях, че механизма на смяна на скоростите на ABF е с въжета, докато на моя е с лостове. Идеята ми е, че може би проблема ти не е 100% като моя, но все пак нещо сходно. Може би откачено въже или нещо такова.
Надявам се да се включат и други колеги, за да не се окаже, че съм те подвел излишно. Ако има нещо ще се надявам да простиш невежеството ми по въпроса.
Надявам се да се включат и други колеги, за да не се окаже, че съм те подвел излишно. Ако има нещо ще се надявам да простиш невежеството ми по въпроса.

- garvan06
- Автомобил:
- Двигател:
Re:
DJ_TOLYO написа:Пробка за маслото на скоростната кутия?![]()
Не е пробка за наливане , капачките може да са 2 едната от тях е на пробчица като тези за обезвъздушаване на спирачките но е за помпата на съединителя ,
а другата капачка покрива отдушника та кутията.
Маслото се сипва от страни на кутията , развива се с шестограм 17мм и наливаш докато потече.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”