Проблем с чистачките Голф 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
goroton
Автомобил: Passat 6
Двигател: BKP.07.2007

Проблем с чистачките Голф 4

Мнениеот goroton » Пон 21 юли 2008 11:13

Проблемът е че чистачките започнаха да се движат доста бавно на която и скорост да ги сложа - те се движеха с една и съща бързина и с липса на каквото и да е мощ. Смазах с малко препаратче втулките, за около час се движеха доста по-добре, после пак старата песен. Докато 4 ден по-късно, когато се опитах да си измия предния прозорец, пръскайки с пъскалките спряха по средата на прозореца и нема мърдане от там. Като дам колата на контакт или я запаля, трепват но само толкова (това при положение ръчката която ги оправлява е на нулева позиция... Някакви идеи ?
Мерси предварително!

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Пон 21 юли 2008 11:22

Моторчето на чистачките...било е на последни издихания...мисля че е някакъв ел.мотор...може и четките на моторчето да са заминали само...

goroton

Мнениеот goroton » Пон 21 юли 2008 11:31

E те тва хич не е хубаво... Чувал съм че тия моторчета не са от евтините. Нема как, ще трябва да се разглобява по-сериозно!

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Пон 21 юли 2008 11:36

goroton написа:E те тва хич не е хубаво... Чувал съм че тия моторчета не са от евтините. Нема как, ще трябва да се разглобява по-сериозно!

И аз така съм чувал...но не бързай, поразглоби и разгледай да не би нещо да пречи, да натиска, разгледай пътищата...опитай също така да свалиш рамената на чистачките...виж нещо да не се самонатяга и да оказва натиск ... първо тези елементарните неща...ако нищо не откриеш отиди на ел сервиз за да си сигурен че е моторчето...да не го купуваш напразно :) Успех

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 21 юли 2008 12:08

заминало е според мен пластмасовото зъбно колело....купувай моторче втора ръка от някоя фата моргана и си на линия пак...

п.с. работило е по бавно защото металния червяк е нахапвал от зъбките на пластмасовия....редовен проблем е това....

Потребителски аватар
anger
Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
Двигател:

Мнениеот anger » Пон 21 юли 2008 12:32

Трябва да разглобиш механизма, иначе можем само да гадаем. Имаш 2 варианта - или проблем в двигателчето, или ръжда тунинг. Наскоро правих тази операция, за съжаление не документирах със снимки...

goroton

Мнениеот goroton » Пон 21 юли 2008 12:59

Това и ще направя - отивам на сервиз, ще дам инфо после за да сме полезни за съфорумците. Кофти е че го дават дъжд а без чистачки не се кара...

Потребителски аватар
GARTNER
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GARTNER » Пон 21 юли 2008 17:04

http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?p= ... t=#1272760
Колега съшия проблем преди месец но не беше моторчето изгоряло ами бяха блокирали рамената с лостовете под кора но не можах да ги раздвижа и се принудих да си купя втора ръка от една морга.
По горе в линка има и снимки за какво става на въпрос дано съм бил от полза.

goroton

Мнениеот goroton » Пон 21 юли 2008 20:33

Нема такъв филм, са се връщам от майстора (приятелче ми е).
Свалих ме кората, капака на предпазителя на филтъра и т.н. Оказа се че съм прецакал доста сериозно рамената (тези под кората) и съм попрецакал и моторчето.
Аааа тоест по-кофти нема накъде. Рамената беха затегнати и клеясали свирепо (по-точно фтулките). След 30-40 мин. яка борба - проба за смазване и раздвижване + пръскане с дб40 успяха леко да се пораздвижат. Последваха опити за вадене на фтулките и в крайна сметка....се скъсаха. Моторчето - нема никой. Явно отиваме на вариант втора употреба - отивам в първата автоморга.
Тоя ми вика: - "Ооо скъпичко е колега 200лв рамена с основата и моторчето."
Брррр.
Айде обаждай се на познати по Симеон - та с кандърми, цигании свалаиха ми до 130лв. Обратно в сервиза, майсторчето си игра нема толко време смазвай, регулирай. Абе толко време си игра с тия чистачки, че за тва време можеше да направи половин основен ремонт.
Дадох на моя човек 30лв за работа и си тръгнах. Бърза рекалкулация в колата. Ооо, шок и ужас, за 160 лв. вместо да си купа ксенони, си купих чистачки втора употреба!
Хм яко а...

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пон 21 юли 2008 21:00

goroton написа:Ооо, шок и ужас, за 160 лв. вместо да си купа ксенони, си купих чистачки втора употреба!
Хм яко а...

Колега, не се нервирай...пиййййййй една студена водица и се радвай че колата отново е на 6...случват се такива мизерии с кочинките ни ежедневно...няма как :idea:

Потребителски аватар
GARTNER
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GARTNER » Пон 21 юли 2008 22:18

Колега в Юнито са 86лв тези рамена преди месец питах когато и аз търсих рамената за моя проблем.Не е важно колко си дал важното е че сте свършили работа с твоя познат и сега ти работят чистачките. :wink:

goroton

Мнениеот goroton » Пон 21 юли 2008 22:23

GARTNER написа:Колега в Юнито са 86лв тези рамена преди месец питах когато и аз търсих рамената за моя проблем.Не е важно колко си дал важното е че сте свършили работа с твоя познат и сега ти работят чистачките. :wink:

Хм малко евтино ми се струва като за Юни-то все пак, защото днеска търчах по Симеон и варираха от 70-100 и тва втора употреба. А само моторчето тврдо на 100...
Та аз за тва писах даже че с познати успиах да се сдобиа с двете за 130 лв и то втора употреба...
Не ми е за парите, щом съм си зел 4-ка ще си я карам и поодържам, не се оплаквам. Просто ми стана смешно че се отлагах за ксенони, шото викам по-натам, са разправии, майстори и т.н и т.н.. Та са гу наместих за чистачки (ааа пак ще кажа, много държа, втора употреба) ;)

Потребителски аватар
batkotivalio
Автомобил: VW Golf TDI
Двигател: AJM
Контакти:

Мнениеот batkotivalio » Пон 21 юли 2008 23:13

Само моторчето в юнитрейд 240лв...

goroton

Мнениеот goroton » Вто 22 юли 2008 9:19

batkotivalio написа:Само моторчето в юнитрейд 240лв...

Ха ето това са цените които очаквах да чуя...

Потребителски аватар
junakov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот junakov » Вто 22 юли 2008 12:33

колега рамената се разглобяват минах по този път , имат по 1 зегерка в горната си част кадето нанизваш рамото на чистачките , махаш я захващаш на менгеме слагаш дъска и бой по канчето(за да не подбиеш резбата е дъската) след това с малко шкурка зачистваш 2-те половини малко двг масло и по обратен ред сглобяваш, настройката на рамената става като сложиш всичко на място нагласяш и си ок

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”