Катастрофи...поуки разни...

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
palikari
Автомобил: GOLF 5 Polo Lounge tdi 2015
Двигател: BMM-2006

Мнениеот palikari » Пон 21 юли 2008 21:15

лреди две седмици по този маршрут бях свидетеп на същите изпълнения.сега е много модно да отскочиш за два дена до морето и да се похвалиш,че София-Бургас си го взел за 3 часа,рискувайки живота на другите около теб.

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Вто 22 юли 2008 0:04

Kingpin подкрепям те!!!
Само за едно децата е кофти да гледат, но за всички останали не е! Нека да гледат белким им дойде акъла в главите. Но това няма да спре, просто съм се убедил. Мощни и скъпи коли, газария, алкохол, наркотици до това водят... нека гледат и дано малко им размислят тлъстите мозъци... :cry:

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 22 юли 2008 10:19

Ей от това ме е най - много страх, да ми искочи някой срещу мен. Разделени ли са колите като на магистралата не ме е страх, защото за всякакви случаи си правя сметки докато карам, но изкочи ли ти кола срещу теб тогава вариантите за противодействие са твърде оскъдни.

Потребителски аватар
Miro de la Valcea
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Miro de la Valcea » Вто 22 юли 2008 10:47

Много тъпаци срещнах и аз който изпреварват в завои който след 10 метра свършва.Е кво не може ли да изчака още 20 секунди да изпревари на сигурно.За къде бърза м.... му с извинение :evil: Глупаци сме си българите и това е.90% де :) Селяни пълни.

Потребителски аватар
webdude
Автомобил: Ford Mondeo MK3
Двигател:

Мнениеот webdude » Вто 22 юли 2008 11:11

К.Одаджийски написа:Ей от това ме е най - много страх, да ми искочи някой срещу мен. Разделени ли са колите като на магистралата не ме е страх, защото за всякакви случаи си правя сметки докато карам, но изкочи ли ти кола срещу теб тогава вариантите за противодействие са твърде оскъдни.

Съгласен особено когато няма възможност за бягане в банкета или даже в канафката (мантинели, пропасти и пр.)

Потребителски аватар
Kingpin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kingpin » Вто 22 юли 2008 19:06

Tinko написа:Kingpin подкрепям те!!!
Само за едно децата е кофти да гледат, но за всички останали не е! Нека да гледат белким им дойде акъла в главите. Но това няма да спре, просто съм се убедил. Мощни и скъпи коли, газария, алкохол, наркотици до това водят... нека гледат и дано малко им размислят тлъстите мозъци... :cry:

Между другото единствената по-яка кола, която видях по пътя беше Porsche 911 997 Turbo и човека си го караше изключително нормално. На магистралата не вдигна повече от 140, а на първокласният път кара точно със 100 :roll:

Въпросът не е кой-какъв е. Въпросът е, че много хора се мислят за безсмъртни, неосъзнавайки фактът, че във всеки един момент могат да убият както себе си, така и тези около тях.

Друг сериозен проблем е самият път. Не мога да отрека, че през всичките 400 км. видях има-няма 5 дупки (реално неравности, като не броиме участъка от дългия мост до Shell Пазарджик на магистрала "Тракия"). Но отдавна не това е проблемът.

Според мен проблемът е, че толкова натоварен път просто няма как да не бъде опасен. Все пак е двулентов. При това е от малките двулентови (че нали има едни по-широки на които две коли се изпреварват спокойно в едната лента). Подобни пътища трябва да бъдат магистрали. Едно на ръка, че от край време това си е международен път. Преброих няколкостотин чужденци на отиване... :roll:

Не можете да си представите какъв кеф ми беше да карам по всички точки от правилника, спазвайки всички знаци (е почти де :oops: ). Първо разхода падна драстично. Второ не създадох и най-малка предпоставка за ПТП. Трето жената поспа :lol: :lol:

Най-интересното е, че когато тръгнах от Бургас карах известно време с някъкви хора от Стара Загора със Subaru Tribeca. По едно време на шофьора му прищрака и почна да кара като луд. Тук идва и самото интересно нещо - в самата Стара Загора на светофара, дето е пред OMV спрях зад него. :lol: :lol: :lol: Не знам дали е спирал, отбивал и т.н. но фактът е, че карайки нормално по всички правила пристигнах по едно и също време с човек, карал бързо и агресивно.

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Вто 22 юли 2008 19:30

Kingpin , баце напълно си прав подкрепям вси4ко казано от теб , просто се навъдиха доста лай**ри със скъпи коли който се мислят за големите състезатели деба глупаците не разбират, 4е не недай си Боже може да станат предпоставка за ПТП и да отнемат 4овешки живот, а той не се връща Никога и кво праим ще бутнем пари или тате има връзки и ще ни се размине оба4е няма кой да плати на съвестта ... злото одва бързо с толкова колкото и карат пове4ето малоумници застрашавайки не само техния но и на други невинни по пътя. вижте ме кой съм аз карам s класа и летя по магистралата с 240 ... :censored: :censored: :censored: докато не спазеват ограни4енията и българинът не се нау4и 4е след като сяда в 1.5 тона ламарина трябва да внимава :evil:

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Вто 22 юли 2008 19:48

И аз подкрепям KingPin! Карам колата си около 2500 оборота или 100км МАКС! И това по магистралите, иначе 80-90! При такава скорост има време да се реагира. Макар, че това е основния проблем при ПТП-тата по междуградските птища, че хората се олисват и нямат временна реакция. Да не дава господ никому! Държа да кажа, че с тази скорост и четирима пътници в колата, разхода ми е около 6-7 ЛПГ.

Кое е по удачното, да изхарчиш 100 кила бензин на 3лв литъра и да имаш голям риск от птп, или да си караш кротко с нисък разход?
За дрифтове и изпълнения си има места макар, че и там стават произшествия, ще дам за пример НИМ!

Когато четете това не мислете, че на вас не може да ви се случи!

КРАЙНО ВРЕМЕ Е ВСИЧКИ ДА СЕ ЗАМИСЛИМ!!!

Потребителски аватар
venci&vento
Автомобил: VENTO
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот venci&vento » Чет 24 юли 2008 19:52

Този е един от многото :
http://www.focus-news.net/?id=n1006559 :shock

Потребителски аватар
svetlin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetlin » Пет 25 юли 2008 22:17

Днес имаше доста тежка катастрофа на Пловдивсокото летище. Някакъв Лексус беше помлял отзад някаква кола дето не можах да я позная от смазаност (беше ударена и отпред). А лексуса се беше сгънал като "арка" :shock

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Съб 26 юли 2008 15:08

На 24.07.08 видях две нелепи катастрофи, за радост без жертва, но и двете бяха предизвикани от изключително самонадеяни (безсмъртни :x ) човечета.За съжаление и в двата случая потърпевшите коли бяха с марката VW :!: .Първият беше един нахакан великотърновец с тъмносиня G4..., след няколко неразумни (безумни) изпреварвания се нахака в означена яка дупка - има ремонт на пътя , малко след В.Търново към Севлиево, дано поне има каско.Втория малоумник беше навирил задник на разклона на Ябланица (разклона Плевен-Варна), беше успял да удари и идващ отсреща Г2.На това място отдавна има ремонти и изпреварването е забранено,скоростта е ограничена, има съществено стеснение на лентите.Явно дъждът в съчетание с прекомерна доза самочувствие са навредили на германските колици. :oops:.Колеги, дайте да сме пример за другите, че както е тръгнало ще затвърдиме някои "вицове" за голфаджиите....

jims
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jims » Съб 26 юли 2008 15:40

-

Последна промяна от jims на Пон 16 юни 2025 11:53, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
MaRtiNsKi
Автомобил: GOLF V
Двигател: TDI

Мнениеот MaRtiNsKi » Пон 28 юли 2008 21:43

Колега незнам дали поста ми е за тук , но просто съм много развълнуван и целия треперя от това което видях преди 10 мин. :cry:

Понеже съм от Радомир , и преди малко като се прибирах от кафенце от центъра излизам на магистралата и гледам срещу мен спрели 5 коли на аварийни хора на платното и гледам на тротоара лежи човек който току що беше пометен от кола :cry: Човека беше велосипедист :cry: Тялото му беше на тротоара и не мърдаше :( Явно шофьора убиец е избягал :evil:

ХОРА МОЛЯ ВИ КАРАЙТЕ БАВНО В НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА , ПАЗЕТЕ И ДРУГИТЕ УЧАСТНИЦИ В ДВИЖЕНИЕТО !!!!!

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Пон 28 юли 2008 22:36

creativs написа:ХОРА МОЛЯ ВИ КАРАЙТЕ БАВНО В НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА , ПАЗЕТЕ И ДРУГИТЕ УЧАСТНИЦИ В ДВИЖЕНИЕТО !!!!!
Брат жалко е че много рацери не осъзнават за какво иде реч и че с шофирането си поставят в опасност много хора.Точно от такива идват проблемите в повечето случаи (макар че и другите участници в движението трябва да се пазят-да не разчитат само на това че останалите са длъжни да ги пазят)

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Съб 09 авг 2008 0:21

Върни се в “Пътеводител”