Катастрофи...поуки разни...
- Tinko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Kingpin подкрепям те!!!
Само за едно децата е кофти да гледат, но за всички останали не е! Нека да гледат белким им дойде акъла в главите. Но това няма да спре, просто съм се убедил. Мощни и скъпи коли, газария, алкохол, наркотици до това водят... нека гледат и дано малко им размислят тлъстите мозъци...
Само за едно децата е кофти да гледат, но за всички останали не е! Нека да гледат белким им дойде акъла в главите. Но това няма да спре, просто съм се убедил. Мощни и скъпи коли, газария, алкохол, наркотици до това водят... нека гледат и дано малко им размислят тлъстите мозъци...

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
- Miro de la Valcea
- Автомобил:
- Двигател:
- webdude
- Автомобил: Ford Mondeo MK3
- Двигател:
К.Одаджийски написа:Ей от това ме е най - много страх, да ми искочи някой срещу мен. Разделени ли са колите като на магистралата не ме е страх, защото за всякакви случаи си правя сметки докато карам, но изкочи ли ти кола срещу теб тогава вариантите за противодействие са твърде оскъдни.
Съгласен особено когато няма възможност за бягане в банкета или даже в канафката (мантинели, пропасти и пр.)
- Kingpin
- Автомобил:
- Двигател:
Tinko написа:Kingpin подкрепям те!!!
Между другото единствената по-яка кола, която видях по пътя беше Porsche 911 997 Turbo и човека си го караше изключително нормално. На магистралата не вдигна повече от 140, а на първокласният път кара точно със 100

Въпросът не е кой-какъв е. Въпросът е, че много хора се мислят за безсмъртни, неосъзнавайки фактът, че във всеки един момент могат да убият както себе си, така и тези около тях.
Друг сериозен проблем е самият път. Не мога да отрека, че през всичките 400 км. видях има-няма 5 дупки (реално неравности, като не броиме участъка от дългия мост до Shell Пазарджик на магистрала "Тракия"). Но отдавна не това е проблемът.
Според мен проблемът е, че толкова натоварен път просто няма как да не бъде опасен. Все пак е двулентов. При това е от малките двулентови (че нали има едни по-широки на които две коли се изпреварват спокойно в едната лента). Подобни пътища трябва да бъдат магистрали. Едно на ръка, че от край време това си е международен път. Преброих няколкостотин чужденци на отиване...

Не можете да си представите какъв кеф ми беше да карам по всички точки от правилника, спазвайки всички знаци (е почти де

Най-интересното е, че когато тръгнах от Бургас карах известно време с някъкви хора от Стара Загора със Subaru Tribeca. По едно време на шофьора му прищрака и почна да кара като луд. Тук идва и самото интересно нещо - в самата Стара Загора на светофара, дето е пред OMV спрях зад него.

- stoqn_g60
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ADA
Kingpin , баце напълно си прав подкрепям вси4ко казано от теб , просто се навъдиха доста лай**ри със скъпи коли който се мислят за големите състезатели деба глупаците не разбират, 4е не недай си Боже може да станат предпоставка за ПТП и да отнемат 4овешки живот, а той не се връща Никога и кво праим ще бутнем пари или тате има връзки и ще ни се размине оба4е няма кой да плати на съвестта ... злото одва бързо с толкова колкото и карат пове4ето малоумници застрашавайки не само техния но и на други невинни по пътя. вижте ме кой съм аз карам s класа и летя по магистралата с 240 ...
докато не спазеват ограни4енията и българинът не се нау4и 4е след като сяда в 1.5 тона ламарина трябва да внимава 

- Tinko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И аз подкрепям KingPin! Карам колата си около 2500 оборота или 100км МАКС! И това по магистралите, иначе 80-90! При такава скорост има време да се реагира. Макар, че това е основния проблем при ПТП-тата по междуградските птища, че хората се олисват и нямат временна реакция. Да не дава господ никому! Държа да кажа, че с тази скорост и четирима пътници в колата, разхода ми е около 6-7 ЛПГ.
Кое е по удачното, да изхарчиш 100 кила бензин на 3лв литъра и да имаш голям риск от птп, или да си караш кротко с нисък разход?
За дрифтове и изпълнения си има места макар, че и там стават произшествия, ще дам за пример НИМ!
Когато четете това не мислете, че на вас не може да ви се случи!
КРАЙНО ВРЕМЕ Е ВСИЧКИ ДА СЕ ЗАМИСЛИМ!!!
Кое е по удачното, да изхарчиш 100 кила бензин на 3лв литъра и да имаш голям риск от птп, или да си караш кротко с нисък разход?
За дрифтове и изпълнения си има места макар, че и там стават произшествия, ще дам за пример НИМ!
Когато четете това не мислете, че на вас не може да ви се случи!
КРАЙНО ВРЕМЕ Е ВСИЧКИ ДА СЕ ЗАМИСЛИМ!!!
- venci&vento
- Автомобил: VENTO
- Двигател: ADZ 1996
-
- Автомобил:
- Двигател:
На 24.07.08 видях две нелепи катастрофи, за радост без жертва, но и двете бяха предизвикани от изключително самонадеяни (безсмъртни
) човечета.За съжаление и в двата случая потърпевшите коли бяха с марката VW
.Първият беше един нахакан великотърновец с тъмносиня G4..., след няколко неразумни (безумни) изпреварвания се нахака в означена яка дупка - има ремонт на пътя , малко след В.Търново към Севлиево, дано поне има каско.Втория малоумник беше навирил задник на разклона на Ябланица (разклона Плевен-Варна), беше успял да удари и идващ отсреща Г2.На това място отдавна има ремонти и изпреварването е забранено,скоростта е ограничена, има съществено стеснение на лентите.Явно дъждът в съчетание с прекомерна доза самочувствие са навредили на германските колици.
.Колеги, дайте да сме пример за другите, че както е тръгнало ще затвърдиме някои "вицове" за голфаджиите....

- MaRtiNsKi
- Автомобил: GOLF V
- Двигател: TDI
Колега незнам дали поста ми е за тук , но просто съм много развълнуван и целия треперя от това което видях преди 10 мин.
Понеже съм от Радомир , и преди малко като се прибирах от кафенце от центъра излизам на магистралата и гледам срещу мен спрели 5 коли на аварийни хора на платното и гледам на тротоара лежи човек който току що беше пометен от кола
Човека беше велосипедист
Тялото му беше на тротоара и не мърдаше
Явно шофьора убиец е избягал
ХОРА МОЛЯ ВИ КАРАЙТЕ БАВНО В НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА , ПАЗЕТЕ И ДРУГИТЕ УЧАСТНИЦИ В ДВИЖЕНИЕТО !!!!!

Понеже съм от Радомир , и преди малко като се прибирах от кафенце от центъра излизам на магистралата и гледам срещу мен спрели 5 коли на аварийни хора на платното и гледам на тротоара лежи човек който току що беше пометен от кола

ХОРА МОЛЯ ВИ КАРАЙТЕ БАВНО В НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА , ПАЗЕТЕ И ДРУГИТЕ УЧАСТНИЦИ В ДВИЖЕНИЕТО !!!!!
- Дашо
- Пернишки бек
- Автомобил:
- Двигател:
Брат жалко е че много рацери не осъзнават за какво иде реч и че с шофирането си поставят в опасност много хора.Точно от такива идват проблемите в повечето случаи (макар че и другите участници в движението трябва да се пазят-да не разчитат само на това че останалите са длъжни да ги пазят)creativs написа:ХОРА МОЛЯ ВИ КАРАЙТЕ БАВНО В НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА , ПАЗЕТЕ И ДРУГИТЕ УЧАСТНИЦИ В ДВИЖЕНИЕТО !!!!!