питане за поло 1,05 с карборатор SOLEX

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
zeroheat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

питане за поло 1,05 с карборатор SOLEX

Мнениеот zeroheat » Вто 10 яну 2006 14:32

значи клето прекъсваше адски сутринта докато се завлекохме от люлин до младост с един приятел. там го закарах при някакъв диагностик,който трябваше да я оправи. значи направихме едно кръгче с колата, а тя взе че пред него се държа много добре и изобщо не прекъсваше той ръчка там някви неща разглоби карборатора и каза, че всичко по центровката е наред и освен да почисти карба нищо друго не направи. а смъкна и оборотите леко защото колата вече почти не се чува само че отиването и връщането ми отне някъде 6 7л бензин за по-малко от 50км и ми се стори много. аз ще го проверя допълнително разхода. та мисълта ми е ако някой има подобно поло с този карборатор и е имал сроден проблем да даде съвет как да се справя с него, защото според мен тоя днеска нищо не направи, но то ще си проличи по нататък де. благодаря предварително и дочуване

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 10 яну 2006 15:32

spam офф
Следващият път вземи от майстора една негова снимка и я сложи на таблото..
Колата така ша се спече че никога нема да го праи тоз проблем....
Ваското1 ми е обещал както и на бая народ в клуба да даде по една снимка...
Деееййй да му се невиди таратайките страхливи

Потребителски аватар
zeroheat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zeroheat » Вто 10 яну 2006 19:02

хахаха добра идея ;о)))

Потребителски аватар
teo_ss
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teo_ss » Сря 11 яну 2006 8:59

Аз карам поло`86-а 1043 см3 незнам дали и твойто е такова но аз имах подобен промлем ,само че при мен направо си гаснеше като си дръпна кръка от газта,оказа се тампона м/у карборатора и всмукателните тръби. Не оплътняваше добре от към всмукателните тръби и от там хем губеше бензин хем засмукваше въздух уплътних със силикон и заспа. За да провепиш дали взеема въздух от някъде , за по лесно, вземи някакъв спрей - против ръжда , за почистване или нещо такова пръскай около карборатора ако колата си качи оборотите значи взема въздух от някъде.
Пък може и някай маркуче да е сдало багажа.

Потребителски аватар
genorg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот genorg » Сря 11 яну 2006 9:31

ако е със смукач значи е като мойта барака...? Като го дръпнеш почва ли да вие на умряло? ако е така си провери жигльора за Freilauf (свободен ход). Аз имам същия проблем и все не намирам време да го разглобя пустия карб. :?

Потребителски аватар
zeroheat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zeroheat » Сря 11 яну 2006 11:19

ама аз нали ви казвам че го карах на диагностик той не трябва ли да ги знае тея неща?

Потребителски аватар
teo_ss
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teo_ss » Чет 12 яну 2006 15:53

zeroheat, като я оправиш кажи от какво е било ,моля.

Потребителски аватар
zeroheat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zeroheat » Чет 12 яну 2006 16:08

значи днес я карах и студена беше много зле като загря спря да прекусва токова ама пак беше много спъната, но поне не гаснеше. та като спрях и изгасих мотора за около 5мин не повече и после запалих беше идеална пъргава и лека като перце абе идеална като ви казвам!!! значи моята теория е че влиза много обогатена смес и се дави в началото и си седи така, но защо после се оправя като поседи загасена малко незнам. това ми е голиамата мистерия но съм почти 100% убеден че сместа е много обогатена просто си се дави колата много някой ако случайно има лек за тази болест да сподели ще съм много благодарен ;о))))

Потребителски аватар
teo_ss
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teo_ss » Пет 13 яну 2006 10:18

Тоя диагностик не ти ле провери изгорелите газове или само я прослуша ? Ако не те и вкарал маркуч в ауспуха е от онея майстари дето работят с един комплект ключове и отверки и никаква апаратура . Може би трябва да отидеш при друг

Потребителски аватар
zeroheat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zeroheat » Пет 13 яну 2006 17:41

премери газовете и каза че всичко било в нормите ама не е щом пиша тук!!! СО ми е някъде 5 6 а според книжлето треа да е 1+-0,5 СО2 ми е 11 12 в книжлето пише 11-13 така че това е в норма само СО маи не е ама незнам как да го регулирам?!? със винчето за сместа ли?

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”