Смених пружините на голфа с по-къси и малко по-твърди.
И сега като правя маневри - като завивам и има неравности пружините май мърдат и по някое време доста кофти испукват като се наместят.
В чашката на амортисъора ли е проблема или горе при тампоните или не са се свили как трябва пружините и са хлабави и затова мърдат?
Казаха ми че са за голф 3 ама нещо това пукане не ме кефи
Защо ми пукат пружините
- Краси Кунчев
- Автомобил:
- Двигател:
Пукане на пружини
Обикновено пружините пукат когато има счупен лагер на тампона на макферсона.Ако са здрави тампоните сменяи само тях.1бр.-15лв.После ЗАДЪЛЖИТЕЛНО стенд преден мост.
- VeilSide
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пукане на пружини
Краси Кунчев написа:Обикновено пружините пукат когато има счупен лагер на тампона на макферсона.Ако са здрави тампоните сменяи само тях.1бр.-15лв.После ЗАДЪЛЖИТЕЛНО стенд преден мост.
не само при счупен лагер. моите са с чисто нови тампони и лагери и пак си пукат...
В сервиза казаха че може би пружините ( предните ) не лягат добре на гумения тампон горе и затова при маневри се изместват и като се наместят пак се получава това биене - "дъъъннннн".
Демек горния диаметър на пружините е по-малък от тоя на тампона - така си го обяснявам аз и затова тампона не влиза плътно в пружината.
Другото което си мисля е да не би долу на чашката на амортисъора да играе пружината и да не стои стабилно...
Иначе казаха че нямало проблем да си карам и така - на прав път няма никакви проблеми - само при малка скорост - на първа и при неравности и маневри се получава това мърдане на пружините
Демек горния диаметър на пружините е по-малък от тоя на тампона - така си го обяснявам аз и затова тампона не влиза плътно в пружината.
Другото което си мисля е да не би долу на чашката на амортисъора да играе пружината и да не стои стабилно...
Иначе казаха че нямало проблем да си карам и така - на прав път няма никакви проблеми - само при малка скорост - на първа и при неравности и маневри се получава това мърдане на пружините
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”