Компютърът ми не тръгва, какво може да е?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Чет 24 юли 2008 18:02

Tinko написа:Може и да прегрява. Перките въртят ли? В кой квартал си? :roll:

не прегрява. ако прегрява ще работи известно време и тогава ще се гаси.

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Чет 24 юли 2008 18:02

sick_fuck написа:Сменя се ама зависи мойта щайга е от началото на 2000 година иии мислех ново дъно да и взимам ама се оказа че тва е мисия невъзможна...пък за ремонт ми казаха нещо то сорта на 60-100 леа викам нема смисъл да давам пари за нещо което може умре всеки момент :lol:

Ами така е, 10 кондензатора да има гръмнали макар, че се съмнявам, са около 20-80 ст. бройката, другото е труд и горене на пръсти с поялника и помпата. Аз взимам 15-20лв за такова нещо в работата.... Поне толкова мисля, че струва услугата. Иначе където съм проверил всички сменят за по 50лв. И то ги сменят и хайде всичко е ок. Да ама не, аз търся причината поради която са гръмнали и дъното се тества на уреди няколко часа...

ISRalien написа:
Tinko написа:Може и да прегрява. Перките въртят ли? В кой квартал си? :roll:

не прегрява. ако прегрява ще работи известно време и тогава ще се гаси.

Ми, че то кво прави? :roll:

Потребителски аватар
slavi ivanov slavov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот slavi ivanov slavov » Чет 24 юли 2008 19:48

Моя преди два дена го взех, от ремонта оказа се процесора, преди това даваше сьщите признаци и накрая спря. 85 кинтавара и газ пак напред.Тькмо му изтече гаранцията сьс един месец и сопа в гьрба :cry:

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Чет 24 юли 2008 19:56

колега няма идея от какво може да е проблема ти но ти препоръ4вам сервиза за подобни техники който се намира на ул ."Оборище " номер незнам оба4е е на 5 метра от светофара на кръстовището на Оборище и 4ерковна магазина се намира посока 23 у4илище .ако не си разбрал обяснението ми пиши ми ЛС :wink:

Потребителски аватар
produxan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот produxan » Чет 24 юли 2008 21:50

nosex написа:
andonov написа:Захранване
:idea:
:да:

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

ре

Мнениеот amikus » Чет 24 юли 2008 22:55

Захранването има защита от късо и изключва не бъдете толкова сигурни че е то!Можеш да тестваш по следният начин:вадиш дъното от кутията чистиш го от и прах,преглеждаш го за надути кондензатори,след това му закачаш само захранването и копчето за пускане без видео карти и други неща само дъното с процесора и рамта.Ако пак не иска да запали пробваш с друго захранване което си сигурен че работи.Ако пак не запали махаш рамта.Ако пак не иска да запали остава дъно или процесор.Ако намериш някъде да закачиш процесора и работи ти остава дъно.Ако не ти се занимава или те е страх приготвяш едно петдесетаче и отиваш на сервиз :wink:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Чет 24 юли 2008 22:56

баси колко специялисти :shock :lol:

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Пет 25 юли 2008 1:13

produxan написа:
nosex написа:

Що сте толкова убедени че е от захранването :?: и аз така си мислех едно време ама тц за това сега имам едно в излишък дет е работило 10 мин...захранването или работи или не,при тези проблеми иди да ти го замерят в сервиз, не че съм голям разбирач ама залагам на дъното

P.S. Сега се сетих значи последната мистерия, която ме хвърли в размисли и страсти,която беше следната компа го влючвам - нищо :shock чат пат премигаше в повечето случаи даже не даваше признак на живот и след 200 опита се влючи 2 пъти, реших да му ресна биоса и всичко тръгна както преди, после даже си го флашнах :lol: и цялата работа беше от токов удар или нещо такова(то си е електроника чувствителна е), та пробвай първо така щот и това в твоя случай е възможно да ти помогне

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Пет 25 юли 2008 8:36

sick_fuck написа:
produxan написа:
nosex написа:

Що сте толкова убедени че е от захранването :?: и аз така си мислех едно време ама тц за това сега имам едно в излишък дет е работило 10 мин...захранването или работи или не,при тези проблеми иди да ти го замерят в сервиз, не че съм голям разбирач ама залагам на дъното

P.S. Сега се сетих значи последната мистерия, която ме хвърли в размисли и страсти,която беше следната компа го влючвам - нищо :shock чат пат премигаше в повечето случаи даже не даваше признак на живот и след 200 опита се влючи 2 пъти, реших да му ресна биоса и всичко тръгна както преди, после даже си го флашнах :lol: и цялата работа беше от токов удар или нещо такова(то си е електроника чувствителна е), та пробвай първо така щот и това в твоя случай е възможно да ти помогне

Не колега, електроника нискокачествена, китайска! Който има маркова машина няма такива ядове!

Захранването може да се тества, като на конектора на дънната платка се направи един мост между зелената жица и черната. черната можете да си изберете която си поискате. Зеления кабел при допир с черния пуска захранването. Замерват се волтажите с уред, ако са в нормите значи е добре. Има вероятност пак да работи но при товар да се дъни така, че и това не е 100% сигурно! ;)

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Пет 25 юли 2008 9:16

sick_fuck написа:
produxan написа:
nosex написа:

Много грешиш.Описах причините, поради които се променя работата му.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Re: Компютърът ми не тръгва, какво може да е?

Мнениеот Ivailo » Пет 25 юли 2008 9:20

pit написа:Компютърът ми не тръгва, какво може да е? Стартираше се, зарежда уиндоус, и като стигне до десктопа, зарежда една, две програми и се изключва.

Сега изобщо не иска да се стартира.Като натискам бутона за пускане, и се вижда как примигва за стотни от секундата, но не тръгва.
Има ток, захранването работи, защото оптичната мишка свети.Местих РАМ-а на друг слот, но същото.

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Пет 25 юли 2008 9:22

andonov написа:
sick_fuck написа:
produxan написа:
nosex написа:

Много грешиш.Описах причините, поради които се променя работата му.

Аз също!

Нека видим какво е свършил колегата, най вероятно вече компютъра му е ок! Няма смисъл от повече мнения...

Потребителски аватар
varkulaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот varkulaka » Съб 26 юли 2008 8:30

би трябвало да е от захранването , моят правеше същото докато не го смених за 30 лв мисля че беше.

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Съб 26 юли 2008 8:33

varkulaka написа:би трябвало да е от захранването , моят правеше същото докато не го смених за 30 лв мисля че беше.

Фортрон е истината и е малко повече от 30, около 40-45лв. 350-400вата, други всички кодагени разни ДжиЕнЦи-та са гола вода... :wink:

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Съб 26 юли 2008 9:44

Колегата няма ли все пак да каже как е решен проблема?

А след това :lock:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”