Ключ с чип

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Dr.Watson
Автомобил:
Двигател:

Ключ с чип

Мнениеот Dr.Watson » Пет 25 юли 2008 23:02

Що толкова скъпо дублирането на ключ с чип? Искат към 80 лв. Доколкото имам понятие предполагам вътре има RFID, но например карта с подобно нещо струва 2-3 лв или в тоя порядък. Защо за ключ искат 80 - мирише ми, че главната причина не е себестойност, ами липса на знаещи конкуренти и затова дай да скубим наред. Не може ли да се клонира записа по някакъв прост начин и да си направя дубликат ако трябва състоящ се от обикновен ключ + карта с размер на дебитна, само и само да може да свърши работа ако се загуби оригинала.

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Съб 26 юли 2008 0:24

Я пак кви кредитни карти бре :lol: да нямаш банкомат в колата.Сега сериозно кажи поне за каква кола става въпрос,ама до колкото знам цената ти е нормална :roll: не съм сигурен де

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Съб 26 юли 2008 8:54

Нормална си е,даже малка ми се вижда....:(
Може и над 100 или 150 лева да стигне... :oops:

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Съб 26 юли 2008 9:00

все тая дали с карта или ключ технически...само дето ще ти е трудно да държиш картата точно където е ключа .... много е чувствително от към позиция

Потребителски аватар
Gesha_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Gesha_GTI » Съб 26 юли 2008 10:39

Мене в София ми искат 130лв,такаче ти се радвай :lol:

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Съб 26 юли 2008 22:17

sick_fuck написа:Я пак кви кредитни карти бре :lol: да нямаш банкомат в колата.Сега сериозно кажи поне за каква кола става въпрос,ама до колкото знам цената ти е нормална :roll: не съм сигурен де
ми колега отдавна мерцедес по и по специално мерцедес S клас са не с клю4 а с карта :No

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Нед 27 юли 2008 1:44

stoqn_g60 написа:
sick_fuck написа:Я пак кви кредитни карти бре :lol: да нямаш банкомат в колата.Сега сериозно кажи поне за каква кола става въпрос,ама до колкото знам цената ти е нормална :roll: не съм сигурен де
ми колега отдавна мерцедес по и по специално мерцедес S клас са не с клю4 а с карта :No

Аз не говоря за мерцедес а за VW,мерсцедес е нормално да е с такива защити-струва майка си и баща си ама пък и си заслужава всяка стотинка не искам да споря аз просто не знам VW с карта може би новите имат знам ли...

Потребителски аватар
stoqn_g60

Мнениеот stoqn_g60 » Нед 27 юли 2008 14:05

sick_fuck написа:
stoqn_g60 написа:

Аз не говоря за мерцедес а за VW,мерсцедес е нормално да е с такива защити-струва майка си и баща си ама пък и си заслужава всяка стотинка не искам да споря аз просто не знам VW с карта може би новите имат знам ли...
новите не са с карта, аз мислех 4е попринцип не знаеш за подобен тип устройства :wink:

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Нед 27 юли 2008 17:38

Има и нови ФВ със смарт ключ.
А на въпроса на колегата-чипа в ключа е по различен от картата само принципа на действие им е сходен.Някои ключове могат да се копират някои не.В цената на един ключ се калкулира не само заготовката,чипа и нарязването на ключа,но и много други субективни фактори благодарение на които автоключарите могат да се развиват и да бъдат в крак с технологиите ,а и да живеят нормален живот :wink:

Потребителски аватар
Junior
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Junior » Нед 27 юли 2008 21:19

stoqn_g60 написа:
sick_fuck написа:
stoqn_g60 написа:

новите не са с карта, аз мислех 4е попринцип не знаеш за подобен тип устройства :wink:

на баща ми с-класата е с карта.... която той си я държи в джоба.... контактният ключ го няма, а старта става чрез бутон...има копчета на всяка дръжка...ако си без картата алармата пиши ако отвориш вратата или правиш други такива натрапни действият... по въпроса за колата и ключа с чип ... много пара искат .. но поне гаранция дават !

Потребителски аватар
stoqn_g60

Мнениеот stoqn_g60 » Нед 27 юли 2008 21:27

до колкото знам колега , ако не е у теб карата забрави да можеш да я отвориш вратата или пък друго нещо

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”