Впечатления от концерта на Metallica

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Съб 26 юли 2008 9:58

шоуто беше яко!
на One си стана война ебаси...mhihi mhihi
имаха некви проблеми в началото с екрана ама тва не е в твоя ресор...mhihi mhihi

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Съб 26 юли 2008 10:04

vaskoto1 написа:шоуто беше яко!
на One си стана война ебаси...mhihi mhihi
имаха некви проблеми в началото с екрана ама тва не е в твоя ресор...mhihi mhihi

Браво на пиротехниците значи!!! :bowdown :respect
Евала колеги!

Потребителски аватар
cerosina
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот cerosina » Съб 26 юли 2008 10:07

Аз се накефих максимално :)
То е ясно че Джеймса не звучи като на студиен запис , но пичовете си свиреха яко. Много пенсионерски беше , само няколко фенове правиха пого зад левия голям осветителен стълб, и "Детската градина" от 15-16 годишни се прадстави добре, останалите бяха като на симфоничен оркестър.

Ама то който както го чувства :)
Мен и на касетофон да ми я пуснат тая група па че викам и че скачам :)

Супер беше :)

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Съб 26 юли 2008 10:08

Сега момци,
да ви обадя някои истини понеже малко или много това работя ;)

Тези които не са доволни от групата... ми не знам какво са очаквали?!? Това е една голяма банда която изпълнява 20 годишни парчета. Ако сте очаквали да звучат като по онова време когато сте залягали в мазето да слушате изтъркана касетка с приятели... просто няма база за сравнение. Дайте си сметка, че Джеймс и компания са си чичета вече ;)

На концерта наистина имаше технически гафове. Първоначално стартираха на агрегат поради незнайни проблеми с тока... До колкото аз разбраха не са разчитали на захранване от стадиона, а са имали свое което се е издънило.
Други проблеми имаше с баркотата на жокер медия, имаше малко микрофонийки и други дреболийки които не знам дали всички са видяли.

Тоалетните: Там няма много алтернативи. На всеки голям концерт е подобна схемата. Даже тук се бяха постарали да докарат повече кабинки.
Бирата: Бира имаше почти навсякъде. Както на терена така и в секторите.
Публиката: Не се била раздала? Напротив! Това е огромна маса. Не може да се очаква повече. На малки концерти (3-5000 човека) се наблюдава далеч по-дейна публика. Такава маса не се владее лесно.
Техниката: На особено високо ниво бяха и фермите и звука и пиро ефектите и осветлението. Тук не виждам кой би могъл да се оплаче. Единствената излагация според мен бяха двата екрана до сцената които едвам мъцаха... Всеки екран беше с по два проектора барко собственост на жокер медия. Мога да кажа само: "колеги, това не беше лъжица за вашата уста" ;)
Организацията: Повече от добра! Осигурен беше лек достъп до стадиона и до всички сектори. Влизането ставаше плавно и поетапно, а дори на излизане не видях ръганици и блъсканици (нещо което на концерта на корн миналата година ми развали цялото прекарване). Нямаше опашки, охраната беше бърза и не се туткаше. Целият персонал беше на ниво и мероприятие с подобен мащаб мина просто прекрасно.
Лично аз се разходих из целия стадион, стъпих във всеки сектор, пих бира на почти всеки бар, даже и зад сцената се поразходих. Доволен съм. Не съм преживявал нещо с подобни мащаби и мнението ми е, че за нашите възможности се правихме отлично. Евала на Болкан Ентъртеймънт :D

ПП
Сега докарайте и AC/DC и ви признавам за върха на сладоледа :idea:

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Съб 26 юли 2008 10:21

groznika написа:Сега момци,
да ви обадя някои истини понеже малко или много това работя ;)

Тези които не са доволни от групата... ми не знам какво са очаквали?!? Това е една голяма банда която изпълнява 20 годишни парчета. Ако сте очаквали да звучат като по онова време когато сте залягали в мазето да слушате изтъркана касетка с приятели... просто няма база за сравнение. Дайте си сметка, че Джеймс и компания са си чичета вече ;)

ти не ми обяснявай! джеймс е набор на сестра ми-с няколко дни е по голям от нея. наясно съм точно колко е чичи... mhihi
а ако ми кажеш че ковърдейл е по млад-ше те призная...mhihi mhihi
ама пърпъл в каварна какво пеене пяха-джеймс не може да го сънува.
имам още примери:
юрая и назарет в ст.загора. с вили ходихме тогава-е тва са старци-разбойници! и пак пеене като за световно!
а концерта на който най много се накефих беше мейдън! въпреки че определено се кефя много повече на металика като банда и като музика-брус ми скри шапката! той да не е по млад?
джеймз съкс! биг тайм! можеха да го направят! да не им е сефте? ама си лежат на студийните записи... блах! затова в студио като влезеш-записваш това което можеш да направиш после на живо! това е моя скромен музикантски опит с един единствен студиосеанс за 3 песни и 20тина концерта на живо от младините ми... :oops:
изложиха се! ама яко!
разчитаха само на пиянството и неграмотността на феновете ама аз толкова просто не мога да пия-сори... :evil:

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Съб 26 юли 2008 10:21

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

А имаше и такива хорица. Така се беше омотал, та чак се беше и подмокрил... :lol:

Изображение

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Съб 26 юли 2008 10:25

vaskoto1 написа:ти не ми обяснявай! джеймс е набор на сестра ми-с няколко дни е по голям от нея. наясно съм точно колко е чичи... mhihi
а ако ми кажеш че ковърдейл е по млад-ше те призная...mhihi mhihi
ама пърпъл в каварна какво пеене пяха-джеймс не може да го сънува.
имам още примери:
юрая и назарет в ст.загора. с вили ходихме тогава-е тва са старци-разбойници! и пак пеене като за световно!
а концерта на който най много се накефих беше мейдън! въпреки че определено се кефя много повече на металика като банда и като музика-брус ми скри шапката! той да не е по млад?
джеймз съкс! биг тайм! можеха да го направят! да не им е сефте? ама си лежат на студийните записи... блах! затова в студио като влезеш-записваш това което можеш да направиш после на живо! това е моя скромен музикантски опит с един единствен студиосеанс за 3 песни и 20тина концерта на живо от младините ми... :oops:
изложиха се! ама яко!
разчитаха само на пиянството и неграмотността на феновете ама аз толкова просто не мога да пия-сори... :evil:

Аз не виждам голяма разлика от този техен концерт и другите им такива по света които съм гледал. Просто това са възможностите на бандата на живо :)
Да разбирам ли, че си предпочитал да гледаш ТВ вкъщи пред изживяването от снощи?

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Съб 26 юли 2008 10:30

аз си го очаквах...
не знам-ма със сигурност не беше тръпката която исках да получа! баси! тая банда и най вече тоя човек с текстовете и пеенето си (студийното обаче) е изиграл много голяма роля във формирането ми като характер... в израстването ми музикално... да го гледам това си беше чиста проба обида! добре че бях гледал пловдив та не бях тотално отвратен...
да излезеш и да омаскариш най хубавите си песни!... да пееш fade to black с няква хитра веселяшка извивчица на гласа?
да ти кажа-сега имам само един концерт за парлама: абе аз ходих на металика, и нищо зад това... никаква емоция, никаква гордост...
нищо...

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Съб 26 юли 2008 10:41

я вижте това:
http://vbox7.com/play:e424fd63
копеленцето снощи се подигра с нас! тва ако някой ми го сравни с първото парче което пяха (ако някой го е познал-същото е само с около милион пъти по фалшиво и оффритъм...)...
ялов концерт много ялов! :evil:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Съб 26 юли 2008 10:43

Мен пък си ме кефи как реве Джеймс на живо ;) Надали са звучали много по-различно от този далечен '85 година лайв

Просто Металика са една от малкото групи, която звучат по коренно различен начин на живо. Различно, но не кофти ;) :headbang :headbang :headbang

Много съжалявам, че нямах възможност да присъствам, но още имам топли спомени от далчния пловдивски концерта :bowdown

P.S.Ето едно изпълнение от преди 3 години, предполагам че и снощи е било подобно - според мен Джеймс си пее както преди 20-30 години :)

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Съб 26 юли 2008 10:58

Васе, Васе... ако дойдат AC/DC и решиш да присъстваш специално за теб ще разузная плей листата и ще я подготвя на една mp3-ка да ти я дам да си я слушкаш докато гледаш концерта ;)
Според мен много издребняваш ама айде. Всеки има право да му харесва или не. Аз съм щастлив, че видях култовите Металика на живо пък ако ще Джеймс само тъпи вицове да разправяше цяла вечер.
Чувствам се страхотно, разтоварен и тотално изчерпан. Драх се с пълно гърло и НИЩО не е в състояние да ме накара да погледна през твоите очи на този концерт. Почувствах се отново на 16 и в мен трепна нещо отдавна забравено... Ще запазя най-хубави спомени от изминалата вечер и мога само да съжалявам, че ти си си тръгнал разочарован... :cry:

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Съб 26 юли 2008 11:17

Нормално е всеки да чувства нещата по различен начин!Колкото повече обичаш някого или нещо - толкова по-разочарован оставаш след като не се оправдаят очакванията ти!
Допускам , че може и да има малко избирателност от страна на групата по отношение на публиката - и все пак мисля , не е коректно да не се постараеш повече за хората , които са най-преданните ти фенове от цял свят ..... защото Желязната завеса ни направи именно такива .
Разликата е , че има групи , които го разбират и в България дават повече от всичко заради феновете си , жалко че Металика не са от тези групи! :(

мой
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот мой » Съб 26 юли 2008 12:16

сори ама като Ви чета все едно сте гледали как се снима филм с Джена Джеймисън - едните доволни че я видели, други че не приличала както я знаели от едно време...какво толкоз сте очаквали - и те са хора, и те свирят за $$$. Освен това знаят че доволните ще са повече от недоволните и..след 5 дена само ще си спомнят че са свирили същите песни каквито и в Румъния преди 2 дена и каквито в Истамбул на следващия.

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Съб 26 юли 2008 12:30

Васе, аз не само щото по се кефя на Мейдън, но по принцип още вчера посредата на концерта си го помислих, че Мейдън бих ги гледал и още много пъти, щото беха номер 1, а Металиката нещо не ме впечатли толквоа много
Ма пък да кажеш , че Ковърдейл пеел, ми той на Уайтснейк преди 3 седмици въобще не се и опитваше на по-високите

не беше лошо на Металика, втората половина от концерта беше по-приятна за мен

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Съб 26 юли 2008 12:58

groznika написа:Аз съм щастлив, че видях култовите Металика на живо ...............
Чувствам се страхотно, разтоварен и тотално изчерпан. Драх се с пълно гърло и НИЩО не е в състояние да ме накара да погледна през твоите очи на този концерт. ................ Ще запазя най-хубави спомени от изминалата вечер и мога само да съжалявам, че ти си си тръгнал разочарован... :cry:

и аз така
пак бих отишъл на техен концерт, даже 1 час по рано та да съм баш отпред
МЕТАЛИЦАААААААААААА

Върни се в “ОФФ-Топик - други”