Проблем с реле 106 за климатроника на Б3
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с реле 106 за климатроника на Б3
Здравейте колеги имам проблем с релето управляващо перките на радиатора на климатроника и вентилатора на климата вътре в купето. Релето е обозначено с цифра 106 като всъщност представлява две последователни вързани релета, закрепени на платка. Едното от тях включва при включване на климатроника перките на вентилатора в купето и след сработване на компресора другото пуска перките на радиатора. В момента ми сработва само това за вентилатора в купето, така след като загрее фреона не може да се охлажда и защитата на компресора се включва. Проблема е, че не мога да си намеря такова реле обиколих доста магазини за авточасти но уви. Моля Ви ако някой знае от къде може да се закупи такова да ми помогне.
- modiliani
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
реле 106
при мен като стане по-горещо в купето и това реле включва когато си иска. като го размърдам малко и вземе че тръгне. Накрая като ми писна да се потя и да го чакам да включи го отворих и там видимо имаше някоя и друга спойка направо отлепени. При запоихги и сега е "ток" - всичко си включва.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
kokopasat написа::DБлагодаря Ви много колеги тая идея за копчето въобще не ми беше идвала на ум супер събота и неделя ще го пробвам и ще кажа какъв е резултата
В предвид че си с климатроник а не с климатик ти желая успех да си вземеш сигнал от копчето за пускане колега....това въобще не ти е решение на проблема.
Въпросното реле вътре доколкото разбрах е съставено от две релета,запоени на платка.Удари му една снимка да погледна какъв корпус са вътрешните релета понеже вероятно ще изровя подобно (те авторелетата като електронен елемент са еднакви общо взето).Това с копчето за климатика е приложимо ако колата беше с обикновен климатик ама в твоя случай няма как.Не е решение и да си вземеш сигнал от другото реле понеже вентилатора в купето се управлява по-сложно при коли с климатроник (трябва и да се гаси от време на време).
Успех!
- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
Хех днес и мойто реле 106 сдаде багажа
От няколко дни насам ми прекъсва вентилатора в купето и климатроника ми бие грешка - 4124 (мотор на вентилатора).Днес пак ми го направи този номер и като разбутах релето взе че захапа.Ориентирах се къде е проблема - в релето.Оказаха се спукани спойки (почти всичките
).След малко се захващам с поялника
Иначе по повод проблема на колега - реленцата вътре са най-обикновенни двупозиционни релета и ако иска мога да се пробвам да му го ремонтирам (за целта ще съсипя друго някакво реле).
А дали проблема и там не е в някоя спойка? (релетата изглеждат доста стабилни а и моите лично нямат никакъв нагар по контактите така че едва ли проблема е в механиката на релето).
Успех!

От няколко дни насам ми прекъсва вентилатора в купето и климатроника ми бие грешка - 4124 (мотор на вентилатора).Днес пак ми го направи този номер и като разбутах релето взе че захапа.Ориентирах се къде е проблема - в релето.Оказаха се спукани спойки (почти всичките

Иначе по повод проблема на колега - реленцата вътре са най-обикновенни двупозиционни релета и ако иска мога да се пробвам да му го ремонтирам (за целта ще съсипя друго някакво реле).
А дали проблема и там не е в някоя спойка? (релетата изглеждат доста стабилни а и моите лично нямат никакъв нагар по контактите така че едва ли проблема е в механиката на релето).
Успех!
- modiliani
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
реле 106
така е колега и аз така си ги презапоих и сега когато кажеш и включва...
- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
Re: реле 106
modiliani написа:така е колега и аз така си ги презапоих и сега когато кажеш и включва...

- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
Ами ако искаш ще мина да видя в някоя морга колко струва такова (предполагам 10-тина лв).Ще проверя в понеделник и ако има ще го взема и ще се разберем някак да ти го пратя.
Ако ми пратиш твоето и аз ти го пратя после обратно 100% ще струва повече отколкото да купя друго и да ти го пратя.Аз при мен си имам мостра (нали и моето е същото) така че няма проблеми.Ако взема ще го презапоя набързо и ти го пращам директно да си го бучнеш там на таблото и нещата заспиват.
Странното е че моето нямаше никакъв нагар.За да е нагоряло толкова много дали няма някакъв друг проблем из системата?
Ако ми пратиш твоето и аз ти го пратя после обратно 100% ще струва повече отколкото да купя друго и да ти го пратя.Аз при мен си имам мостра (нали и моето е същото) така че няма проблеми.Ако взема ще го презапоя набързо и ти го пращам директно да си го бучнеш там на таблото и нещата заспиват.
Странното е че моето нямаше никакъв нагар.За да е нагоряло толкова много дали няма някакъв друг проблем из системата?