ключ на вентилатора
-
- Автомобил:
- Двигател:
ключ на вентилатора
здравейте,знам че има писано много по тази тем и четох,проблема ми е следния степените си работех с изключение на 4-та,свалих панела поради разхлабените винчета и след това нито една степен не работеше.Пасата е 90 г имали сапротивления или причината е някаде другаде.благодаря
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Щом не е работела само 4-та проблема не ти е в съпротивления - тя е най-бързата и е директна.По-скоро проблема е някъде в ключа или куплунзите отзад (аз съм с климатроник и нямам точна идея как е при тези с ключа).Вземи едно уредче и премери на различните степени различните изводи какво ти дават.Предполагам ключа ти е заминал.
Успех!
Успех!
- BigTo
- Автомобил:
- Двигател:
Ако питаш провери колко и как е огъната пластината на копчето за степените. Махаш самото копче, отдолу че видиш две пластини: едната е с кръгла и е на панела, друга е малка и е хваната на копчето. Когато завъртиш копчето те се търкат една в друга и дават контакт. Провери малката дали опира в голямата, защото с течение на времето се огъват и не правят контакт. При мен беше така на Golf III, ама само 4-та степен работеше, кривнах малко пластинката и се оправи. Успех
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
BigTo написа:Ако питаш провери колко и как е огъната пластината на копчето за степените. Махаш самото копче, отдолу че видиш две пластини: едната е с кръгла и е на панела, друга е малка и е хваната на копчето. Когато завъртиш копчето те се търкат една в друга и дават контакт. Провери малката дали опира в голямата, защото с течение на времето се огъват и не правят контакт. При мен беше така на Golf III, ама само 4-та степен работеше, кривнах малко пластинката и се оправи. Успех
Това на Голф 3-ката си им е слабо място....и самото копче с времето се измята (огъва му се пластмасата) и прави такива магарии.