предна броня

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
nikol@
Автомобил:
Двигател:

предна броня

Мнениеот nikol@ » Нед 27 юли 2008 21:39

здравейте. от няколко дена карам голф 3 1.6 96г и имам един въпрос. извинявам се ако има такава тема но не намерих. значи трябва да сваля предната ми броня понеже е леко ударена и искам да я оправя. проблема е ,че незнам как да я сваля. от два дена гледам и се чудя. моля помогнете за да не я потроша в опити! благодаря предварително!

Потребителски аватар
Skakauec
Автомобил: VW Lupo
Двигател: AMF

Мнениеот Skakauec » Нед 27 юли 2008 21:43

Първо трябва да свалиш решетката (тази м/у фаровете). После почваш да отвиваш болтовете, който са от горе и от долу на бронята като ги отвиеш всичките, бронята ти е на шейна в двата края дърпаш по смело и си я свалил ...

btw Добре дошъл ! : vw fen

Потребителски аватар
Ivo_W12
Автомобил: Golf 4
Двигател:

Мнениеот Ivo_W12 » Нед 27 юли 2008 22:18

Болтовете би трябвало да са 8. Казвам го защото единия не го бях видял и се чудих какво става. А при мен и подкалниците бяха закачени към бронята та най добре е първо тях да свалиш щото е малко кофти след това.

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Нед 27 юли 2008 22:57

Бронята е лесна-като свалиш решетката ще видиш 3 болта (мисля че толкова бяха) от долу имаш още 4 или 5-по 1 над двете малки решетки и още няколко по средата на бронята,след това откачаш щипките на подкалниците (евентуално с нож или отверка),махаш мигачите и халогените (ако имаш такива),дърпаш бронята и воала :wink:

Потребителски аватар
Skakauec
Автомобил: VW Lupo
Двигател: AMF

Мнениеот Skakauec » Пон 28 юли 2008 0:06

Ivo_W12 написа:Болтовете би трябвало да са 8. Казвам го защото единия не го бях видял и се чудих какво става. А при мен и подкалниците бяха закачени към бронята та най добре е първо тях да свалиш щото е малко кофти след това.

Сетих се че нещо съм забравил, а то са щипките на подкалниците... и внимавай като отвърташ болтовете, че много лесно се късат(поне при мене беше така) :)

Върни се в “Направи си сам!”