голф 3 комби проблем задна чистачка-мерси решен

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
uijknm
Автомобил:
Двигател:

голф 3 комби проблем задна чистачка-мерси решен

Мнениеот uijknm » Пет 25 юли 2008 13:54

в релето ли е проблема или в моторчет , като включа мърда неадекватно разнообразно мерси

Последна промяна от uijknm на Вто 29 юли 2008 12:15, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Re: голф 3 комби проблем задна чистачка

Мнениеот joker » Пон 28 юли 2008 7:58

uijknm написа:в релето ли е проблема или в моторчет , като включа мърда неадекватно разнообразно мерси

Имаш закъсан кабел на захранването или на масата.....отвори левия маншон горе на задната врата и провери снопа кабели....ще се изненадаш колко закъсани кабели ще намериш....и се приготви за подмяна .....(поялник,припой,изолация)...

el_nino
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: голф 3 комби проблем задна чистачка

Мнениеот el_nino » Пон 28 юли 2008 17:11

joker написа:
uijknm написа:в релето ли е проблема или в моторчет , като включа мърда неадекватно разнообразно мерси

Имаш закъсан кабел на захранването или на масата.....отвори левия маншон горе на задната врата и провери снопа кабели....ще се изненадаш колко закъсани кабели ще намериш....и се приготви за подмяна .....(поялник,припой,изолация)...

Моите кабели са се закъсали обаче аз успях с 300 зора само да ги омотая в изолирданд ........ мястото за пръстите е много малко .... и аз чесно казано незнам как може да стане това с запояването или подменянето на части от кабелите ? Джокер .... ще обясниш ли какво си правил .... ?

П.С. Говореха ми за няккви сваляния на корите около снопа кабели в купето и приставяне на нови парчета жици ? но и това ми се струва доста трудоемко ?

Потребителски аватар
joker

Re: мерси колеги -решено

Мнениеот joker » Вто 29 юли 2008 12:21

uijknm написа:решен

е как????Пишете бе хора...
Колкото до"ремонта" на кабелите...
Късаха се 3-пъти....първите 2 пъти нагънах гофрираният изолатро и ги удължих леко с допълнително запоен кабел...3-ят път обаче ми писна направо срязах гофрираният изолатор за по-добър достъп и съединих кабелите с т.н твърда връзка има ги по магазините за електроника...пъхаш кабелите от двете страни в нея и стискаш с клещите ..стана идеално.Следтова изолирах кабелите,малко силикон да не влиза вода в задната врата прех направения срез на гумения гофриран изолатор и.....вече няма проблем..Така,че съединяването с твърда връзка се оказа по-здраво и по трайно от запояването,вероятно заради постоянното огъване на снопа кабели...

uijknm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот uijknm » Сря 30 юли 2008 16:07

сори,1 беше направо скьсан другите оголени и споени егати изолирам ги ас 1 по 1ин наcтавям 1 и после с изо.банд вс.заедно и до кога искара

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Чет 31 юли 2008 6:56

uijknm написа:сори,1 беше направо скьсан другите оголени и споени егати изолирам ги ас 1 по 1ин наcтавям 1 и после с изо.банд вс.заедно и до кога искара

Опитай с твърди връзки......става по-здраво и по-трайно.....с припой ще те изкарат най-много година.....чупят се на мястото на припоя...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”