голф 3 комби проблем задна чистачка-мерси решен
голф 3 комби проблем задна чистачка-мерси решен
в релето ли е проблема или в моторчет , като включа мърда неадекватно разнообразно мерси
Последна промяна от uijknm на Вто 29 юли 2008 12:15, променено общо 1 път.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Re: голф 3 комби проблем задна чистачка
uijknm написа:в релето ли е проблема или в моторчет , като включа мърда неадекватно разнообразно мерси
Имаш закъсан кабел на захранването или на масата.....отвори левия маншон горе на задната врата и провери снопа кабели....ще се изненадаш колко закъсани кабели ще намериш....и се приготви за подмяна .....(поялник,припой,изолация)...
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: голф 3 комби проблем задна чистачка
joker написа:uijknm написа:в релето ли е проблема или в моторчет , като включа мърда неадекватно разнообразно мерси
Имаш закъсан кабел на захранването или на масата.....отвори левия маншон горе на задната врата и провери снопа кабели....ще се изненадаш колко закъсани кабели ще намериш....и се приготви за подмяна .....(поялник,припой,изолация)...
Моите кабели са се закъсали обаче аз успях с 300 зора само да ги омотая в изолирданд ........ мястото за пръстите е много малко .... и аз чесно казано незнам как може да стане това с запояването или подменянето на части от кабелите ? Джокер .... ще обясниш ли какво си правил .... ?
П.С. Говореха ми за няккви сваляния на корите около снопа кабели в купето и приставяне на нови парчета жици ? но и това ми се струва доста трудоемко ?
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Re: мерси колеги -решено
uijknm написа:решен
е как????Пишете бе хора...
Колкото до"ремонта" на кабелите...
Късаха се 3-пъти....първите 2 пъти нагънах гофрираният изолатро и ги удължих леко с допълнително запоен кабел...3-ят път обаче ми писна направо срязах гофрираният изолатор за по-добър достъп и съединих кабелите с т.н твърда връзка има ги по магазините за електроника...пъхаш кабелите от двете страни в нея и стискаш с клещите ..стана идеално.Следтова изолирах кабелите,малко силикон да не влиза вода в задната врата прех направения срез на гумения гофриран изолатор и.....вече няма проблем..Така,че съединяването с твърда връзка се оказа по-здраво и по трайно от запояването,вероятно заради постоянното огъване на снопа кабели...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”