Случката е следната.
Имаме малка клиника - два кабинета. Входът е един - алуминиева дограма - врата и витрина, с отделни ролетни плътни щори. Та нощеска в 4.00 ми звънят от СОТ 3с, че щората на витрината е наполовина вдигната и алармата се е включила. Отивам на 5 минута (живея на две преки), и със сотаджията виждаме че ролетната щора е вдигната на половина, на витрината, която НЯМА врата. На вратата щората е цяла. Вътре всичко - ок. Щората не е разбивана (възможно е едната ключалка да не е работила и преди). На щорите няма датчик, т.е. за да се включи алармата трябва да се влезе вътре.
Алармата се е включила - вътре на таблото показваше.
Докато се чудих дали да се прибирам или да остана до сутринта сотаджията ми предложи да ПОЧЕРПЯ, пък те щяли да останат с колата до сутринта пред офиса ни.
Та питам се аз:
1. Как се е включила алармата? (господ явно ни пази, щото и друг път сме имали фалшиви сигнали, и едно от обясненията ми е че са съвпаднали двете събития)
2. Възможно ли е да само проба, а друга вечер да се върнат?
3. Защо са почнали от витрината, като се вижда под коя щора е вратата
4. Сотаджията каза, че вече (защото като слагахме сота бяха много скъпи) има сензори за щори по 5 лв.
5. Какво друго да направя, за да защитя.
Опит за взлом - моля за мнения и съвет
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Опит за взлом - моля за мнения и съвет
аз не разбрах дали допускаш сотаджийте да са ти направили золум?защото ми се струва доста вероятно.drmilendd написа:предложи да ПОЧЕРПЯ
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
- anger
- Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
- Двигател:
Абе не е болка за умиране. Та на въпросите:
1. Вероятно има звуков датчик - сигурно щората ти скърца и при вдигането се е активирал. Сотаджиите могат да кажат коя зона се е задействала, ако централата има архив. Под "централата" разбирай онази бялата кутия с антената. Ръга се една клавиатура или лаптоп и всичко си казва. Все едно VAG COM
2. ДА.
3. Нещо ги е привлякло, а може да са искали да пробват за колко време ще дойдат сотаджиите.
4. Сигурно има вече такива сензори (когато аз се занимавах със СОТ слагахме магнитно - контактни датчици на щорите и си беше голям ..й по ред причини). Поразпитай и разбери на какъв принцип е този датчик, но и МКД да е, пак е по - добре от нищо.
5. Не дръж ценни неща близо до прозорците, плащай си редовно таксите и веднъж на няколко месеца прави фалшиви сработвания, застани на 50 м от кабинета и засичай време за реакция на патрула. Не разчитай на 100 % на СОТ, дръж си парите в банка и т. н.
Та, успех и дано не се повтаря!!!
1. Вероятно има звуков датчик - сигурно щората ти скърца и при вдигането се е активирал. Сотаджиите могат да кажат коя зона се е задействала, ако централата има архив. Под "централата" разбирай онази бялата кутия с антената. Ръга се една клавиатура или лаптоп и всичко си казва. Все едно VAG COM

2. ДА.
3. Нещо ги е привлякло, а може да са искали да пробват за колко време ще дойдат сотаджиите.
4. Сигурно има вече такива сензори (когато аз се занимавах със СОТ слагахме магнитно - контактни датчици на щорите и си беше голям ..й по ред причини). Поразпитай и разбери на какъв принцип е този датчик, но и МКД да е, пак е по - добре от нищо.
5. Не дръж ценни неща близо до прозорците, плащай си редовно таксите и веднъж на няколко месеца прави фалшиви сработвания, застани на 50 м от кабинета и засичай време за реакция на патрула. Не разчитай на 100 % на СОТ, дръж си парите в банка и т. н.
Та, успех и дано не се повтаря!!!
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Re: Опит за взлом - моля за мнения и съвет
drmilendd написа:предложи да ПОЧЕРПЯ
Много вероятно

СОТ-овете си бачкат на партия. Знаят къде какво има и могат винаги да се "ПОЗАБАВЯТ"
На кой сот си ?!
през алуминиеви врати/прозорци/щори и всичко останало се влиза с отверка

- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Направи си застраховка (ако има такава опция въобще). Сложи допълнителна решетка например вътре (след витрината и вратата). Монтирай си камера и осветление с датчик за движение пред обекта (по на височко).
Като цяло трябва да знаеш, че няма какво да те спаси в случай, че са ти вдигнали мерника. Можеш обаче да се постараеш да ги затрудниш максимално.
Ето как преди известно време разбиха касата на Мегалан в Слатина с камери, СОТ, решетка и тн.
http://www.vbox7.com/play:b30a8a2b
Като цяло трябва да знаеш, че няма какво да те спаси в случай, че са ти вдигнали мерника. Можеш обаче да се постараеш да ги затрудниш максимално.
Ето как преди известно време разбиха касата на Мегалан в Слатина с камери, СОТ, решетка и тн.
http://www.vbox7.com/play:b30a8a2b
- Дашо
- Пернишки бек
- Автомобил:
- Двигател:
Vizor написа:drmilendd написа:предложи да ПОЧЕРПЯ
Много вероятно
СОТ-овете си бачкат на партия. Знаят къде какво има и могат винаги да се "ПОЗАБАВЯТ"
На кой сот си ?!
Точно така.Преди няколко месеца така гепиха една плазма на братовчед ми от пицарията.Сотаджиите се забавили,щото имали и друг сигнал (което ми се струва че е в сферата на научната фантастика

Възможно е тоя опит да е направен само за проба-да се види след колко време ще пристигнат сотаджиите,а и е възможно опита да е дело на някои изпаднал наркоман и като не е успял и се е включила алармата да е избягал
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Дашо написа:Vizor написа:drmilendd написа:предложи да ПОЧЕРПЯ
Много вероятно
На кой сот си ?!
Точно така.Преди няколко месеца така гепиха една плазма на братовчед ми от пицарията.Сотаджиите се забавили,щото имали и друг сигнал (което ми се струва че е в сферата на научната фантастика, а в Перник не са чак толкова много обектите)-така или иначе братовчед ми си смени сотаджиите
Възможно е тоя опит да е направен само за проба-да се види след колко време ще пристигнат сотаджиите,а и е възможно опита да е дело на някои изпаднал наркоман и като не е успял и се е включила алармата да е избягал
Не е така

Случвало се е за голям град да има 1 (ЕДНА!!!) кола за целия град дежурна вечерта ! чупиш един прозорец с обемен датчик и ги разкарваш до другия край на града. Другите ги следят с колата от обекта и казват кога приближават за да може тези, които са вътре да се изнесат бързо

МОЛЯ НЕ ПРАВЕТЕ ТОВА У ДОМА СИ !

- Дашо
- Пернишки бек
- Автомобил:
- Двигател:
Vizor написа:
Не е такаТова при тебе е класически случай
Крадеца винаги проверява КОЛКО ДЕЖУРНИ КОЛИ ИМА В РАЙОНА !!!
Случвало се е за голям град да има 1 (ЕДНА!!!) кола за целия град дежурна вечерта ! чупиш един прозорец с обемен датчик и ги разкарваш до другия край на града. Другите ги следят с колата от обекта и казват кога приближават за да може тези, които са вътре да се изнесат бързоЗащото така нямаш само максимум 40-тина секунди, а вече имаш точно време със следене на патрулната кола
сиреш над 3-4 минути
МОЛЯ НЕ ПРАВЕТЕ ТОВА У ДОМА СИ !
Е то и ти си прав

-
- Автомобил: Opel Vectra
- Двигател: 22ZE 2009
- Контакти:
Искам да благодаря на всички отзовали се.
И така:
Нямам такъв датчик, щото като си вдигна щората не се включва сота докато не отворя вратата.
имам и вътре врати на кабинетите, които се заключват /такива като на магазините - изцяло стъклени/. Но в чакалнят имам малък ЛСД телевизор и комп, които няма как да махна от там.
когато случайно включа сота през деня, ми се обаждат веднага на стационарния за да питат за кода. Досега кола не е идвала.
Притесняваме дали сотаджиите не играят заедно със крадците. Сота е 3SСОТ. Платен е и за август. мисля да слажа прожектор със сензор, ама съседите са малко проблематични...
И друг път са ме дигали през нощта, но тогава бяха паяжини в мазето /където също имам обемен датчик/. Иначе по едно време редовно намирах бележки, че са идвали, но никой не ме е уведомявал.
П.П. като отворих сутринта видях, че има бележка че са идвали в 5.54
И така:
Вероятно има звуков датчик - сигурно щората ти скърца и при вдигането се е активирал
Нямам такъв датчик, щото като си вдигна щората не се включва сота докато не отворя вратата.
Направи си застраховка (ако има такава опция въобще). Сложи допълнителна решетка например вътре (след витрината и вратата).
имам и вътре врати на кабинетите, които се заключват /такива като на магазините - изцяло стъклени/. Но в чакалнят имам малък ЛСД телевизор и комп, които няма как да махна от там.
когато случайно включа сота през деня, ми се обаждат веднага на стационарния за да питат за кода. Досега кола не е идвала.
Притесняваме дали сотаджиите не играят заедно със крадците. Сота е 3SСОТ. Платен е и за август. мисля да слажа прожектор със сензор, ама съседите са малко проблематични...
И друг път са ме дигали през нощта, но тогава бяха паяжини в мазето /където също имам обемен датчик/. Иначе по едно време редовно намирах бележки, че са идвали, но никой не ме е уведомявал.
П.П. като отворих сутринта видях, че има бележка че са идвали в 5.54

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Дръж парите в банка , а ценни неща като компютри ,монитори и т.н. закрепи механично/за съжаление вече само това е спасението/.Крадците най-много се плашат от камери
- това спира на 100% дребни грабежи като в твоя случей - имаш ли обаче много пари пречка няма.Иначе крадците бачкерат с СОТ-аджийте - просто много хора бачкат там и са от кол и въже.При нас шефа дава повече пари на месец но е сключел договор с СОТ ,че при грабеж му дължат пари по фактура за наличната техника и гледаш как няколко години има само 1 неуспешен опит да се влезне.

Vizor написа:...
защо трябва да се налага да носят брадва или пистолет заради кученцето ти ?
Баце, те ако са тръгнали с пистолети да обират, не знам какво ще ги спре... значи са готови на всичко... т.е. ще дойдат така подготвени, че няма да помогнат никакви охранителни мерки.
Някой по-горе беше писал за застраховане на имуществото... това е единственото, което може да ограничи щетите от взлом и кражба, но само донякаква степен... защото дори и да ти изплатят застраховката, времето, нервите, разправиите с полиция и със застрахователи няма кой да ти ги плати... да не говорим за загубите и пропуснатите ползи (също и бъдещи такива), вследствие на временното затваряне на клиниката.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”