антифриза стана ръждив клонящ към черен от какво може да е?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
i3v3a3n
Автомобил:
Двигател:

антифриза стана ръждив клонящ към черен от какво може да е?

Мнениеот i3v3a3n » Вто 29 юли 2008 12:19

Здравеите колеги ... искам да попитам някой от вас имал ли е такъв проблем
Антифриза съм го сменял зимата не съм го разреждал карам направо с концентрат преди това беше разреден , направи ми впечатление че и стария беше по същия начин като този сега , значи раждив на цвят и плуващи някакви парцали в него ... и сега за няколко месеца новия стана същия даже по зле вече не виждам нивото в казанчето от отложилите се мръсотии по стевните му ...нямам течове или други нередности не съм доливал грам от как съм го сложил нивото си е такова каквото трябва да бъде ... от какво може да бъде това ...виждал съм реното на брат ми на две години антифриз след смяната му той чист като все едно че вчера го е н аливал ...от какво може да имам този проблем и опасно ли е това ....забравих да спомена преди да си сложа новия антифриз няколко пъти плакнах двигателя отвътре с вода да се изчистят тези гнусотии и пак имаше малко останало неможа напълно и сега след няколко месеца ето го резултата антифриза е кафяво ръждив на цвят и плуват малки частици като все едно е ръжда ...нямам течове на масло не съм и доливал даже нивото си е толкова колкото трябва да бъде

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 29 юли 2008 12:22

Да не си слагал присадка против теч на охладителната система????

i3v3a3n
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i3v3a3n » Вто 29 юли 2008 12:25

не съм ...аз поне не съм слагал нищо такова никога но незнам предишния собственик какво е слагал този проблем го има от как съм го купил вече 3 години беше внос от италия

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Вто 29 юли 2008 12:40

По принцип всичките тея гнусотий от цялата охладителна система се натрупват в радиатора а от там в раэширителния съд, основно от блока на двигателя(тръби маркучи итн) Моя съвет е като сменяш антифриза,като го източиш нацяло да сипеш 3-4л. вода и да запалиш да побачка, та да поизчисти бъркоча(можеш да сменяш водата докато цвета на изтичащата ти хареса) :wink: После източваш водата сипваш антифриза и :drive

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Вто 29 юли 2008 12:44

направи си промивка на системата и всичко ще е ОК :wink:

Потребителски аватар
ilkomotor
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ilkomotor » Вто 29 юли 2008 12:55

...всичката тази матилка реално идва от БЛОКА на двигатела, переодична промивка му е майката :idea:

i3v3a3n
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i3v3a3n » Вто 29 юли 2008 13:11

аз това го правих миналия път като го сменях и понеже три пъти го пълних и го празних с вода и то пак имаше гнусотии се ядосах и свалих един маркуч и с течаща вода направо в маркуча от казанчето промих го добре и двигателя и радиатора ...ама ето сега пак същата работа чудя се дали това не е станало от водата да е бил навремето каран дълго време с вода и от там ръжди някакви вътрешни ...сега ме е стрх да не запуши нещо вътре по двигател маркучи радиатор знам ли.... аз сега ще го махам този антифриз но се чудя дали няма някаква химия с която да го прочистя отвътре и да не наливам изобщо вода

Потребителски аватар
Gal
Автомобил: МК7
Двигател: DCYA 2018

Мнениеот Gal » Вто 29 юли 2008 13:32

вкарай пак маркуч, обаче с някакво, макар и "минимално" налягане , има такива накрайници, които правят различни струи
вкарай и през казанчето и през горния маркуч на радиатора
да изкара всички утайки
може да е карана дълго време само с вода, затова да има мизерия

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 29 юли 2008 14:29

ilkomotor написа:...всичката тази матилка реално идва от БЛОКА на двигатела, переодична промивка му е майката :idea:

:idea:

много прав е тук колегата....една от най-вероятните причини /ако не са слагани дрисни да спират теч/ е блока и неговата ръждица...не е страшно...вероятно няма да запуши нищо, но промивка на 1-2 години е желателна... :!:

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Вто 29 юли 2008 14:53

Аз мисля,че Талянците са турнали присадка против теч и то бая като количество(много обичат да го правят щото често карат с вода и разкатават фамилията на охладителната система) ....тя много здраво се свързва с метала(туй е работата) и се отделя твърде продължително.....аз пет пъти за 3 години (по други причини)източвах антифриз(а целия радиатор смених с нов!) и едва на петия път антфриза остана бистър.....
Промивка с Лике - Моли,но очаквай след това течове.....

Потребителски аватар
traficant
Автомобил:
Двигател:

ръжда

Мнениеот traficant » Вто 29 юли 2008 22:59

Значи като взех моя голф и той беше така.Една промивка с лики-моли и антифриз ФЕБИ,от 1,5л тубата-3туби(розов)-и вече половин година си е розов

ekstra1
Автомобил:
Двигател:

Re: антифриза стана ръждив клонящ към черен от какво може д

Мнениеот ekstra1 » Сря 30 юли 2008 8:43

Още нещо - долива се само дестилирана вода, защото иначе антифризът се пресича, става на парцали!

i3v3a3n
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i3v3a3n » Сря 30 юли 2008 10:34

благодаря колеги много ми помогнахте а от къде да си купя това Лике-Моли , къде го продават и то с антифриза ли се разрежда

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Сря 30 юли 2008 12:16

i3v3a3n написа:благодаря колеги много ми помогнахте а от къде да си купя това Лике-Моли , къде го продават и то с антифриза ли се разрежда

На почти всичко големи бензиностанции....има го и по магазините за авточасти....

Потребителски аватар
traficant
Автомобил:
Двигател:

Re: антифриза стана ръждив клонящ към черен от какво може д

Мнениеот traficant » Сря 30 юли 2008 22:26

ekstra1 написа:Още нещо - долива се само дестилирана вода, защото иначе антифризът се пресича, става на парцали!

Аз още не съм видял пресякан антифриз,ама щом колегата е видял значи има повече опит в нещата :roll: :idea:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”