Врата Golf 3-Няма отваряне

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Boko*
Автомобил:
Двигател:

Врата Golf 3-Няма отваряне

Мнениеот Boko* » Чет 12 яну 2006 7:26

Извинявам се много , че повтарям тази тема но този проблем е много гаден и не знам как да го реша. Става въпрос за шофъорската врата и втратата на багажника. Падне ли под -5 градуса нямат отваряне. Цяла зима ли да влизам от дясната врата и да не използвам багажника? Просто не знам, къде да ходя какво да правя. Какво ли не пробвах - то не бяха спрейове то не бяха сушенета с калорифер - все тая. Вкарам ли я в гаража - няма проблеми. Дали това е масов дефект на Голфа 3 или има начин да се оправи та макар и с отваряне на кората ( колко щипки изпочупих вече иде ми зимата да не я слагам. Благодаря ви предварително за всяко изказано мнение

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

А не се отключва

Мнениеот wili98 » Чет 12 яну 2006 9:01

Или просто не се отваря...
КАто дръпнеш дръжката дърпа ли се нормално...
Да разберем къде замръзва..
Може и уплътненията да ти замръзват....
Мого хора се оплакват от уплътнението на прозореца.. виза вода от там
А иначе пробвай да измиеш хубаво уплътненията на купето към вратата, и после мацай със глицерин, и виж да следващият студ :)

Потребителски аватар
zemon_C4455XP
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zemon_C4455XP » Чет 12 яну 2006 9:52

и на мен по същия начин ми замръзват,но като гледам са уплатненията дето стоят на тавана едни космести такива :cry:

Потребителски аватар
koko jumbo
Автомобил:
Двигател:

мдаа

Мнениеот koko jumbo » Чет 12 яну 2006 10:07

Аз имам абсолютно същия проблем като надуя климатика на 30 град и карам час час и нещо сам ок (е влязал сам през задна лява врата) иначе просто няма отваряне - не мога да разбера откаде влиза тая влага уплатненията са савсем добре но ...

Потребителски аватар
Зеления гущер
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Зеления гущер » Чет 12 яну 2006 13:21

Колеги ползвайте глицерин,няма замръзване. : vw fen

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 12 яну 2006 14:11

Аз нямам такъв проблем, но още преди да хване студа сухите гумени уплътнения ги обработих със силиконов спрей, а ключалки, панти , ограничители със спрей с Мо2 .Понякога само задният капак се поопъва като е валяло много дъжд и хване рязко студа или много сняг който се е постопил и наново е замръзнал. затова не оставям отзад сняг около капака.

WasteLand_TD
Автомобил: E60_LCI_M57TU2_235+Golf4_ASV
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WasteLand_TD » Чет 12 яну 2006 14:13

и аз съм със същия проблем(Венто)
паднат ли пове4ко темп.(-3,-4) шофьорската врата е аут, влизам през предната дясна.Уплътненията ми са добре; дърпам дръжката, оба4е не ще да щракне, движи си се свободно.
И като гледам при вси4ки проблема е там - в шофьорската, сигурно нещо се износва вътре щото тя е най-често ползваната gruebel
при другите врати - никакви проблеми

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Чет 12 яну 2006 14:28

Лятото не си бях затворил врата до края т.е не беше хлопнала как трябва ...... нормално ако опитам да заключа с алармата тя писка предупредително ... но тогава затварях с ключа и централното си заключи ... като отключих за да я затворя как трябва дърпам дръжката нищо .......... все едно е заключена колата дръзката си се дърпа без да щрака и да отвори ... оправи си се само след няколко заключвания и отключвания ... беше Юли месец това и е топло :) от тогава нямам ядове ......

Потребителски аватар
daemon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот daemon » Чет 12 яну 2006 14:46

същия проблем, но за "щастие" със дясната врата ; падне ли около
-5 : -7 дръжката се движи, но вратата не се отваря! карам 10-20 мин -парно - климатик и няма проблеми! :?

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Чет 12 яну 2006 15:01

Механизма на самата врата (там където е палеца, който обхваща оста на колонката) го смажете обилно с масло.

Потребителски аватар
dj_nako
Автомобил: Golf 5 tsi
Двигател: BMY 2007

Мнениеот dj_nako » Чет 12 яну 2006 17:42

Механизма на самата врата (там където е палеца, който обхваща оста на колонката) всичко идва от там само че преди да се смаже го поисти добре защото моя беше целия пълен с прах и какво ли още не:)

Потребителски аватар
DEKSTAR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DEKSTAR » Чет 12 яну 2006 18:50

Колеги аз имам същия проблем но само с багажника неще да се отваря когато температурите са миносови и ако е валяло след като малко се по затопли в колата и той се отваяря.Кажете какво трябва да направя Screwy .

Потребителски аватар
vwg3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vwg3 » Чет 12 яну 2006 19:54

Въобще не става въпрос за парафин тука не е от уплатненията- и т.н. имам го същия ядец при ниски температури-вратата се отключва но не ще да се отвори :mad: -влизам от дясната-след сто опита яко надумкано и насочено парно я отварям-ако не се загрее- я отварям но после...забрави за затваряне -само си я думкам докато изведнаж след яко загряване не си се затвори сама!Уплътненията ги мажа и сам сигурен че не е от тях-по скоро найстина може да е от палчето-щот отворя ли я студена не захапва нема затваряне,но и да се почисти и смаже за жалост отново не е решение -отдавно сам го правил 100 пати!Моля ви ако има други мнения пишете-пак казвам,поне при моя проблем,а сигуно и при другите не става въпрос за парафини уплътнения и т.н

Потребителски аватар
Boko*
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Boko* » Чет 12 яну 2006 19:56

dj_nako написа:Механизма на самата врата (там където е палеца, който обхваща оста на колонката) всичко идва от там само че преди да се смаже го поисти добре защото моя беше целия пълен с прах и какво ли още не:)

Направих го това миналата зима но никакъв ефект. Почистих го пръсках го със спрей против ръжда но дори и временно не се оправи.
Не знам дали не трябва да се отваря кората, защото ми се струва че блокиралия механизъм е вътре а не отвън

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 12 яну 2006 20:23

Колеги уточнете за колко годишни коли е този проблем. да не би да е бомба със закъснител? - Износване , замърсяване, деформации и т.н.
Като чета значи и аз да очаквам такива беди. :roll:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”