Поевтиняване на колите в западна Европа ?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Чет 31 юли 2008 14:41

ами защото остарява бе човек
след някоя и друга година като стане ептен бракма още по евтин ще стане
mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Чет 31 юли 2008 19:34

То по тая логика аз мога са да седна и да напиша, че мобилните телефони поевтиняват драстично... също толкова смисъл ще има :?

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Чет 31 юли 2008 20:11

canyoubounce написа:То по тая логика аз мога са да седна и да напиша, че мобилните телефони поевтиняват драстично... също толкова смисъл ще има :?

...или че след няколко месеца температурите драстично ще спаднат.
Ей, не е лесно да си журналист...

Потребителски аватар
soto73
Автомобил: VW Passat B8 SPORT 2TDI BMT
Двигател: CRLB 2015
Контакти:

Мнениеот soto73 » Чет 31 юли 2008 20:18

Според наблюденията ми на тукашния испански пазар има доста чувствително поевтиняване на автомобилите втора употреба!Но в сравнение с останалия европейски пазар,имат доста по-високи цени!Затова още не мога да се реша да взема още един автомобил,но по-малолитражен!

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 31 юли 2008 21:12

ами нормално е да поевтиняват понеже горивата се покачват и повечето хора се ориентират към по-нови автомобили,които уж да са им по-икономични и по този начин да си наваксат разликата в цената на стария и по-новия.....което не винаги е така ама....подробности.
Повечето нови наистина за съжаление са Дачия Логан,баничарките и тем подобни....другото са си старите си ни коли,познати на всички.
По чуждо и данъците за по-стара кола са по-голями и затова цената е надолу....за да може в БГ да си ги позволим все пак...което си е тъжната истина...Повечето хора тук се радват на кола,която е по-млада от децата им или пък е около 10 годишна.
Много хора се дърпат от нова не само понеже нямат възможност а и заради гаранционните условия и най-вече гаранционния сервиз...до който рано или късно винаги стигат ама рядко излизат навреме :)
Аз дори да имам възможност няма да си взема чисто нова...предпочитам да е на поне 5-6-7-8 години.Защо ли,ето защо :
-чисто ново Пежо Партнер - разхлабват му се тампоните на двигателя през около 5000км и в сервизната книжка си пише да се притягат....смятайте за какво става дума :)...колата седи поне 10 дни в сервиз за тази манипулация понеже само оторизирания има право да я извърши.
-чисто ново Хюндай Санта Фе - челен удар с Пасат 92-ра година,при което Пасат-а не можеш да го познаеш какво е а Санта Фе-то е прилично намачкано предимно отляво (решетка,фар и т.н.).Нито един отворил се Air Bag от 8-те които има.....обяснението от сервиза "ми той удара не е съвсем челен а така леко по-вляво и затова не се е отворил нито ден".....а такива са 99.9% от ударите челно.
Просто не е истина и за качеството и за сервизирането на новите коли.
докато на тези дето са на по 5-10 години поне гаражните майстори им разбират от електрониката и чарковете и вече от 2-рия 3-тия път познават какво и е ;)

Потребителски аватар
MandalaY
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MandalaY » Чет 31 юли 2008 22:45

Статията верно е леко недомислена, ама кво се нахвърлихте всички? Като толкова не ви харесва - пишете един мейл до изданието, оплачете се - поне да има смисъл.

Най-яко е като прочетеш някъде статия/разказ/прогноза за времето или квото и да е последвана от едно кило капацитети изказали заядливо и най-компетентно мнение... особено, ако става въпрос за коли/футбол/политика.

Хубави е да има критика, но градивна. А не само да се хейти.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”