Да са живи и здрави служителите на КАТ-Перник! Днес сутринта за около 2 часа и Голфи вече беше с нови номера!
Всъщност те хората просто си спазват закона:
http://www.bgstuff.net/content/view/4595/524/
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПРОМЯНА РЕГ.№
1. Заявление за регистрация/за фирми: подпечатана с печат на фирмата/;
2. Квитанция за платена такса МПС;
3. Застраховка “гражданска отговорност”;
4. Документи за самоличност на собстениците с постоянен адрес гр. София, или упълномощено лице ако е за фирми;
5. Старите табели с регистрационни номера и регистрационно свидетелство
ЗАБЕЛЕЖКА:
Ако единият номер е загубен или унищожен, собственикът подава саморъчно написана декларация. При липса на два броя регистрационни номера същите се обявяват за издирване от РПУ и се представя служебна бележка.
Аз съм със един изгубен номер, така че просто една декларация подписах че обещавам да я предам табелата ако я намеря.
Тъжното е друго. Безкрайната неосведоменост и непознаване на собствените им закони в РПУ-то в София и никакво сътвестие между КАТ и Полиция. а и вчера ме разиграваха да ходя по разни други участаци и всичките ми говореха, че няма начин и че трябва служебна бележка и да чакам 2 седмици! Със сигурност и в софийският КАТ е същото като в Перник, ако ви се наложи.
В тая държава трябва да подлагаш всичко на съмнение, без значение кой ти го казва. Ако е някой чужденец свикнал да се доверява на полицията щеше да си чака чинно и това е!
В Перник само ме питаха дали номера е обявен в полицията за издирване, казах "Да" и това е. Нито ми искаха доказателство за това, нито документи. И е логично, защото важният номер е задният и той е с нит, и си ми седи на колата. Праснаха ми и три рапидки на предният номер!
От там на там, за нула време анекс към застраховката, а тия от техническият преглед, където минавах зимата, ми казаха че няма смисал да се сменя картончето защото сериините номера си отговоряс лепенката на стъклото.
Така че, екскурзия ще има!!!
Благодаря на всички за мненията и съветите, бяха ми полезни да се ориентирам!