Откраднат регистрационен номер?! РЕШЕНО! :)

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Чет 31 юли 2008 10:26

asenkolev написа:
zaro написа:ама ти за КАТ Перник ли говориш, ми те там са разбрани хората.
отиди и си я пререгистрирай и това е , няма какво да чакаш служебни бележки и глупости.
Ще ти отнеме 2 3 часа:)

Да за КАТ-Перник говоря. Иначе номера го окраднаха в София. Лошото е че роднини в Перник са говорили с техни познати в КАТ и ония са казали, че требе се чака, можело номера да се появи. Ма аз знам че няма, и ако ида се наредя там може и да не ме върнат. Де да знам!

Е как ще те карат да чакаш? Отиваш и казваш - искам нови номера и тва е. Никой не може да те спре. Кажи, че стария е загубен в един дъжд преди месец и си го търсил и не си го намерил!

КАТ Перник, ако не им занесеш бележка за кражба, няма как да разберат, че е краден...

Потребителски аватар
asenkolev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asenkolev » Чет 31 юли 2008 10:47

Vlad777 написа:
asenkolev написа:
zaro написа:ама ти за КАТ Перник ли говориш, ми те там са разбрани хората.
отиди и си я пререгистрирай и това е , няма какво да чакаш служебни бележки и глупости.
Ще ти отнеме 2 3 часа:)

Да за КАТ-Перник говоря. Иначе номера го окраднаха в София. Лошото е че роднини в Перник са говорили с техни познати в КАТ и ония са казали, че требе се чака, можело номера да се появи. Ма аз знам че няма, и ако ида се наредя там може и да не ме върнат. Де да знам!

Е как ще те карат да чакаш? Отиваш и казваш - искам нови номера и тва е. Никой не може да те спре. Кажи, че стария е загубен в един дъжд преди месец и си го търсил и не си го намерил!

КАТ Перник, ако не им занесеш бележка за кражба, няма как да разберат, че е краден...

Ми да, то всъщност и аз няма как да знам дали е откраднат или е изгубен.Няма го и толкова.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Чет 31 юли 2008 11:41

Колега, само ще ти кажа, че каквото и да правиш НЕ карай колата без номера. Преди време на брат ми му откраднаха неговите, изчака си там колко време трябва, накрая отива до РПУ да му дадат новите (с колата), от там му казват, че ОЩЕ не са готови, прибира се и на орлов мост - хранилка. Нямало значение, че те се забавили, написаха си му акт. Свинщина е, ама няма начин. Стискай зъби и лови рейса.

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Чет 31 юли 2008 12:01

Мисля че 14дни чакат дали ще има золум с изчезналия номер и чак тогава почва процедура за нов - нещо такова беше
Аз съм си хванал моя с рапидка - по съвет на човек, който си го изгуби и после 1 месец беше без кола :wink:

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Чет 31 юли 2008 14:45

Баси - колега, чесно ти казвам, съчувствам ти. Бахти гадната случка - света е пълен с боклуци, и един такъв боклук е решил да пипне твоя номер. :evil: :evil: :evil:
Като ми слагаха моите номера преди седмица, чичито, дето ги поставя, ме попита дали искам на предния номер да ми сложи два допълнителни болта. Казах му, че искам . Тогава не се замислих много за смисъла на операцията, ама сега съм доволен...не че е гаранция де, ама ако е само на клиповете, тоя номер се сваля за секунди...
Дано всичко приключи благополучно. :?

Потребителски аватар
DimoNN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DimoNN » Пет 01 авг 2008 8:51

кофти тръпка... ще зареди някой от твое име на някоя бензиностанция и ще го хвърлят после.... нали това била новата мода сега...

Потребителски аватар
Bahama man
Автомобил: VW Polo 1998
Двигател: AEF

Мнениеот Bahama man » Пет 01 авг 2008 11:11

chefito написа:с какво подръчно да го хвана най-лесно и здраво? :?

Два нита в горните два ъгъла :wink:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пет 01 авг 2008 11:32

Bahama man написа:
chefito написа:с какво подръчно да го хвана най-лесно и здраво? :?

Два нита в горните два ъгъла :wink:

нямам попнитачка... :(

Потребителски аватар
asenkolev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asenkolev » Пет 01 авг 2008 14:19

Да са живи и здрави служителите на КАТ-Перник! Днес сутринта за около 2 часа и Голфи вече беше с нови номера! :lol: :lol: :lol: :lol:

Всъщност те хората просто си спазват закона:

http://www.bgstuff.net/content/view/4595/524/

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПРОМЯНА РЕГ.№

1. Заявление за регистрация/за фирми: подпечатана с печат на фирмата/;

2. Квитанция за платена такса МПС;

3. Застраховка “гражданска отговорност”;

4. Документи за самоличност на собстениците с постоянен адрес гр. София, или упълномощено лице ако е за фирми;

5. Старите табели с регистрационни номера и регистрационно свидетелство
ЗАБЕЛЕЖКА:
Ако единият номер е загубен или унищожен, собственикът подава саморъчно написана декларация. При липса на два броя регистрационни номера същите се обявяват за издирване от РПУ и се представя служебна бележка.

Аз съм със един изгубен номер, така че просто една декларация подписах че обещавам да я предам табелата ако я намеря.

Тъжното е друго. Безкрайната неосведоменост и непознаване на собствените им закони в РПУ-то в София и никакво сътвестие между КАТ и Полиция. а и вчера ме разиграваха да ходя по разни други участаци и всичките ми говореха, че няма начин и че трябва служебна бележка и да чакам 2 седмици! Със сигурност и в софийският КАТ е същото като в Перник, ако ви се наложи.

В тая държава трябва да подлагаш всичко на съмнение, без значение кой ти го казва. Ако е някой чужденец свикнал да се доверява на полицията щеше да си чака чинно и това е!

В Перник само ме питаха дали номера е обявен в полицията за издирване, казах "Да" и това е. Нито ми искаха доказателство за това, нито документи. И е логично, защото важният номер е задният и той е с нит, и си ми седи на колата. Праснаха ми и три рапидки на предният номер!

От там на там, за нула време анекс към застраховката, а тия от техническият преглед, където минавах зимата, ми казаха че няма смисал да се сменя картончето защото сериините номера си отговоряс лепенката на стъклото.

Така че, екскурзия ще има!!! :lol: :lol: :lol:

Благодаря на всички за мненията и съветите, бяха ми полезни да се ориентирам!

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Пет 01 авг 2008 14:23

Е това е
браво колега, добре че си се оправил и не е могла тази глупост да ти провали почивката.
А лично многократно съм се убедил че в Перник хората са много по отзивчиви и много по любезни в разните общински и държавни служби.

Потребителски аватар
asenkolev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asenkolev » Пет 01 авг 2008 14:27

zaro написа:Е това е
браво колега, добре че си се оправил и не е могла тази глупост да ти провали почивката.
А лично многократно съм се убедил че в Перник хората са много по отзивчиви и много по любезни в разните общински и държавни служби.

О да, аз съм от 10 години в София, ма не си сменям регистрацията, щото в Перник бюрократичните истории си ги върша за нула време!Пък и ако всички си направим регистрации, както иска Бойко, не ми се мисли какво ще стане по софийските учреждения, те и сега не знаят на кой свят са! Е, свиркат ми по улиците, като гледат PK ама... струва си!

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Пет 01 авг 2008 14:29

Пак казвам.
Искренно се радвам че всичко е свършило ОК защото е много тъпо някоя такава дебилна постъпка на някой глупав индивид да ти провали плановете
другото- здраве:)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”