Механична инжекция.Проблем

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Trevor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Trevor » Чет 31 юли 2008 22:13

В общи линии по системата няма какво да се ремонтира.Ако си сигурен , че проблема се е появил веднага след смяна на двата тръбопровода намери от някъде нови или втора употреба но да са читави и проблема ще се оправи. В много голяма степен работата на инж.с-ма зависи от разходомера за въздух.Той управлява подаването на горивото към инжекторите на база количестовото преминаващ въздух. Затова провери пластината на разходомера, защото както казваш след пуканията от към филтъра може да е деформирана, а това води до промяна на подаване на горивото.Ако е деформирана може да се опиташ да я пооправиш и центроваш.Разстоянието между ръба на пластината и ръба на дифузора ако не ме лъже паметта е 0.10 мм.Доста време търсих нова, но навсякъде ми казаваха, че няма.Накрая се изръсих за цял инжекцион с въздуховоди, горивни трубопроводи и инжектори.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пет 01 авг 2008 5:30

Trevor написа:....
ще проверя :wink: мерси

Потребителски аватар
ZZ_TOP
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ZZ_TOP » Пет 01 авг 2008 7:37

батка провери да нее заседала клапата (да е минала от към филтара ) и да неможе да се качи отгоре и да се дави , ако е много крива клапата оди при некои стругар дати врътне нова от алуминиева ламарина моита беше много крива и така направих новата е малко по-дебела и по-тежичка ама нямам елктронна везна да я шлаифам с водна на стакло иначе сега е добре. Успех

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пет 01 авг 2008 10:59

малко от днес...запалих от 2рия път :D
при включена 5та дюза маркучите които сложих скоро
но при ИЗКЛЮЧЕНА букса на тази джаджа на блока...
странна работа .... :roll:
ваското1 хас лефт дъ тема така че може да се заключва вече....ще почна да проверявам всичко по колата след като се прибера довечера...след 200 км път може пък да се оправи знам ли :roll:
из нета прочетох това за тази джигня.

1 Detach the distributor HT lead and earth it.
2 With the engine cold, detach the wiring
connector from the warm-up valve (see
illustration).
3 Connect a voltmeter across the terminals of
the warm-up valve connector and operate the
starter. The voltage across the terminals
should be a minimum of 11.5 volts.
4 Switch the ignition off and connect an
ohmmeter across the terminals of the
warm-up valve (see illustration). If the meter
does not indicate a resistance of about 20 to
26 ohm, the heater coil is defective and a new
valve must be fitted.
ще го мернем утре и ще си проличи

Потребителски аватар
kireto_radev_2
Автомобил: GOLF-2ABF GOLF-3ABFGOLF-4TDI
Двигател: ABF.ALH

Мнениеот kireto_radev_2 » Пет 01 авг 2008 17:05

Абе колеги от тва дет прочетох до сега ми се струва много позната история с тия гърмежи земи пробваи с един нов комутатор тои се намира при моторчето на чистачките :idea:

Makaveli_
Автомобил: Голф 1 ГТИ
Двигател: ДХ 1983

здр

Мнениеот Makaveli_ » Пет 01 авг 2008 17:08

Тревор имаш ли скаип брато ... виждам че разбираш а тук е голяма мотаница да ти обяснявам за колата ако някои разбира да ми пише плс. скаипат ми е Tupac_the_don мерси на всички :)

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пет 01 авг 2008 22:07

при подаване на газ колата започва да предърпва..ако се подава плавно няма проблеми...
днес спрях за да почина и не можах да запаля ... от въртене се наложи даване на ток от братя мангасарян (чудно но евалата им....никой друг не ме отрази..)
още при подаването на кабелите към акумулатора колата запали...поседя така цигара време разкачихме кабелите и тръгнах...прибрах се благополучно без изпреварвания...

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Съб 02 авг 2008 8:27

моля да се заключи.
ваското1 е прав .
сложих старите маркучи пак и колата работи като по часовник....засега.

Потребителски аватар
agnesana
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agnesana » Вто 05 авг 2008 21:55

Здравейте момчета. Аз имам пасат В3, но е малко спешъл едишън, тоест: 9А мотор, 136 коня, механична инжекция. Имам доста подобни проблеми като вашите и бих се радвала ако някой даде добра идея, защото аз и моите майстори се изчерпахме. Колата прекъсва мъжката на празен ход!!! На газ или бензин разлика няма. Смених какво ли не, стъпков мотор (чисто нов сложих), палец, дистрибуторна капачка, кабели, свещи........ и вече честно казано ми писна. Моля ви ако някой има някаква идея какво точно може да причинява тези проблеми на колата и моите главоболия ще съм ви много благодарна.

mufin
Автомобил:
Двигател:

Здрасти

Мнениеот mufin » Сря 06 авг 2008 13:39

agnesana написа:Здравейте момчета. Аз имам пасат В3, но е малко спешъл едишън, тоест: 9А мотор, 136 коня, механична инжекция.

Механичната инжекция е кофти нещо и много трудно ще се оправи със съвети отдалеч Особенно както имаш и газ...
С две думи иска си майстор.
Проблемът е че много малко майстори им разбират, а още по-малко искат да се занимават с тях.
Във В.Търново имаме 1-2 момчета които се бореха с моето Ауди. За Русе не знам
Ако ти се чете - във форума на Ауди в раздел "Газови уредби" има подробни описания на един колега (доста разбира) с ник VBI , който е описал как се закрепва мех инжекцион.
Закрепването е единственото възможно решние, перфектна никога няма да стане

Makaveli_

Мнениеот Makaveli_ » Сря 06 авг 2008 17:22

Братле зе ми си фарил газовата уредба... после пак попитай :)

Makaveli_

Мнениеот Makaveli_ » Сря 06 авг 2008 17:23

Или вав София е маисторат на инжекциона аз накрая на месеца сам там поради сащата причина :) аиди бб и успех

Потребителски аватар
agnesana
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agnesana » Сря 06 авг 2008 19:24

Благодаря ви за отговорите, но единственото, в което съм сигурна е инжекциона. Ако имаше проблем с инжекцията поне щеше да работи на газ. По пътя на логиката е така нали? Днес я закарах в сервиз, макар и на Опел и ще видим какво ще стане... Утре ще работят по нея че неделя море ме чака, а без кола..... В сервиза на VW в Русе не приемат коли под 2000гтака че не съм се и мъчила да я нося там. Макар че ако някой може да я оправи то това са те според мен. Оригиналния софтуер си е оригинален. На момчетата от Опел им имам доверие и знам. че ще намерят решение за проблема ми. Но все пак ако на някой му хрумне нещо ще съм много благодарна.

mufin
Автомобил:
Двигател:

Не е така

Мнениеот mufin » Чет 07 авг 2008 20:11

нестабилната работа на газ на ниски обороти, особенно лятото за мех инжекция е закон.
Просто тогава често се вклюват я вентилатор, я климатик...
А няма какво да компенсира допълнителното натоварване.
Решенията са няколко и са все компромисни.
Най- лесното е с една джаджа да се подава на стъпковия мотор на празен ход винаги сигнал. Това ще води до по-високи обороти , но при натоварване (вентилатор) няма да ти гасне.
Може да се навие малко болта на жилото на газта, ама това пък ще лъже TPS за положението на празния ход
Другия начин е монтиране на ламбда-контрол на газовата уредба, но тук се иска майсторлък на настройките и особенно на избора на устройството за конкретния автомобил.

А може просто да не ти работи стъпковия мотор. Или да ти дърпа въздух от плочката за газта (най-вероятно са я заболи точно преди дроселната клапа). Може да ти засяда клапата на дебитомера (тогава м оже и да ти погръмва отвреме на време). Може маркуча за вакум към изпарителя (ако е от тоя тип ) да изпуска.
Може много неща :D
Това и е шибаното на мех инжекция. Затова и са те поизлъгали във VW в Русе че не се занимават с коли преди 2000г.

Потребителски аватар
agnesana
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agnesana » Чет 07 авг 2008 21:45

Благодаря ти много за изчерпателния отговор. За някой неща не се бях сещала и мисля да се възползвам от съветите ти. Снощи оставих колата в сервиза на Опел, и днес си я взех :) По - добре от сега никога не съм виждала тая таратайка. Просто е чудо!!! Искам да благодаря на момчетата, че така добре се справиха с тази не лека задача. Незнам какво са и правили, но колата е пушка.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”