Изпускали ли сте колата по наклон?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции

Изпускали ли сте колата по наклон?

да
67
22%
не
236
78%

Общо гласове: 303
Потребителски аватар
stanislav_s
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stanislav_s » Вто 05 авг 2008 16:29

Аз кола съм изпускал само веднъж - мойта на Нова година(тази която отмина). Отиваме с приятели на една вила, а до вилата се стига по един много стръмен асфалтов - тогава леден път. Домакина казва: "засили се отдолу и газ нагоре и ще издрапаш". Тръгвам аз и стигнах до средата и край. После, понеже уличката тясна - на ръчна двама ме бутнаха на 360 градуса и обърнах надолу за втори опит. Стигнах до едно сухо местенце(без лед) и викам :" ще спра и ще пробвам на задна да кача баира" . Отбих встрани и гледам един с няква "джипка" се задава отгоре, дърпам ръчна, навивам волана и слизам да видя дали има място да мине пича - гледам има, поглеждам нагоре към него да му кажа да минава и нещеш ли, чувам някакво стържене от мойта кола. Като се обърнах - що да видя: колицата ми се пързаля самичка надолу с дръпната ръчна и отворена врата. Направо полудях :horror: - долу на равното имаше паркирани 2-3 коли и що да сторя - газ след колата. Тамън я настигам, хванах се за вратата и за волана и тамън да скоча вътре, колата се извъртя надясно и застана перпендикулярно на улицата и на наклона а аз познайте къде - наполовина под колата.
За щастие се отървах само с малки охлузвания по краката и леко счупена решетка на лявата тонколона на вратата.

п.п. моля ви не правете така у дома, оставате това на професионалистите :lol:

Потребителски аватар
fika210
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fika210 » Сря 06 авг 2008 8:22

nadasdi написа:Аз я забравих веднъж, паркирах вр6цата пред на един приятел къщата и като излзиам, гледам тя на 20 метра се забила в пощенската кутия на съседа. Късмет, нищо й нямаше...

На кое? На пощенската кутия ли й нямаше нищо? :lol:

Потребителски аватар
jivkojj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jivkojj » Сря 06 авг 2008 17:08

На мен ми се е случвало веднъж - на незабележим баир. Заключвам колата, тръгвам, обръщам се - и я гледам залепена за предната :oops:

По интресна обаче е друга случка - връщам се един път към къщи с автобуса и гледам Волгата на бащата забита в градинката пред блока - бордюрите изкъртени, цялата кола отзаде смачкана :shock и се чудя какво става.
Какво се оказва - до блока ми на няколко метра има една улица на около метър височина, после до нея още по-високо - булевард и нагоре бак баир с лозя. Някакъв пич си спрял ИФА-та на тоя баир и заминал. Спирачките изпуснали и ИФА-та тръгнала - по баира надолу, пресякла булеварда, пак надолу и стига до улицата кадето колата е спраяна перпендикулярно и я удря все едно билярд. Волгата (комби) пресича улицата изкъртва от другата страна бурдюра заедно с плочките и се спира в градинката до блока. Добре че в същия момент не е имало хора наоколо. А и ако беше друга кола а не Волга щеше да я смачка като кофичка от кисело мляко.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Сря 06 авг 2008 21:37

На мен не ми се с случвало,но ще покажа тук постижението на бившия ми шеф mhihi
Изображение
Синия бус Тойота паркиран в караваната е изпуснат горе долу от мястото на снимащия :lol:

Потребителски аватар
skilidka
Автомобил:
Двигател:

:)

Мнениеот skilidka » Сря 06 авг 2008 22:00

Една зимна нощ реших да си пробвам зимните гуми и тръгнах към хижа Здравец.Стигнах до някъде-по натам не ми позволиха метереологичните условия....пътя беше стъкло.
Някакси обърнах и тръгнах да се спускам.....обаче ми се припика и спрях....жената(настоящата беше с мен)......спрях по средата на пътя дръпнах ръчната и колата видимо се закотви.....докато пусках водата от бойлера и се наслаждавах на красивата зимна нощ,жената решила да слезе да се попързаля....обаче с отварянето на вратата колата лекичко започна да се пързаля надолу.....силен писък прониза нощната тишина....аз се стреснах и се опиках тук таме....втурнах се след бавно набиращата скорост колица с мойта женица вътре и някакси успях да се кача-запалих включих на скорост с малко газ на полусъединител-тва ти онва ти.....успях да я вкарам в пътя.....после се смяхме много,ама в момента доста се стреснах.....помислих си-отиде ми колицата...за жената не се сетих в първия момент-ама не съм и казвал де.

Така че-случават се такива неща-важното е да са с щастлив край:)

Потребителски аватар
Tedo-
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tedo- » Чет 16 окт 2008 14:52

Изображение

Калоян Кирилов
Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
Двигател:

Мнениеот Калоян Кирилов » Чет 16 окт 2008 17:26

И аз за 2-годишния ми стаж, при положение че на ден минавам по 100 км. градско ми се случи веднъж. Понеже съм в куриерска фирма, и спирам аз колата по един лек наклон, обаче съм забравил да я оставя на скорост, и докато си оставя пратката колата беше подпряла един Опел. Хората отстрани седят и се хилят... ама нищо им нямаше на колите. От тогава навсякъде дигам ръчната... :lol:

Потребителски аватар
valeto 150hp
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valeto 150hp » Чет 16 окт 2008 17:53

Случвало се е. :wink:

Потребителски аватар
princo
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 1.8T Quattro 1997

Мнениеот princo » Чет 16 окт 2008 17:54

kamenov написа:
Kahn_Fan написа:Не!!! Аз като я спирам под наклон, обикновенно я слагам на задна и ръчната! :wink:

:да:

Потребителски аватар
Cee
Автомобил:
Двигател: AMX

Мнениеот Cee » Чет 16 окт 2008 17:56

И на мен ми се е случвали с Citroen Xantia mhihi Който кара такава кола, и знае как са и направени спирачки ще ме разбере mhihi

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Мнениеот 6669 » Чет 16 окт 2008 21:00

Cee написа:И на мен ми се е случвали с Citroen Xantia mhihi Който кара такава кола, и знае как са и направени спирачки ще ме разбере mhihi
защо ?! Да не би ръчната да държи на предните колела mhihi mhihi

Потребителски аватар
toshkoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот toshkoto » Чет 06 ное 2008 22:18

На мен ми се случи един път в Пловдив до един голям булевард бях паркирал, но на малък наклон. Бях на 20-30 метра от колата, но нямах видимост към нея и по едно време слушам некви спирачки и някои почва да свири ама без пауза и на мен ми стана интересно какво е станало и се показах да погледна, и кво да видя - моята кола слезнала в наи-дясното платно и засекла автобус на градския транспорт и шофиорът набил спирячки и свири като си мисли, че има някои в колата. Как ме гледаше само като си отключих колата и влязох през шофьорската врата. Мани мани голям късмет изкарах тогава, автобуса сигурно беше на 30-40 сантиметра от моя голф.

Потребителски аватар
cardan
Автомобил: Audi A4 avant
Двигател: ABC

Мнениеот cardan » Пет 07 ное 2008 8:17

аз докато карах на майка ми полото една вечер го оставих пред гаража да го вкарвам. тъгнах да отварям гаража и по едно време чувам как нещо се движи ди мен. обръщам се и гледам полото върви към мен. ако не се бях обърнал направо щеше да си ме блъсне. от тогава винаги дърпам ръчната.

MuTa4eTo написа:
Cee написа:И на мен ми се е случвали с Citroen Xantia mhihi Който кара такава кола, и знае как са и направени спирачки ще ме разбере mhihi
защо ?! Да не би ръчната да държи на предните колела mhihi mhihi

аз имах един съученик ,който се опитал да влезе в завой на ръчна с такъв ситроен. сами се досетете какво се се случило.

Потребителски аватар
N1P0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот N1P0 » Пет 14 ное 2008 2:18

За това става на въпрос :o

на косъм

http://vbox7.com/play:e86e90af

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Пет 14 ное 2008 6:22

:roll: Едни мексиканчета бяха оставили трока на позиция "П" Паркинг без ръчна спирачка под наклон и ето резултата:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Върни се в “ОФФ-Топик - други”