Странен шум след запалване

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Boko*
Автомобил:
Двигател:

Странен шум след запалване

Мнениеот Boko* » Съб 14 яну 2006 21:03

Миналата зима не съм го чувал но сега какво става. Зпалвам сутрин колата и веднага се чува шум за около 1 секунда отпред, но не е като присвирване от ремък , а по скоро като тръгване на някаква помпа.
Бензиновата е отзад не е тя нея си я знам, възможно ли е да е от хидравликата. Уточнявам, случва се в студено време след първи пуск ( или след престой ) трае около секунда , и началото е след като се развърти мотора ( АЕК ), не започва със звъртнето на стартера а малко по-късно.

Потребителски аватар
brother_Tom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот brother_Tom » Съб 14 яну 2006 22:15

Заслушай се да не е от/при спирането на стартера. Когато втулката в която лагерува валът на стартера (в блока на двигателя) се износи се чува гаден шум след палене. Нека някой да ти помогне със запалването, а ти слушай на отворен капак от къде иде шума.

Потребителски аватар
Boko*
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Boko* » Съб 14 яну 2006 22:44

Възможно е, но за съжаление го прави рядко а и честно казано не знам къде се намира стартера :oops: Ако е от него възможно ли е да го прави само при спирането на стартера. Досега и на двоиката и на тройката не съм имал проблеми със стартера, ако е от него трябва ли незабавно да се свля или да го чакам да се отели

Потребителски аватар
brother_Tom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот brother_Tom » Нед 15 яну 2006 22:55

Това че не се чува всеки път и обикновенно при първо палене за деня ме кара да се съмнявам в тази втулка. Просто имах подобен случай. самата втулка е тънкостенна направена/загъната от специална
ламарина с антифрикционно покритие. Сменя се за 10 мин. Ако караш дълго така ще се разбие леглото на втулката в блока и зацепването между зъбният венец на маховика и "бендикса" ще се промени и може да скапеш стартера. А самата втулка е тази (при теб може да е друг номера :!: - моят двигател е ААМ)
Изображение
За 2,92лв. не си заслужава да се бъзикаш с МЪРФИ :wink:

Потребителски аватар
Boko*
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Boko* » Пон 16 яну 2006 20:22

Благодаря ти на пролет ще я сменя

Потребителски аватар
dj_nako
Автомобил: Golf 5 tsi
Двигател: BMY 2007

Мнениеот dj_nako » Сря 18 яну 2006 19:32

проблема е в бендикс-а.просто като врнеш ключа той остава залепнал още 1 секунда.не е проблем.мота прави така от 2 години не го пипай докато не откаже съвсем.нали си чувал"заспало куче не се бута"

Потребителски аватар
stop
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stop » Сря 18 яну 2006 20:05

Колата има ли климатик/климатроник?

Потребителски аватар
vwtuner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vwtuner » Чет 19 яну 2006 3:33

мойта има и праи същото... и ко праим викаш?!

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Чет 19 яну 2006 11:53

И аз смятам че е от бендикса!!!И предполагам свистенето е от енерцията на неговото зъбно колело!!!Моята миналата година го правеше отвреме на време.Иначе чесно казано не съм го чул повече от половин година.Не съм го пипал и не смятам да го пипам.
Добре казва колегата dj_nako "Заспало куче не се бута"

Потребителски аватар
GOLF_GT
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GOLF_GT » Чет 19 яну 2006 17:40

Аз също имах подобен проблем миналата година.Сутрин когато е студена колата и завъртя стартера да паля се чуваше за кратко един такъв особен шум даже по скоро стържене и постепенно изчезна и сигурно вече 7-8 месеца не съм го чул.Все си мисля че е нещо от стартера но не съм сигурен.Колата е голф3,74kw.AFT.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”