Миналата зима не съм го чувал но сега какво става. Зпалвам сутрин колата и веднага се чува шум за около 1 секунда отпред, но не е като присвирване от ремък , а по скоро като тръгване на някаква помпа.
Бензиновата е отзад не е тя нея си я знам, възможно ли е да е от хидравликата. Уточнявам, случва се в студено време след първи пуск ( или след престой ) трае около секунда , и началото е след като се развърти мотора ( АЕК ), не започва със звъртнето на стартера а малко по-късно.
Странен шум след запалване
- brother_Tom
- Автомобил:
- Двигател:
- Boko*
- Автомобил:
- Двигател:
Възможно е, но за съжаление го прави рядко а и честно казано не знам къде се намира стартера
Ако е от него възможно ли е да го прави само при спирането на стартера. Досега и на двоиката и на тройката не съм имал проблеми със стартера, ако е от него трябва ли незабавно да се свля или да го чакам да се отели

- brother_Tom
- Автомобил:
- Двигател:
Това че не се чува всеки път и обикновенно при първо палене за деня ме кара да се съмнявам в тази втулка. Просто имах подобен случай. самата втулка е тънкостенна направена/загъната от специална
ламарина с антифрикционно покритие. Сменя се за 10 мин. Ако караш дълго така ще се разбие леглото на втулката в блока и зацепването между зъбният венец на маховика и "бендикса" ще се промени и може да скапеш стартера. А самата втулка е тази (при теб може да е друг номера
- моят двигател е ААМ)
За 2,92лв. не си заслужава да се бъзикаш с МЪРФИ
ламарина с антифрикционно покритие. Сменя се за 10 мин. Ако караш дълго така ще се разбие леглото на втулката в блока и зацепването между зъбният венец на маховика и "бендикса" ще се промени и може да скапеш стартера. А самата втулка е тази (при теб може да е друг номера

За 2,92лв. не си заслужава да се бъзикаш с МЪРФИ

- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И аз смятам че е от бендикса!!!И предполагам свистенето е от енерцията на неговото зъбно колело!!!Моята миналата година го правеше отвреме на време.Иначе чесно казано не съм го чул повече от половин година.Не съм го пипал и не смятам да го пипам.
Добре казва колегата dj_nako "Заспало куче не се бута"
Добре казва колегата dj_nako "Заспало куче не се бута"
- GOLF_GT
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз също имах подобен проблем миналата година.Сутрин когато е студена колата и завъртя стартера да паля се чуваше за кратко един такъв особен шум даже по скоро стържене и постепенно изчезна и сигурно вече 7-8 месеца не съм го чул.Все си мисля че е нещо от стартера но не съм сигурен.Колата е голф3,74kw.AFT.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”