VW Polo 1,1, 91 г, карбуратор 32 TL(A). Значи като я оставя на бензин една седмица без да я карам и след това не иска дълго да запали. Го0лямо въртене на стартера пада. Проверих и за толкова време(седмица) горивото от поплавъковата камера изчезва незнайно къде и целия карбуратор присъхва.
Нормално ли е за седмица да се губи бензина от карбуратора?
В рамките на ден, два, оставена на бензин няма проблеми и пали веднага! Като помири6а щеката за маслото някой път ми се струва че намирисва леко на бензин, друг път всичко е ОК. Нивото на маслото не се променя, поне не осезателно, но то бензина в камерата на карбуратора така или иначе е 20, 30 гр., което е твърде малко, 4е да покаже на щеката.
Ходих на майстор, който каза че разглобявал карбуратора, проверявал ускорителната помпа, автоматичния смукач и всичко било наред. Каза че уж не капело от никаде бензин!!
Направо се чудя кво да го правя вече тоз карбуратор!!
Колата е и на газ, и като дълго време въртене не може да запали на бензин за няколко секунди я паля на газ и после в оборот прехвърлям на бензин, за да не я карам в студа на газ докато загрее! Веднъж запалила на бензин няма проблеми! На газ пали от четвърт и никога няма проблем!! Бензиновия и газовия клапан са наред и са проверени. Работят нормално!
Явно като е студена и при незнайно защо изпразнен карбуратор при въртене на стартера карбуратора трудно се пълни с бензин(не може да се обезвъздуши ли какво ли?)..?
Дано някой да има идея относно проблема!! Пак ще помоля Vaskoto 1 да коментира ситуацията!!
ПС. Колко на старо струва напълно оборудван такъв карбуратор?
Пак проблеми с карбуратора WEBER 32TL(A)
- SnowMaster
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- SnowMaster
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- SnowMaster
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- SnowMaster
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ето ти предложение за решаване на проблема.днес имах подобен случай с пиербург 2е3.бенза от резервоара отива към бенз.помпа след това към клапана за налягането.оттук 2 изхода единия за излишното гориво отива към резервоара,другия към клапана който спира бензина когато караш на газ.та илезна че клапана спича на положение да връща сичкото гориво към резервоара(от постоянно каране на газ) и чак след продължително въртене се намества и подава гориво към карбуратора и пали.
надявам се да съм бил полезен
надявам се да съм бил полезен
- SnowMaster
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- g_velev
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Snow master, като заговорихме за бензиновия клапан, аз след дъжд ка4улка се сетих, 4е с майстора го проверявахме бензиновия клапан. Бяхме оставили колата на бензин и бях мръднал лос4ето за байпас на клапана така че във всяко положение да пропуска бензин. След една седмица 4овекът дойде до вкъщи и я палихме заедно. Проблемът не е в клапана защото тогава също не запали и падна отново голямо въртене на стартера. Запалих я на газ накрая и в оборот прехвърлих на бензин!! Абе шура работа ти казвам!!
- SnowMaster
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- SnowMaster
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- g_velev
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Weber-a има такова нещо, но то е отделно от карбуратора и се намира между бензиновата помпа на блока на двигателя и бензиновия клапан на газовата уредба. Но доколкото знам това е един затворен съд и там няма клапани, а само 3 отвора с различен диаметър, така 4е налягането на бензина към карбуратора да е с определена стойност!!
Ако бъркам в това което съм написал, може да ме поправиш!!
Ако бъркам в това което съм написал, може да ме поправиш!!
- SnowMaster
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”