Голфа пали и гасне.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
slavi ivanov slavov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Голфа пали и гасне.

Мнениеот slavi ivanov slavov » Сря 13 авг 2008 8:47

Искам да ви питам нещо по голфа. Става вече за 3-4 пьт нали колата се кара ежедневно и вечер като се оставя се обрьща на бензин, сутринта се пали на бензин да побачка малко и се обрьща на газ цял ден и така пак до вечерта цьк на бензин. Хубаво ама нали ви казвам. стана 3-4 пьти сабальм пали и изгасва и втория пьт си пали нормално. Направи ми впечатление това нещо, то не е кои знае какьв проблем но явно има някакьв процес които е трьгнал, и искам да го знам да не ме изненада някаде, и да ми звьнне жената ела че изгасна или не ще да пали.

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Сря 13 авг 2008 9:16

Закачи я все пак на вагком. Ако си с оригинален имобилайзер ще го пише, като грешка при условие, че е от него.

Потребителски аватар
Zoran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Zoran » Сря 13 авг 2008 10:03

На мен ми правеше така и се оказа че се беше разтворил дебитомера (Преди газовия инжекцион е имало обикновена газова, правени са аматьорски интервенции и не беше затворен като хората), след като го оправиха всичко се оправи и вече няма проблеми.

Потребителски аватар
kickd0wn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickd0wn » Сря 13 авг 2008 12:39

А пробвал ли си като дадеш на контакт да изчакаш няколко секунди преди да запалиш?

Моята ако я запаля веднага се дави в първия момент, но ако изчакам да изгасне всичко по таблото и още 2-3 секудни примерно пали абсолютно безпроблемно. На доста колеги от форума колите им се държат по идентичен начин.

Потребителски аватар
webdude
Автомобил: Ford Mondeo MK3
Двигател:

Мнениеот webdude » Сря 13 авг 2008 14:32

kickd0wn написа:А пробвал ли си като дадеш на контакт да изчакаш няколко секунди преди да запалиш?

Моята ако я запаля веднага се дави в първия момент, но ако изчакам да изгасне всичко по таблото и още 2-3 секудни примерно пали абсолютно безпроблемно. На доста колеги от форума колите им се държат по идентичен начин.

И при мен е така ... като изчакам пали всеки път !

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Сря 13 авг 2008 14:43

webdude написа:
kickd0wn написа:А пробвал ли си като дадеш на контакт да изчакаш няколко секунди преди да запалиш?

Пада й горивото.

Потребителски аватар
webdude
Автомобил: Ford Mondeo MK3
Двигател:

Мнениеот webdude » Сря 13 авг 2008 15:03

andonov написа:
webdude написа:

Пада й горивото.

Къде пада и защо ? :o

Потребителски аватар
vanio_bs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vanio_bs » Пет 15 авг 2008 17:19

колеги при моя голф е по същия начин (4-ка с газов инжекцион) понякога пали без проблем понякога пали и загасва( понякога и оборотите и играят), ходих в сервиза на бош в бургас и ми кзаха че може да е от дроселовата клапа искат ми 60 лв да я исчистят. как мислите от това ли е

Потребителски аватар
dokros
Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
Двигател: 1.9 TDI ALH
Контакти:

Re: Голфа пали и гасне.

Мнениеот dokros » Пет 15 авг 2008 23:25

slavi ivanov slavov написа:Искам да ви питам нещо по голфа. Става вече за 3-4 пьт .... явно има някакьв процес които е трьгнал...

Тръгнала да си заминава бензиновата помпа, често се случва при каране на газ,разрови търсачката , има много написано защо и как.

Междувременно ,може да смениш и горивния филтър.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”