Здравейте колеги от около 2 месеца имам Полото което е гаража ми и най после ми остана време да се с профилактиката по климатика му.По начало като го взех климата не бачкаше и както се досещате отидох при човек да провери системата за течове и дали има фреон достатъчно.След обстоен преглед и замерване на налягането по системата на климатика се оказа че няма нужда от допълване и всичко си е наред.
Имах и проблем с различните степени на вентилатора на купето (не работеха 1 и 2 степен) и след малко разглобяване на таблото останових че проблем ае в реостата който регулира степените.Поправих го и сега всичко е Ок и климата заработи.
Но забелязах следната особеност.Когато пусна климатика от копчето му и вентилатора на купето не е включен климатика не заработва.Компресора се включва една когато пусна перката да върти на 1 степен поне.Това го разбирам за какво е направено но се оказа че като пусна на 3 или 4 степен климатика спира да работи(поради таз причин аи не ми е бачкал климатика преди да оправя реостата за 1 и 2 степен)
Та въпроса ми е следния - При всички полота ли е така климатика да бачка само когато вентилатора на купето е на 1 и 2 степен а на 3 и 4 степен компресора спира?
За климатика и степените на вентилара на купето.
- el_alex
- Автомобил:
- Двигател:
При мен си бачка и на 3 и на 4.И аз сум забелязал, че ако не е поне на 1но не се включва климатика.Имам 2 обяснения - 1 защитата на компресора като стане прекалено студено изключва, а няма вентилатор=прекалени студено, или 2 освен защитата компресора се командва и от някакво допълнително входно напрежение последователно на копчето за климатика => че просто може на 3 и 4 да ти прави голям пад на напрежение или някоя жица или резистор да липсва и просто да не отива ток докъдето трябва
(това ест са само размисли.Имам разми ел схеми из къщи обаче немога да ги разбера...)
успех
(това ест са само размисли.Имам разми ел схеми из къщи обаче немога да ги разбера...)
успех
- CO`4001`BB
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”