Дървени/сглобяеми/модулни къщи
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Преди няколко месеца правих един проект на къща където тъста ми трябваше да го строй/дърводелец е/ и цената на саде къщата без мебели излизаше към 300 евро на квадрат/става въпрос за пасивна/ и то при индивидуален проект.В момента си дооправям апартамент ново стройтелство и виждам за каква занимавка става въпрос и смятам че дървените къщи си заслужават адски много поради цената.За дървоядите си има разни химий дето се мажат ,а пожар е още по - лесно - просто се обличат с гипсокартон.Ама е и верно ,че не стават за 2 месеца - два месеца ти е само чуденето , 2 месеца после само за проект и узаконяване и т.н.Лошото е че при стандартно стройтелство нещата на практика си отиват към 2 годинки и почти 3 повече парички.

Последна промяна от Rabbit_TDI на Чет 14 авг 2008 8:24, променено общо 1 път.

- zaro
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Плюс всичко негативно   

казано от колегите мога да добавя че и за таз къща си трябва фундамент и трябва да се дигне монолитно поне на метър от терена.
 казано от колегите мога да добавя че и за таз къща си трябва фундамент и трябва да се дигне монолитно поне на метър от терена.
Найстина последващата и експлоатация е по неприятна.
дървото си иска поддръжка
преди година бях в едно Австрииско курортче и бях в едно хотелче което беше цялото с дървения от вънка - ама лъщи.
и си говориме със собственика как го поддържа и той казва.
На две години освежаване - лакиране - на 4 - 5 години ПОДМЯНА.
Отделно влагата, найстина всякакъв вид буболечки,
А за колегата със сеновала - я ми кажи как се поддържат тез дървений по екстериора. Ще кажете че хората си имат пари, да ам не мерси. Неодобрявам. Това слънцето е безпощадно

Найстина последващата и експлоатация е по неприятна.
дървото си иска поддръжка
преди година бях в едно Австрииско курортче и бях в едно хотелче което беше цялото с дървения от вънка - ама лъщи.
и си говориме със собственика как го поддържа и той казва.
На две години освежаване - лакиране - на 4 - 5 години ПОДМЯНА.
Отделно влагата, найстина всякакъв вид буболечки,
А за колегата със сеновала - я ми кажи как се поддържат тез дървений по екстериора. Ще кажете че хората си имат пари, да ам не мерси. Неодобрявам. Това слънцето е безпощадно
- Rabbit_TDI
- Контакти:
- Rabbit_TDI
- Контакти:
Re: Дървена къщичка...
Темата е стара ,но да я използвам да се похваля ,че вече предадох в общината проект за пасивна къща.Разходите по посторяването с инсталаций ще са от сорта на 400 евро на квадрат.Къщата в случея е 178 квадрата на два етажа и изчисления разход за енергия е 17 KW за метър квадратен на година ,или за цяла година 3000 KW.Отделно че ще и с термопомпа и 1KW ще им ляга четири пъти по-евтино.Конструкцията е смесна - стоманобетонни плочи и дървен покрив и стени.Ето и малко картинки:

- 
				black`
- Автомобил:
- Двигател:
За земетресения не знам ама като гледам какво им се случи в щатите от малко по-силен вятър с тия евтинджос "къщи". Не мерси...   Да не говорим за дъждовни бури и други катаклизми, които станаха ежедневие вече. По-хубаво керпичена къща на гредоред. Сигура е поне 2 пъти по-здрава от тия измишльотини.
 Да не говорим за дъждовни бури и други катаклизми, които станаха ежедневие вече. По-хубаво керпичена къща на гредоред. Сигура е поне 2 пъти по-здрава от тия измишльотини.  

Да не говорим за дъждовни бури и други катаклизми, които станаха ежедневие вече. По-хубаво керпичена къща на гредоред. Сигура е поне 2 пъти по-здрава от тия измишльотини.

Последна промяна от black` на Чет 18 юни 2009 11:18, променено общо 1 път.

- hooligans
- Модератор 
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
black` написа:За земетресения не знам ама като гледам какво им се случи в щатите от малко по-силен вятър с тия евтинджос "къщи". Не мерси...Да не говорим за дъждове и други катаклизми които станаха ежедневие. По-хубаво керпичена къща. Сигура е 2 пъти по-здрава от тия измишльотини.
В щатите им е в пъти по изгодна такава къщичка , защото ако нормална им излиза 600 000 долара , една такава им излиза 200 000 и си ги застраховат и едно ураганче като мине едва ли не на другия ден пак са дигнали къщичката

- 
				black`
- Автомобил:
- Двигател:
Това е така но аз не бих пуснал дори най-лошия си познат в такава къща, камо ли семейство. Лично мнение.    

В монолитното строителство има такива материяли вече, че дори това за земетресенията с тия конструктори е мит...

В монолитното строителство има такива материяли вече, че дори това за земетресенията с тия конструктори е мит...

- Rabbit_TDI
- Контакти:
black` написа:За земетресения не знам ама като гледам какво им се случи в щатите от малко по-силен вятър с тия евтинджос "къщи". Не мерси...Да не говорим за дъждовни бури и други катаклизми, които станаха ежедневие вече. По-хубаво керпичена къща на гредоред. Сигура е поне 2 пъти по-здрава от тия измишльотини.
Ако в България мине ураган мога да се хвана на бас ,че ще изпотроши нашето монолитно стройтелство /въпреки че ние редовно им се подсмихваме на американците за дървените къщи/.Наводнението как точно мислиш ,че парви разлика между дървена и тухлена къща /да не говорим ,че керпичената си я "хапва"/.
- Rabbit_TDI
- Контакти:
black` написа:Това е така но аз не бих пуснал дори най-лошия си познат в такава къща, камо ли семейство. Лично мнение.
Хич не е мит - гледъл съм доста снимки от земтресения в дръжави който изчисляват конструкцията на земетръс - става като ония лаф на Катаджията за коланите "При катастрофа челно с колани изглеждат като живи".Та при земетръс стоманобетноа понеже е изчислен си стой ,а тухлените стени са затрупали хората отвътре
 .Ама ай да ен стигаме до земетръса ,че стане ли "Лошо".
 .Ама ай да ен стигаме до земетръса ,че стане ли "Лошо".- 
				black`
- Автомобил:
- Двигател:
Тука имаше преди години урагани идващи от Гърция и освен разни ламаринени покриви и дървета не съм разбрал да е паднала керемида, не къща.   

- Rabbit_TDI
- Контакти:
black` написа:Тука имаше преди години урагани идващи от Гърция и освен разни ламаринени покриви и дървета не съм разбрал да е паднала керемида, не къща.
Тва е ураган само според ТВ-то и наще бегли представи .Не съм бил на "торнадо" ама са ми казвали препатили - нищо което се е слувало по наще ширини не може да се сравни.Случвало ми се е да спорим с колеги на тази тема.Много ми е интересно като мине торнадо през монолитната къща като ти отнесе покрива,счупи дограмите ,разцепи всички мазилки/да не кажа и че ще разпилее тухлите като просо/ ква точно ти е файдата ,че стоманобетона ще си стой на мястото

- dermeister
- Автомобил:
- Двигател:
Кво се хабите да обяснявате, те хората на запад са балъци и не леят бетон и панели и им е много гадно в мизерните им къщи. Друго си е да построиш мини бункер на 10 етажа с 50 сантиметрна стена, като дойде апокалипсиса дървената къща няма да издържи.

- rosy
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, малко в периферията на темата за дървени къщички, но може ли някой да ми даде оферта за дървена къщичка за куче? Гледах в нета, но цените ми се видяха като за двуетажна дървена къща 

- Stefan
- R.I.P Madcap
- Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
- Двигател:
Ето още една фирма за сглобяеми дървени къщички от обли трупи  http://erato.bg/log_home/
 http://erato.bg/log_home/
Цената им е около 390 euro на квадратен метър. В Чепеларе направиха една за мостра (техен офис) и изглежда много добре 

Тези дървени къщи се водят: Log Cabin. В Google има много информация и снимки за тях.

http://erato.bg/log_home/
 http://erato.bg/log_home/Цената им е около 390 euro на квадратен метър. В Чепеларе направиха една за мостра (техен офис) и изглежда много добре

Тези дървени къщи се водят: Log Cabin. В Google има много информация и снимки за тях.
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
На  мен миналото лято в Пловдив ми искаха към 500 евро на квадрат за такова дръвено бунгало 80 квадрата... Забравих да им се обадя след това...
Колкото до хамериканците - нарочно ги правят такива сглобяеми, не толкова заради цената, колко до това, че намаляват значително жертвите при торнадо. Гледах филм по дискавъри чанъл - тия сглобяемите се разпадат на трески, които и да затрупат човек под тях в повечето случай оцелява, а тухлени и бетонни стени не прощават...

Колкото до хамериканците - нарочно ги правят такива сглобяеми, не толкова заради цената, колко до това, че намаляват значително жертвите при торнадо. Гледах филм по дискавъри чанъл - тия сглобяемите се разпадат на трески, които и да затрупат човек под тях в повечето случай оцелява, а тухлени и бетонни стени не прощават...
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”