Дървени/сглобяеми/модулни къщи

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 14 авг 2008 8:13

Преди няколко месеца правих един проект на къща където тъста ми трябваше да го строй/дърводелец е/ и цената на саде къщата без мебели излизаше към 300 евро на квадрат/става въпрос за пасивна/ и то при индивидуален проект.В момента си дооправям апартамент ново стройтелство и виждам за каква занимавка става въпрос и смятам че дървените къщи си заслужават адски много поради цената.За дървоядите си има разни химий дето се мажат ,а пожар е още по - лесно - просто се обличат с гипсокартон.Ама е и верно ,че не стават за 2 месеца - два месеца ти е само чуденето , 2 месеца после само за проект и узаконяване и т.н.Лошото е че при стандартно стройтелство нещата на практика си отиват към 2 годинки и почти 3 повече парички.

Последна промяна от Rabbit_TDI на Чет 14 авг 2008 8:24, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Чет 14 авг 2008 8:13

Плюс всичко негативно mhihi mhihi mhihi казано от колегите мога да добавя че и за таз къща си трябва фундамент и трябва да се дигне монолитно поне на метър от терена.
Найстина последващата и експлоатация е по неприятна.
дървото си иска поддръжка
преди година бях в едно Австрииско курортче и бях в едно хотелче което беше цялото с дървения от вънка - ама лъщи.
и си говориме със собственика как го поддържа и той казва.
На две години освежаване - лакиране - на 4 - 5 години ПОДМЯНА.
Отделно влагата, найстина всякакъв вид буболечки,

А за колегата със сеновала - я ми кажи как се поддържат тез дървений по екстериора. Ще кажете че хората си имат пари, да ам не мерси. Неодобрявам. Това слънцето е безпощадно

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 14 авг 2008 8:22

Тва за поддръжката е когато отвън е облицована лицево с дъски.Ако е облицована с Аквапанел и мазилка/или нещо подобно/-няма кво да и поддържаш.
P.S.Пасивна къща е друго нещо - пасивна може дза бъде и монолитна къща - даже е по-добре да е монолитна.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Re: Дървена къщичка...

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 18 юни 2009 11:01

Темата е стара ,но да я използвам да се похваля ,че вече предадох в общината проект за пасивна къща.Разходите по посторяването с инсталаций ще са от сорта на 400 евро на квадрат.Къщата в случея е 178 квадрата на два етажа и изчисления разход за енергия е 17 KW за метър квадратен на година ,или за цяла година 3000 KW.Отделно че ще и с термопомпа и 1KW ще им ляга четири пъти по-евтино.Конструкцията е смесна - стоманобетонни плочи и дървен покрив и стени.Ето и малко картинки:

Изображение

Изображение

Изображение

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Чет 18 юни 2009 11:14

За земетресения не знам ама като гледам какво им се случи в щатите от малко по-силен вятър с тия евтинджос "къщи". Не мерси... :| Да не говорим за дъждовни бури и други катаклизми, които станаха ежедневие вече. По-хубаво керпичена къща на гредоред. Сигура е поне 2 пъти по-здрава от тия измишльотини. :lol:

Последна промяна от black` на Чет 18 юни 2009 11:18, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Чет 18 юни 2009 11:18

black` написа:За земетресения не знам ама като гледам какво им се случи в щатите от малко по-силен вятър с тия евтинджос "къщи". Не мерси... :| Да не говорим за дъждове и други катаклизми които станаха ежедневие. По-хубаво керпичена къща. Сигура е 2 пъти по-здрава от тия измишльотини. :lol:

В щатите им е в пъти по изгодна такава къщичка , защото ако нормална им излиза 600 000 долара , една такава им излиза 200 000 и си ги застраховат и едно ураганче като мине едва ли не на другия ден пак са дигнали къщичката :shock

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Чет 18 юни 2009 11:19

Това е така но аз не бих пуснал дори най-лошия си познат в такава къща, камо ли семейство. Лично мнение. :banghead: :lol:
В монолитното строителство има такива материяли вече, че дори това за земетресенията с тия конструктори е мит... :wink:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 18 юни 2009 11:25

black` написа:За земетресения не знам ама като гледам какво им се случи в щатите от малко по-силен вятър с тия евтинджос "къщи". Не мерси... :| Да не говорим за дъждовни бури и други катаклизми, които станаха ежедневие вече. По-хубаво керпичена къща на гредоред. Сигура е поне 2 пъти по-здрава от тия измишльотини. :lol:

Ако в България мине ураган мога да се хвана на бас ,че ще изпотроши нашето монолитно стройтелство /въпреки че ние редовно им се подсмихваме на американците за дървените къщи/.Наводнението как точно мислиш ,че парви разлика между дървена и тухлена къща /да не говорим ,че керпичената си я "хапва"/.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 18 юни 2009 11:27

black` написа:Това е така но аз не бих пуснал дори най-лошия си познат в такава къща, камо ли семейство. Лично мнение. :banghead: :lol:
В монолитното строителство има такива материяли вече, че дори това за земетресенията с тия конструктори е мит... :wink:

Хич не е мит - гледъл съм доста снимки от земтресения в дръжави който изчисляват конструкцията на земетръс - става като ония лаф на Катаджията за коланите "При катастрофа челно с колани изглеждат като живи".Та при земетръс стоманобетноа понеже е изчислен си стой ,а тухлените стени са затрупали хората отвътре :( .Ама ай да ен стигаме до земетръса ,че стане ли "Лошо".

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Чет 18 юни 2009 11:36

Тука имаше преди години урагани идващи от Гърция и освен разни ламаринени покриви и дървета не съм разбрал да е паднала керемида, не къща. :roll: :bowdown

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 18 юни 2009 11:41

black` написа:Тука имаше преди години урагани идващи от Гърция и освен разни ламаринени покриви и дървета не съм разбрал да е паднала керемида, не къща. :roll: :bowdown

Тва е ураган само според ТВ-то и наще бегли представи .Не съм бил на "торнадо" ама са ми казвали препатили - нищо което се е слувало по наще ширини не може да се сравни.Случвало ми се е да спорим с колеги на тази тема.Много ми е интересно като мине торнадо през монолитната къща като ти отнесе покрива,счупи дограмите ,разцепи всички мазилки/да не кажа и че ще разпилее тухлите като просо/ ква точно ти е файдата ,че стоманобетона ще си стой на мястото :?

Потребителски аватар
dermeister
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dermeister » Чет 18 юни 2009 11:44

Кво се хабите да обяснявате, те хората на запад са балъци и не леят бетон и панели и им е много гадно в мизерните им къщи. Друго си е да построиш мини бункер на 10 етажа с 50 сантиметрна стена, като дойде апокалипсиса дървената къща няма да издържи.

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Чет 18 юни 2009 12:10

Колеги, малко в периферията на темата за дървени къщички, но може ли някой да ми даде оферта за дървена къщичка за куче? Гледах в нета, но цените ми се видяха като за двуетажна дървена къща :horror:

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Чет 18 юни 2009 12:13

Ето още една фирма за сглобяеми дървени къщички от обли трупи :arrow: http://erato.bg/log_home/

Цената им е около 390 euro на квадратен метър. В Чепеларе направиха една за мостра (техен офис) и изглежда много добре :D

Тези дървени къщи се водят: Log Cabin. В Google има много информация и снимки за тях.

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Чет 18 юни 2009 12:45

На мен миналото лято в Пловдив ми искаха към 500 евро на квадрат за такова дръвено бунгало 80 квадрата... Забравих да им се обадя след това...

Колкото до хамериканците - нарочно ги правят такива сглобяеми, не толкова заради цената, колко до това, че намаляват значително жертвите при торнадо. Гледах филм по дискавъри чанъл - тия сглобяемите се разпадат на трески, които и да затрупат човек под тях в повечето случай оцелява, а тухлени и бетонни стени не прощават...

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”