Мерси на всички дето писаха по темата ми

Dreamstate написа:Мерси. А относно ТДИ-то .. специално тоя дето му хвърлих око е с 1000 лева по скъп. А понеже доста се рових из форума ама някои работи неможах да ги намеря, 1.6 101 коня какъв разход бензин ще ми дава горе-долу? Бяха ми казали, че градско ги удряло 10 ама все пак зависи от шофьора де..
jims написа:Всичко си е до състоянието на колата. Може да свариш на хубава, може и на гадна. Няма гаранция.
Лично за мен 1,6 101 к.с. е един от куците мотори на Голф 3. 1,8 90 к.с. или 2,0 115 к.с. са доста по-удачен вариант. На 1,6 му осещаш стоте коня (или колокото са останали там ) едва като го вкараш в обороти, но от там и разхода скача.
"Газирането" с обикновенна газова е опция с много въпросителни...
П.П. Карам двуврат Г3 1,6 101 к.с. с обикновенна газова
Ако можех да върна времето, първо щях да търся един от горните два двигателя и второ щях да сложа газов инжекцион.
jims написа:webdude така е, малко съм си пристрастен към дизеляците. Нищо, че карам бензинка. Определящият фактор при мен беше разход градско и от там бензин с газово излезна по-изгодно. Да не говорим, че аз като купувах колата дизела беше под 2 лв., а и не знаех, че ще ми гори над 10/100.
И все пак идеята в мнението ми беше, че тоя мотор въобще не върви като за 100 к.с. Разликата например с 2.0 115 к.с. е огромна спрямо вървежа, а в сравнение с 1.8 90 к.с. няма почти никаква разлика. А разхода на гориво е прекалено висок за 1.6
Тоя мотор печели единствено заради годината на пройзводство, екстрите в колите и данъчната граница от 74 kW. Първите са определящ фактор да се набуташ с тоя мотор (за мен поне си е набутвация).
Има и едно много важно нещо което доста хора не смятат когато купуват кола: ако е бензин дали ще я газифицираш или не. Също и колко време мислиш да я караш тая кола. Ако примерно я купиш с идеята да я смениш след една две години може да излезне, че разходите са ти горе долу същите колкото при дизелова кола.
П.П. Абе може ли да съм такова тъпо парче и да напиша усещам с о
sick_fuck написа:200 само в в мечтите си ще вдигнеш с тая колаоправи си гаража писал си че ти ти е ABU мотора
stypkata написа:Извън града съм излизал само веднъж,на 4000 оборота е със 150км/ч
stypkata написа:Колега аз преди седмица купих същия голф с 2 врати 1,6 АЕК 101к.с. с клима ,борд комп,ел.пакет със спортно очакване и седалки и първото впечатление ми направи,че определено не върви като 1,6 двигател а създава усещането за много по-голямТ.е. не и липсва мощност.Извън града съм излизал само веднъж,на 4000 оборота е със 150км/ч,а се усеща ,че може още много.Сигурен съм,че 200 ще ги вдигне дори и с малко зор.Разхода в града ми е към 9/10 литра без много натискане.Извън - е падало и под 6 литра
(това е според борд компютъра,не знам до колко може да му се вярва).За колко ти го предлагат това голфче,ако не е тайна?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 64 госта