Колеги може ли някой да ми каже с колко волта динамото би трябвало да зарежда акумулатора Надявам се някой да е запознат и да може да ми помогне За алтернатора Асен ми каза,че трябва да е около 14 волта,но с динамото нямам представа..Благодаря ви предварително и дано скоро време и аз да се похваля,че притежавам това творение
винаги се кефя на въпросите ти колега и най-вече на втората им част - с пожеланията ти към самият себе си
и динамото и алтернатора зареждат един си същи обект - акумулатор и напрежението е пак около 14.2 +/-0.3 волта, като е в пряка зависимост от общата им техн.изправност и тази на реле-регулатора
според мен е по-малко вероятно да е реле-регулатора, първо виж натегнатостта на ремъка и самия ремък... а дали вреди на нещо - ами на самия акумулатор-скъсяваш му живота, седи недозареден и може да започне процес на саморазрушаване на плочите му и покритието им от активна маса
Видях и ремъка,но ми се струва че си е добре не е хлабав.Дано да е нещо по-елементарно и да не представлява проблем да се оправи.а относел това реле къде се намира Модела е 68-ма ако това ще Ви олесни
колегата сигурно има предвид че при включени фарове консумацията ще нарастне и ще се яви като минус на това напрежения което си посочил + това че фаровете е възможно да не светят с пълният си светлинен интензитет
проследи кабелите които излизат от динамото. може да е на самото динамо, на кожуха на турбината или пък както е при мен и на 2те коли - под задната седалка - на него е много вероятно да пише Бош...
А така и така оглеждаш може да провериш и четките на динамото