Голф 3 1.6 101 при вкл на клима сработва реле99

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
jonybravo_bg
Автомобил:
Двигател:

Голф 3 1.6 101 при вкл на клима сработва реле99

Мнениеот jonybravo_bg » Пет 15 авг 2008 15:20

Здравейте,
Забелязах нещо странно на моя голф което го няма при един друг който карах за млако. При включване на клима сработва реле номер 99, което писхе че отговаря за работа на чистачки (предни) и пръскалката на стъклото. Интересно е защо сработва и когато форсирам колата на 1-ва скорост се чува как сработва (цък-цък) и колата леко прекъсва. Чудя се дали няма някаква обърка с тая инсталация и да има слепени кабели или нещо подобно.
Благодаря.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 15 авг 2008 15:55

Май обърка ще излезе!
Напълно възможно е, ако проблема не е в стопени изолации на кабелите, да ти се наводнява таблото с предпазителите и релетата и да са окъсили шиничките, дето са във вътрешната му част, отзад.
Относно прекъсването: Възможно е при включването, заради рязкото натоварване на двигателя от компресора на климата, да усещаш как за миг забива муцуна, без, на практика, да има друг проблем.

jonybravo_bg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jonybravo_bg » Пет 15 авг 2008 16:02

Това прекасване за което говоря не се появава в момента на включване на климата (тогава е разбираемо да има падане на мощността) ами ей така климата си работи и аз трагвам от светофара и давам повече газ за да ми набира колата и се чува това включване на релето и колата прекъсва за секунда.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 15 авг 2008 18:29

Хммм.. в такъв случай поогледай за кабел с протрита изолация.
Около волана, около касетофона... Нещо на такова ми намирисва!
Ако не е включен климатика- такова прекъсване го няма, така ли?

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Пет 15 авг 2008 21:21

и при мен ако е включен климатика и понастъпя газта на 1-ва се чува някъде цъкане на реле ,но нямам прекъсване на вървенето.

Потребителски аватар
parabadabal
Автомобил: VW Golf 3 GT
Двигател: AEK
Контакти:

йбг

Мнениеот parabadabal » Съб 16 авг 2008 18:09

при мен пък няма такова нещо... ще следя темата да видя дали трябва да е така...

Потребителски аватар
krasio00o
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR 1998

Мнениеот krasio00o » Съб 16 авг 2008 20:12

Повечето съвременни автомобили са направени така,че при рязко подаване на газ климатика се изключва за да може да се използва цялата мощност на двигателя.Напълно е възможно и при тебе да има такава система.

jonybravo_bg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jonybravo_bg » Сря 20 авг 2008 17:41

едно "извинявам се", не е реле 99 а се оказа 147. Един майстор го погледна и каза че е нормално да цъка ,защото веднага след това се включва и компресора, каза ми че ще го погледне тоя номер реле и ако е нешо нередно ще ми звънне- не ми се обади приемам го за ок . И сега си цъка ама предимно като я рейа по кръстовища а за придърпването не знам не е кой знае какво . Абе маи е нормално братчеда има такав мотор на Голфа и при него нищо не се чува. Майстора каза че е възможно релето му да е по безшумно и за това. Ама щом и при други колеги цъка да не се притеснявам

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”