Здравейте,
Забелязах нещо странно на моя голф което го няма при един друг който карах за млако. При включване на клима сработва реле номер 99, което писхе че отговаря за работа на чистачки (предни) и пръскалката на стъклото. Интересно е защо сработва и когато форсирам колата на 1-ва скорост се чува как сработва (цък-цък) и колата леко прекъсва. Чудя се дали няма някаква обърка с тая инсталация и да има слепени кабели или нещо подобно.
Благодаря.
Голф 3 1.6 101 при вкл на клима сработва реле99
-
- Автомобил:
- Двигател:
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Май обърка ще излезе!
Напълно възможно е, ако проблема не е в стопени изолации на кабелите, да ти се наводнява таблото с предпазителите и релетата и да са окъсили шиничките, дето са във вътрешната му част, отзад.
Относно прекъсването: Възможно е при включването, заради рязкото натоварване на двигателя от компресора на климата, да усещаш как за миг забива муцуна, без, на практика, да има друг проблем.
Напълно възможно е, ако проблема не е в стопени изолации на кабелите, да ти се наводнява таблото с предпазителите и релетата и да са окъсили шиничките, дето са във вътрешната му част, отзад.
Относно прекъсването: Възможно е при включването, заради рязкото натоварване на двигателя от компресора на климата, да усещаш как за миг забива муцуна, без, на практика, да има друг проблем.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- parabadabal
- Автомобил: VW Golf 3 GT
- Двигател: AEK
- Контакти:
йбг
при мен пък няма такова нещо... ще следя темата да видя дали трябва да е така...
-
- Автомобил:
- Двигател:
едно "извинявам се", не е реле 99 а се оказа 147. Един майстор го погледна и каза че е нормално да цъка ,защото веднага след това се включва и компресора, каза ми че ще го погледне тоя номер реле и ако е нешо нередно ще ми звънне- не ми се обади приемам го за ок . И сега си цъка ама предимно като я рейа по кръстовища а за придърпването не знам не е кой знае какво . Абе маи е нормално братчеда има такав мотор на Голфа и при него нищо не се чува. Майстора каза че е възможно релето му да е по безшумно и за това. Ама щом и при други колеги цъка да не се притеснявам
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”