Масло скорости???Оправено!!!
- krazkraz
- Автомобил:
- Двигател:
Масло скорости???Оправено!!!
Проблема е следния:Скоростите започнаха да влизат трудно особено първа, трябва да вкл. втора и след това първа.При вкл. на задна се чува яко хъркане.Реших да махна жилото на километража да видя нивото на маслото.като го махнах маслото имаше вид на боза и цялото на мехурчета.Според мен е за смяна но първо да питам?А забравих сменял съм го преди 10месеца, но никога не е имало такъв цвят и мехури!!!
Да го сменям ли? 
Последна промяна от krazkraz на Вто 17 яну 2006 11:00, променено общо 1 път.
- hristian37
- Автомобил: Голф 6 ТДИ
- Двигател:
- Контакти:
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Re: Масло скорости???
Банално е ама наистина- търсачкааkrazkraz написа:Проблема е следния:Скоростите започнаха да влизат трудно особено първа, трябва да вкл. втора и след това първа.При вкл. на задна се чува яко хъркане.Реших да махна жилото на километража да видя нивото на маслото.като го махнах маслото имаше вид на боза и цялото на мехурчета.Според мен е за смяна но първо да питам?А забравих сменял съм го преди 10месеца, но никога не е имало такъв цвят и мехури!!!Да го сменям ли?
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Понеже не си писал каква марка масло ти се е пресякло си мисля,че е от масло менте,но ако не е от маслото-виж наистина да не влиза вода отнякъде!?!?!?!krazkraz написа:Сложих му минерално 80W90, но нещо още тогава не ми хареса и сега ще сложа синтетика 75W90
При мен -турбодизел-минералното 80W90 на Лемфьордер ми харесва засега!Само в големите студове малко тегаво се включват първа и втора при самото потегляне-след минута -две са вече о,к! - SnowMaster
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
Добре айде и аз да се оплача... имах разбити втулки на щангите, смених ги ( при Никси ) и скоростите влизаха като по масло. Ама една сутрин тръгвам аз от офиса, паля и пускам колата по една наклонена уличка и се оправям ( паналче, колан т.н. ) и вече колата набра инерция ( 5-10км ) и тръгвам да включвам на първа ( както обикновено ) ... е те тук си изкарах ангелите.. първо едвам я вкарах второ изхърка като скоростната кутия на икарус
... та от тогава първа вече влиза само на почти спряла кола и с натиск... тук повечето ще кажат че това е нормално.. е да ама не... преди първа влизаше при почти всякаква скорост ( естествено не съм отпускал съединителя
)...
Като цяло усещам вече скоростите по твърди от преди ( при самото им "влизане" има разлика ), но хората които пробваха колата ( Никси и Мишо ) казаха че си е наред... та не знам сега какво става.. просто аз си знам че скоростите определено не са както преди.
Ники погледна дали има масло в скоростната и каза че е ОК...
Също така от днес съединителя не се връща докрай... тоест връща се ама след малко замисляне - включвам да речем втора, вдигам крака, съединителя и той се връща но спира 1-2 см преди крайно горно положение и след да кажем секунда се връща горе... до колкото успях да усетя съединителя е хванал изцяло в положението в което педела застава ( преди да се върне изцяло горе )... Утре ще го гледам да не би педела да запира някъде по пластмасите ама много ме съмнява.. по-скоро проблема е в жилото или при съединителя... не знам.. дет се вика ново 20.
П.С. Колата е Г2, двигател EZ 1.6 75hp, скоростите мисля са R20.
Като цяло усещам вече скоростите по твърди от преди ( при самото им "влизане" има разлика ), но хората които пробваха колата ( Никси и Мишо ) казаха че си е наред... та не знам сега какво става.. просто аз си знам че скоростите определено не са както преди.
Ники погледна дали има масло в скоростната и каза че е ОК...
Също така от днес съединителя не се връща докрай... тоест връща се ама след малко замисляне - включвам да речем втора, вдигам крака, съединителя и той се връща но спира 1-2 см преди крайно горно положение и след да кажем секунда се връща горе... до колкото успях да усетя съединителя е хванал изцяло в положението в което педела застава ( преди да се върне изцяло горе )... Утре ще го гледам да не би педела да запира някъде по пластмасите ама много ме съмнява.. по-скоро проблема е в жилото или при съединителя... не знам.. дет се вика ново 20.
П.С. Колата е Г2, двигател EZ 1.6 75hp, скоростите мисля са R20.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”