Проблем с оборотите на газ и бензин при Пасат с двигател PF

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Dart
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dart » Пон 11 авг 2008 15:52

Колега, карам кола със същия двигател от доста години - просто е железен и нямам забележки. Това , което чета ме навежда на мисълта,че или газаджиите са си оставили ръцете или "майсторите", при които си ходил. Просто никога не съм чувал,че Пасатите имат такъв проблем и трябва да се маха въздуховода от емблемата,който отива до въздушния филтър.

vvk79
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vvk79 » Пон 11 авг 2008 15:56

да махат го и моя го сварих така но кажете защо неработи на бензин газта при мен се понастрои но бензина се развали

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Пон 11 авг 2008 20:34

те датчиците за температурата са два, ти на кои си слагал съпротивление,налисе сещаш-на троиника са два датчика , единия за таблото, а другия е за компютъра,според мен за да ти играят оборотите или датчика които е за температурата на водата/за компютъра/ не е наред или не ти е регулирана газовъздушната смес-много богата или много бедна,те газаджиите ходят да пипат кадето не им е работата

Потребителски аватар
PASSAT
Автомобил: Passat B4
Двигател: AFN 1996

Мнениеот PASSAT » Вто 12 авг 2008 10:44

Здаравейте колеги проблемите почти са отстранени (темата е мнооого стара, а в нея е и първия ми пост :) ). Колега vvk79 при мен беше същото смених инжекторите (дюзите) и се оправи на бензин. Оборотите спряха да играят като без да искам извадих един вакуум, а като го сложих обратно пак започнаха да играят, но и за това има лек - поиграх си с болтчето над дроселовата клапа (с него се регулират оборотите) и там оправих работата. За последното някои колеги могат да го потвърдят, че става без проблем!!. Относно третия проблем за който съм писал разбрах че са връщани километри и то много (беше на 198 000 като намерих под пепелника лепенка на която пише, че маслото е сменено на 340 000 :shock :shock :shock ). Тъкмо оправих всичко ииииииииииии маркуча за изходящите газова от картера се запущи и през пръчката за масло си изхвърли маслото. Сега гори масло малко повече от литър за 1000 км. различна компресия на всички цилиндри духа от всякъде, абе направо :wavecry :wavecry :wavecry :bishop :bishop :bishop . Сега обаче съм подготвил перфектен мотор за пасатко - 2Е, и климатик ще слагам ама това е друга тема.....

Потребителски аватар
vankoni
Автомобил: VW passat B3 B5.5
Двигател: PF1991 ALT2003
Контакти:

Мнениеот vankoni » Сря 13 авг 2008 19:57

Колега кажи каква ти е газовата уредба, ако е обикновенна с плочка и без емулатор проблема с оборотите е следния; изпарителя подава много газ на празен ход и вдига обороти, а кома се опитва да ги регулира в нормите.Оттам играят, запали двигателя и почни да навиваш винта на изпарителя (НЕ този на троиника).

Потребителски аватар
PASSAT
Автомобил: Passat B4
Двигател: AFN 1996

Мнениеот PASSAT » Чет 14 авг 2008 15:06

Газовата е обикновенна, с плочка. Оборотите се оправиха по дръг начин не става с регулиране. Т.к. от начало нямаше монтирана кихалка нямаше проблем с оборотите, след поставянето на такава се появи и проблема с оборотите. Решението му при мен (а и при други колеги) се оказа:
Оборотите спряха да играят като без да искам извадих един вакуум, а като го сложих обратно пак започнаха да играят, но и за това има лек - поиграх си с болтчето над дроселовата клапа

vvk79
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vvk79 » Съб 16 авг 2008 17:29

абе едвам вдигам обороти да мина на газ подавам газ тя въобще не реагира все едно работи на незнам колко цилиндъра цялата се тресе

valko_15
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с оборотите на газ и бензин при Пасат с двигател PF

Мнениеот valko_15 » Чет 26 май 2011 13:23

Имам същият пасат със същите пролеми...тожа което си сменил и тожа което трябва да сменисх сабрано в едно прави по-нова и по хубава кола...аз лично при първа вазможност сменям модела!!!от 4 месеца насам след като ми вазникна проблема несам спрял с ремонтите няма оправия модела е стар и на този двигател точно там им е проблема :)

Върни се в “Passat”