Скърцане от вратата на GOLF 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
mufin
Автомобил:
Двигател:

Така

Мнениеот mufin » Съб 16 авг 2008 21:29

Вземаш малко грес и смазваш бравичката , а след нея и желязото за което тя се захваща.
При меня това спря всякакво скърцане

Потребителски аватар
golf777
Автомобил: mk2 gl 1990
Двигател:
Контакти:

Re: Така

Мнениеот golf777 » Нед 17 авг 2008 1:16

mufin написа:Вземаш малко грес и смазваш бравичката , а след нея и желязото за което тя се захваща.
При меня това спря всякакво скърцане

да май ще е от това и аз от скоро имам г4 и има същия проблем и като го смазах поизчезна но като натиснеш спирачки тропането си остана

eng.Kostadinov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот eng.Kostadinov » Нед 17 авг 2008 10:56

Един съвет от мен. Пробвай да обездвижиш всичко на мястото което те съмнява. А относно врата пробвай да я натиснеш с една ръка или да я подпреш с нещо, така че да се изпъне. Според мен това е най правилният начин да намериш какво скърца. Ако е отвътре на вратата съвета ми е да не го закачаш, че после да ти свири "оркестър канари" на главата. Виж и дали стъклото ти се затваря плътно, тъй като понякога на голфа (2-ка разбирасе), когато са отворени и мина през някой дупка и прикънтява. Провери и дали не скърца някой пластмаса до теб. Просто да се е разхлабила и да си поскърцва от време на време.
Поздрави

Потребителски аватар
Evil_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Evil_Master » Нед 17 авг 2008 23:00

ами аз знам че сеатите особенно сеат ибиза окло 2000 година имат тоя скърцащ проблем с бравите и желязото обаче на тях е с една гумичка и след като се махне илисмени с нова срещу 50 лв от фирмен магазин на сеат се оправя обаче на голфа е една смотана ламаринка дето се вика и скърца утре ще пробвам това с греста чесно казано птобвах с един спреи и пръсках там обаче не сепромени грам но с грес може пък да се промени. А относно вратата и това да не я отварям от както имам колата е отваряна 2 пъти един път за алармата и един път заради голфовските смотано копчета в бравата дето байпасират алармата и не се пазят вратите ако ме разбрахте ако не искам да кажа че по глупав начин за светване на плафона няма! Това са го мислили сигурно години как да възможно най сложно и най тъпо обаче са успели момчетата от фолкс ваген. Дано с тази грес се оправи щото е мноо куцо да караш кола за 14 000 лв и да скърца като каруца че и бетер.Извинявам се за езика обаче чесно мноо ми се вижда странно това че колкото по нова кола си вземе човектолкова е по смотана май.Мерси за идейте който ми давате оценявам го много. БЛАГОДАРЯ!

Потребителски аватар
GREEN_lADY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GREEN_lADY » Нед 02 ное 2008 8:28

Колеги и при мен се появи гадното скърцане.На мен идеята ми е да сваля кората и да покарам без нея и да установя проблема.Дано стане иначе мн МЕ ДРАЗНИ :censored: :censored: ВРАТА

Потребителски аватар
Stambetu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stambetu » Нед 02 ное 2008 10:47

и При мен го имаше :!: предна дясна врата,при потегляне спиране качване на или минаване през неравност дразнещ кръцващ звук който ми бъркаше в ..... след дълги ослушванки сваляне на кори и ензнам си ко,се оказа пантата на вратата! смазах я хубаво с грес и масълце,не само нея а и другите врати(за секи случай) и сега се кефя на тишинаа :D
дано да е за дълго обаче :wink:

Потребителски аватар
Americanec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Americanec » Нед 02 ное 2008 21:11

при мен не е скърцане а ,чаткане при рязко спиране и тръгване,казаха ми че било на колоаните няква машинка ама хию не ми се вярва,и си чаткам вече 2 месеца,..

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”