Околовръстното на София.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Пон 16 яну 2006 13:58

lucifer_pl написа:точно в тая част на околовръстното лятото с 40 км минах преез дупка и счупих двете десни джанти и идват полицайте дая пишат протокол за ДЗУ то и ми викат требва да пишем акт за 300 лв :shock и аз питам що че съм си счупил колата? и той несъображение с пътната настилка ма отнесе 10 лв на ръка мама му стара кара ме да ходим да гледаме дупката :evil: после пътна помощ абе ....

прецакали си те пич. да ти пишат акт, имат известно право, но няма да издържи в съда. а за 300 лева си е смях, то алкохол е толкова. май само си чешем езиците, щото всички ругаем, пожелаваме им разни работи обаче всички си купуваме винетки. аз се надявах това правителство да не издържи до след нова година, обаче се оказва, че българите сме абсолютни гьотверени: цигарите вдигнаха с 40%, алкохола го вдигнаха с не знам колко, горивата ни са по-скъпи отколкото в САЩ, здравната ни система и уредба няма да коментирам, сега ще трябва да си вземаме 3 дена отпуска за да си направим задължителните ПЛАТЕНИ изследвания, застраховки си плащаме, пък не ни изплащат щетите, пътищата .... абе просто трябва да погледнем гърците какво правят като им кажат, че ще увеличават работния ден с половин час, но това няма да стане в Б-я

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пон 16 яну 2006 14:49

lucifer_pl написа:точно в тая част на околовръстното лятото с 40 км минах преез дупка и счупих двете десни джанти и идват полицайте дая пишат протокол за ДЗУ то и ми викат требва да пишем акт за 300 лв :shock и аз питам що че съм си счупил колата? и той несъображение с пътната настилка ма отнесе 10 лв на ръка мама му стара кара ме да ходим да гледаме дупката :evil: после пътна помощ абе ....

така така, това ми е много познато на мен подобан случка ми се случи и с подбен аргумент ми излязоха келешите и на мен, след което се поразрових в законите, ще перифразирам за да не ги търся сега дословно как са закона НО : 1. трябва да има знак който да предупреждава за сложната пътна обстановка - тогава ОК не си се съобразил, такъв за дупки или "път в ремонт" НЯМА. Дотук с аргумента на шапкарите да ти пишат акт на теб. Акт се пише НО на отговорното - длъжностно лице, което не е обозначило и обезопасило опасния участък. А понеже си е писане и разправии шапкарите излизат с тия приказки и незапозантите предпочитат да си спестят тези емоции и си плащат сами после. Ако държите ше изровя и точните членове и алинее по въпроса, за който съм 100000% сигурен вече как стои ;)
от ЗЗДП
Чл. 177. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г.) (1) Наказва се с глоба от 100 до 300 лв.:
ал.10. длъжностно лице, което е предупредено и не предприеме незабавно мерки за обезопасяване и отстраняване на препятствие от пътя, застрашаващо движението;
Чл. 178. (1) (Предишен текст на чл. 178 - ДВ, бр. 43 от 2002 г.) Наказва се с глоба от 100 до 1000 лв.:
ал.7. (нова - ДВ, бр. 43 от 2002 г.) длъжностно лице, което не е взело своевременно мерки за отстраняване или сигнализиране по установения начин на препятствие на пътя или неизправност на пътните принадлежности, които могат да застрашат безопасността на движението.

Последна промяна от One на Пон 16 яну 2006 15:01, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Re: Околовръстното на София.

Мнениеот guard » Пон 16 яну 2006 14:54

L&R написа:Днес имах чувството, че карах по повърхността на луната, кратер до кратер 10км. - ужас. Това не се търпи :roll:.
Тоя път трябва да се затвори ОПАСЕН Е!

Не ве е срам!!! Да обиждате пътищата на Велика България........това е богохулство!!! Тези пътища са строени от МЪЖЕ с чувство за чест, любов и отговорност към Родината( :lol: )

Пътищата както и земята трябва да се целуват.......те са свещенни.........само внимавайте да не ви затрупат докато целувате някоя дупка.......те повечето са с дълбочината на гроб........
Вчера изкривих , джанта..............и гума спуках, бях се издразнил но ми мина, и за мое любопитство премерих дълбочината......., не беше много дълбока тази.......63см.........Винаги може още........ :lol:

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пон 16 яну 2006 15:08

ChampioN написа:...

Tи се радвай, че твойта огромна, здрава и луксозма кола, не е паднала ЦЯЛАТА някъде из дупките, щот то верно дупките не са малки, ама.... При нас един ИКАРУС падна в дупка, така, че не се знае знаели се

Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guard » Пон 16 яну 2006 15:32

scuba написа:
ChampioN написа:...

Tи се радвай, че твойта огромна, здрава и луксозма кола, не е паднала ЦЯЛАТА някъде из дупките, щот то верно дупките не са малки, ама.... При нас един ИКАРУС падна в дупка, така, че не се знае знаели се

Ще рискувам, знаеш ли? :lol:, по добре да изпадна в някоя дупка с по-нова кола......отколкото с някоя...............да..... :wink:

Потребителски аватар
Golf3User
Автомобил:
Двигател:

Re: околовръстен път

Мнениеот Golf3User » Пон 16 яну 2006 19:21

aifos написа:
Golf3User написа:човече ако някога имаш нещастието да пътуваш до лом по добре си направи пълно авто каско преди да тръгнеш и после ще ме търсиш да ме черпиш бира. истината е че пътищата ни неструват.Винетки ли чувам ?!?!? за тия пътища трябва те да ни плащат че си трошим колите :evil: в видин е голяма мизерия. Аз бих ги прекарал тия комисаро от ЕС по пътя към лом с едн голф с 160 през ония дупки та да им направя бъбреците на пастет :twisted:

Найивероятно говориш за пътя през Орсоя?
Там е АД :twisted: преди време имаше катастрофа на Тополовец и реших да се върна на Лом и от там за Видин...
КОЛЕГИ НЕ МИНАВАЙТЕ ОТ ТАМ.
иначе пътя до Видин е добре.

ТОВА Е ПЪТЯ ! ПЪТЯ КЪМ АДА :twisted:

Toledo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Toledo » Пон 16 яну 2006 20:02

One написа:от ЗЗДП
Чл. 177. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г.) (1) Наказва се с глоба от 100 до 300 лв.:
ал.10. длъжностно лице, което е предупредено и не предприеме незабавно мерки за обезопасяване и отстраняване на препятствие от пътя, застрашаващо движението;
Чл. 178. (1) (Предишен текст на чл. 178 - ДВ, бр. 43 от 2002 г.) Наказва се с глоба от 100 до 1000 лв.:
ал.7. (нова - ДВ, бр. 43 от 2002 г.) длъжностно лице, което не е взело своевременно мерки за отстраняване или сигнализиране по установения начин на препятствие на пътя или неизправност на пътните принадлежности, които могат да застрашат безопасността на движението.

Кога ли някой ще заведе най-после дела срещу общината и КАТ ? Не виждам как да не бъдат спечелени ... А по въпроса за дупките - онзи ден една водеща по радио Витоша : " Много моля улиците в София да станат поне толкова широки, колкото са и дълбоки ". Да се смея или да крещя :roll:

Потребителски аватар
Golf3User
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf3User » Пон 16 яну 2006 20:04

Toledo написа:
One написа:от ЗЗДП

Кога ли някой ще заведе най-после дела срещу общината и КАТ ? Не виждам как да не бъдат спечелени ... А по въпроса за дупките - онзи ден една водеща по радио Витоша : " Много моля улиците в София да станат поне толкова широки, колкото са и дълбоки ". Да се смея или да крещя :roll:

незнам дали знаеш приятелю но държавата е наи трудно да я осъдиш :cry:

Потребителски аватар
koko jumbo
Автомобил:
Двигател:

не

Мнениеот koko jumbo » Пон 16 яну 2006 20:56

не знам за околовръстното но по пътя към Перник съм без думи- викенда се опитахме да стигнем до Банско и шофиора спука 2 чисто нови гуми а шофиорите около нас правеха суперидиотски зигзагообразни движения да ги избегнат и това ако нее изродщина ...

Потребителски аватар
Golf3User
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf3User » Пон 16 яну 2006 21:02

като се прибирам до лом ще накарам маика ми да снима клипче с пелефона ми и после ще го пусна да видите какво чудо е :не:

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Re: не

Мнениеот L&R » Пон 16 яну 2006 21:03

koko jumbo написа:не знам за околовръстното но по пътя към Перник съм без думи- викенда се опитахме да стигнем до Банско и шофиора спука 2 чисто нови гуми а шофиорите около нас правеха суперидиотски зигзагообразни движения да ги избегнат и това ако нее изродщина ...

Участъка отбивката за студентски град - Горубляне е по зле, но и Перник
Дупница си го бива строших си колите в тоя участък :cry: , да не говорим
че 60км ги минавам за 50мин.

Потребителски аватар
koko jumbo
Автомобил:
Двигател:

Re: не

Мнениеот koko jumbo » Пон 16 яну 2006 21:06

L&R написа:
koko jumbo написа:не знам за околовръстното но по пътя към Перник съм без думи- викенда се опитахме да стигнем до Банско и шофиора спука 2 чисто нови гуми а шофиорите около нас правеха суперидиотски зигзагообразни движения да ги избегнат и това ако нее изродщина ...

Участъка отбивката за студентски град - Горубляне е по зле, но и Перник
Дупница си го бива строших си колите в тоя участък :cry: , да не говорим
че 60км ги минавам за 50мин.

само искам да вметна че това е първокласен международен път - гордост за България

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 16 яну 2006 21:31

УБИИ СКОРОСТА,СПАСИ СЕ ОТ ПОРАЖЕНИЯ :D

Потребителски аватар
Golf3User
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf3User » Пон 16 яну 2006 21:48

lilo_stich написа:УБИИ СКОРОСТА,СПАСИ СЕ ОТ ПОРАЖЕНИЯ :D

Братче там и с 20 да караш пак ще си строшиш колата и главата Screwy Виж един БТР много добре би ми дошъл :twisted:

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 16 яну 2006 21:51

:horror:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”