препоръчайте ми инверторен климатик до около 1600лв
-
- Автомобил:
- Двигател:
panasonik 12 kitai
здравейте наскоро си закупих панасоника коитайски и искам да попитам някои които го има същия дали е доволен и зимата как се справя .
- LuIS
- Автомобил: Audi A4 S-Line 2002
- Двигател: 1.9 AWX
Re: panasonik 12 kitai
farkash написа:здравейте наскоро си закупих панасоника коитайски и искам да попитам някои които го има същия дали е доволен и зимата как се справя .
братовчеда си взе китайски 9ка, зимата топли.. но колко години

иначе аз съм много доволен от малайзското производство.. вече 3-4 години..
Re: panasonik 12 kitai
farkash написа:здравейте наскоро си закупих панасоника коитайски и искам да попитам някои които го има същия дали е доволен и зимата как се справя .
доволен съм 2 зими изкара малайзиски инвертор 12 ка
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм с китайски но е доста стар вече сигурно над 8-9 години. Няма проблеми. Работи на доста екстремен климат в Сандански целогодишно и няма грешка.
Даже и фреон не му е доливан. А се спира само март и октомври.
Китайците правят и хубави неща но зависи. Напоследък само на боклуци попадам и то "маркови" като например инструменти на Bosch и разни такива. Които на времето може би също са били хубави...
Но специално климатиците Osaka, NEO, Elite, Sang и разни такива не са нито китайски, нито турски, а са някакви мелези дето тежат по 30 килограма и хич не вдъхват доверие. Поне на мене като човек дето ги е монтирал. И хора които ти казват че са с части от маркови климатици просто не е вярно. Щом се усеща толкова усезаемо в теглото.
Та по-добре нещо китайско ама расово, отколкото нещо дето частите и зглобките му са правени в 5 държави и тежи 30кг. при нормални около 50 за малките модели де. 

Но специално климатиците Osaka, NEO, Elite, Sang и разни такива не са нито китайски, нито турски, а са някакви мелези дето тежат по 30 килограма и хич не вдъхват доверие. Поне на мене като човек дето ги е монтирал. И хора които ти казват че са с части от маркови климатици просто не е вярно. Щом се усеща толкова усезаемо в теглото.

- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Я малко съдействие от хора ползващи за отопление само климатик/ци.
Опитвам се да си направя сметка колко ще е потреблението на ток за отопление на апартамент 65 кв.м. с два климатика и най-важното целодневно. Живее възрастен човек там и си е по цял ден вкъщи.
Вкъщи имам климатик, но имам и парно, така че нищо не мога да хвана от сметките за тока.
Опитвам се да си направя сметка колко ще е потреблението на ток за отопление на апартамент 65 кв.м. с два климатика и най-важното целодневно. Живее възрастен човек там и си е по цял ден вкъщи.
Вкъщи имам климатик, но имам и парно, така че нищо не мога да хвана от сметките за тока.
- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
brabus написа:Я малко съдействие от хора ползващи за отопление само климатик/ци.
Значи - 2 климатика/DAIKIN FTXS35-dc инвертор,OSAKA 12-конвенционален ама от старите /Дайкина топли 32 кв.м Осаката 14 кв.м ДЕНОНОЩНО Дограма дървена/на естествен цвят и добре напасната и уплатнена:D /вътрешна изолация навсякъде фибран 3см
Миналата зима беше доста студена и мъглива/ за климатицити най големия мор е мъглата въпреки че аз нито с единия нямах проблем за разлика от съседите и др на които климите беха станали на ледени буци и ги заливаха с вряла вода в това число и Панасоник хитачи/Платих най голяма сметка 205 лв в това число съдомиялна,фурна,бойлер и други постоянни консуматори чат пат включване на други отоп уреди в другите 2 стаи Дано бях изчерпателен
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB -2 0 4motion
За колегата дето питаше за китайския Панасоник. Аз от 4 години съм с 3 броя такива 12-ки инверторни и нямам никакви проблеми нито зимата -20 градуса нито лятото - +35. Всеки отоплява стаи с 24 кв.м. -55-60 куб.м. Профилактиката им е, че почиствам филтърчетата(мрежичките) които са под капака на вътрешното тяло, всеки месец по един път. Там се събира прах и трябва да се почистват редовно иначе тормозят работата му. Друго не му е правено. Мисля наесен да им поизмия външните тела от събраната прах-перки, решетки и други работи което мога да направя. Карай и се не бой, то ако има да се случва, ще случи каквато и марка и производство да са. Има Осаки ще се спукат от ремонт, други работят много добре, така че всичко на късмет.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”