препоръчайте ми инверторен климатик до около 1600лв

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
baibradar
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот baibradar » Сря 25 юни 2008 20:40

Прочети тук за фуджи и производните му хотата са написали достатъчно : http://forum.setcom.bg/index.php/topic,33657.0.html

Потребителски аватар
produxan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот produxan » Сря 25 юни 2008 20:46

Колега аз съм с осака една 14 и една 12 доволен сам и двете ми излязоха 2300 лв . зех ги от еко клима ако имаш интерес пиши Лс да ти дам телефона или да ти обесня каде е магазина :wink:

farkash
Автомобил:
Двигател:

panasonik 12 kitai

Мнениеот farkash » Пон 11 авг 2008 23:01

здравейте наскоро си закупих панасоника коитайски и искам да попитам някои които го има същия дали е доволен и зимата как се справя .

Потребителски аватар
LuIS
Автомобил: Audi A4 S-Line 2002
Двигател: 1.9 AWX

Re: panasonik 12 kitai

Мнениеот LuIS » Пон 11 авг 2008 23:04

farkash написа:здравейте наскоро си закупих панасоника коитайски и искам да попитам някои които го има същия дали е доволен и зимата как се справя .

братовчеда си взе китайски 9ка, зимата топли.. но колко години :dontknow:
иначе аз съм много доволен от малайзското производство.. вече 3-4 години..

Потребителски аватар
momo 1
Автомобил:
Двигател:

Re: panasonik 12 kitai

Мнениеот momo 1 » Вто 12 авг 2008 11:34

farkash написа:здравейте наскоро си закупих панасоника коитайски и искам да попитам някои които го има същия дали е доволен и зимата как се справя .

доволен съм 2 зими изкара малайзиски инвертор 12 ка

farkash
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот farkash » Вто 12 авг 2008 16:50

а ,някои с китаиски панасоник няма ли ?

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Вто 12 авг 2008 22:22

Аз съм с китайски но е доста стар вече сигурно над 8-9 години. Няма проблеми. Работи на доста екстремен климат в Сандански целогодишно и няма грешка. :wink: Даже и фреон не му е доливан. А се спира само март и октомври. :wink: Китайците правят и хубави неща но зависи. Напоследък само на боклуци попадам и то "маркови" като например инструменти на Bosch и разни такива. Които на времето може би също са били хубави... :shock
Но специално климатиците Osaka, NEO, Elite, Sang и разни такива не са нито китайски, нито турски, а са някакви мелези дето тежат по 30 килограма и хич не вдъхват доверие. Поне на мене като човек дето ги е монтирал. И хора които ти казват че са с части от маркови климатици просто не е вярно. Щом се усеща толкова усезаемо в теглото. :lol: Та по-добре нещо китайско ама расово, отколкото нещо дето частите и зглобките му са правени в 5 държави и тежи 30кг. при нормални около 50 за малките модели де. :lol:

farkash
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот farkash » Съб 16 авг 2008 20:21

искам да попитам за един проблем някои ако е запознат при настройка на температурата на 27 и повече градуса за охлаждане се поевява една неприятна миризма на застояло от какво може да е?

Потребителски аватар
LuIS
Автомобил: Audi A4 S-Line 2002
Двигател: 1.9 AWX

Мнениеот LuIS » Съб 16 авг 2008 21:55

филтрите чистил ли си ги?

farkash
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот farkash » Нед 17 авг 2008 12:08

да чисти са .

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Нед 17 авг 2008 17:25

ами може да ти е мръсен вече самия климатик - направи му профилактика , особено ако пушиш в помещението и виж да не би да не ти е нивелирано вътрешното тяло и да събира някаква вода по тавичката и тя да зеленясва :)

Потребителски аватар
Skruji
Автомобил: Golf 6 Variant
Двигател:

Мнениеот Skruji » Нед 17 авг 2008 17:30

Може да има пелесен, мухъл или нещо такова в топлообменника на вътрешното тяло. Моето Fujitsu има една функция coil dry за премахването му и е хубаво да се пуска поне един път месечно :)

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Чет 21 авг 2008 8:45

Я малко съдействие от хора ползващи за отопление само климатик/ци.
Опитвам се да си направя сметка колко ще е потреблението на ток за отопление на апартамент 65 кв.м. с два климатика и най-важното целодневно. Живее възрастен човек там и си е по цял ден вкъщи.
Вкъщи имам климатик, но имам и парно, така че нищо не мога да хвана от сметките за тока.

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Чет 21 авг 2008 10:36

brabus написа:Я малко съдействие от хора ползващи за отопление само климатик/ци.
Опитвам се да си направя сметка колко ще е потреблението на ток за отопление на апартамент 65 кв.м. с два климатика и най-важното целодневно. Живее възрастен човек там и си е по цял ден вкъщи.
Вкъщи имам климатик, но имам и парно, така че нищо не мога да хвана от сметките за тока.

Значи - 2 климатика/DAIKIN FTXS35-dc инвертор,OSAKA 12-конвенционален ама от старите /Дайкина топли 32 кв.м Осаката 14 кв.м ДЕНОНОЩНО Дограма дървена/на естествен цвят и добре напасната и уплатнена:D /вътрешна изолация навсякъде фибран 3см

Миналата зима беше доста студена и мъглива/ за климатицити най големия мор е мъглата въпреки че аз нито с единия нямах проблем за разлика от съседите и др на които климите беха станали на ледени буци и ги заливаха с вряла вода в това число и Панасоник хитачи/Платих най голяма сметка 205 лв в това число съдомиялна,фурна,бойлер и други постоянни консуматори чат пат включване на други отоп уреди в другите 2 стаи Дано бях изчерпателен

kibo_tom_8440
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB -2 0 4motion

Мнениеот kibo_tom_8440 » Пет 22 авг 2008 9:01

За колегата дето питаше за китайския Панасоник. Аз от 4 години съм с 3 броя такива 12-ки инверторни и нямам никакви проблеми нито зимата -20 градуса нито лятото - +35. Всеки отоплява стаи с 24 кв.м. -55-60 куб.м. Профилактиката им е, че почиствам филтърчетата(мрежичките) които са под капака на вътрешното тяло, всеки месец по един път. Там се събира прах и трябва да се почистват редовно иначе тормозят работата му. Друго не му е правено. Мисля наесен да им поизмия външните тела от събраната прах-перки, решетки и други работи което мога да направя. Карай и се не бой, то ако има да се случва, ще случи каквато и марка и производство да са. Има Осаки ще се спукат от ремонт, други работят много добре, така че всичко на късмет.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”