Не ми работи Зумера. Passat B4

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
dispatch
Автомобил: Passat В6 HighLine 2010
Двигател: CBBB DSG6 02Е

Не ми работи Зумера. Passat B4

Мнениеот dispatch » Сря 13 авг 2008 19:15

Разгледах схемата на свързване на зумера и по нея се разбира, че взема сигнал от бутона на шофьорската врата. Моя го свали и съответно беше чист. Подадох му принудително маса - на едата обувка светва плафона, а на другата нищо не се случва.

Някой сблъсквал ли се е до сега с такъв проблем?
Къде се намира зумера за да го замеря дали е добре и да разбера дали има някъде прекъснат проводник... :roll:

_SUN_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _SUN_ » Чет 14 авг 2008 0:20

Зумера се намира на панела с предпазителите, представлява черна квадратна кутийка, подобно на реле/позиция № 9/, с четири крачета, двете са свързани към ляв и десен габарит, другите две са съответно от контактния ключ и от бутона на вратата 8)

Потребителски аватар
dispatch

Мнениеот dispatch » Съб 16 авг 2008 10:11

Благодаря за изчерпателния отговор!

Отивам да погледна...

PS: Хех... май се сетих къф ми е проблема - вместо нормални лампи за габарити аз съм сложил сини светодиоди... и най-вероятно Зумера следи за едновременен сигнал от габарит и бутон на вратата...

Ще пиша после...

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 16 авг 2008 20:09

Е дори да са сини диоди все пак кабела до фара си е същия предполагам.Това дали накрая има крушка или диод или няма нищо не би трябвало да е от значение.Зумера реагира ако има подадено напрежение към някой от габаритите и има отворена врата.Сигнала от контактния ключ се ползва за да знае като има запален фар и отворена врата а ключа не е на таблото да мрънка ;)
Според мен ще се окаже,че на въпросното място просто нямаш нищо сложено или има някакъв проблем в него ;)

_SUN_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _SUN_ » Съб 16 авг 2008 21:20

Трябва да има, от 1994год. ги слагат серийно, на 10 - та позиция на блока с релетата, надписа му е 63

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 16 авг 2008 21:50

То че трябва трябва ама може някой да си го е харесал или да се е скапал и да няма монтиран в момента...не, че никога не е имало :)

Потребителски аватар
dispatch

Мнениеот dispatch » Нед 17 авг 2008 18:53

Значи Зумера при мен се намира наистина на позиция 9.
След като го извадих на него пишеше на немски: Summer
Та за тва си мисля че съм го уцелил. До основата всичко идва нормално, т.е. един постоянен плюс, при светване на габаритите - ляв и десен пак плюс и минус при отваряне на шофьорската врата. Общо 4 крачета, тия към габаритите са някакви по-тесни...

Изглежда е за смяна. Отварях го - нищо видимо за студена спойка или лош контакт. Между другото номера на Зумера беше 37.

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 17 авг 2008 19:05

dispatch написа:Значи Зумера при мен се намира наистина на позиция 9.
След като го извадих на него пишеше на немски: Summer
Та за тва си мисля че съм го уцелил. До основата всичко идва нормално, т.е. един постоянен плюс, при светване на габаритите - ляв и десен пак плюс и минус при отваряне на шофьорската врата. Общо 4 крачета, тия към габаритите са някакви по-тесни...

Изглежда е за смяна. Отварях го - нищо видимо за студена спойка или лош контакт. Между другото номера на Зумера беше 37.

Препои го за всеки случай преди да го сменяш.По моргите би трябвало да има....(то аз така си мислех и за Реле 106 на колегата ама....няма никъде и сега го чакам да ми го прати да му го ремонтирам).
Успех!

_SUN_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _SUN_ » Нед 17 авг 2008 19:30

Моя оригиналния го свалих, много дразнещо звъни.Намерих от "Форд Мондео" с приятен камбанен звън, но е доста по-голям от фолксвагеновия и се води CТU/многофункционален/, за забравено радио, чистачки и други ел.консуматори, с доста крачета е отзад и му намерих тези за забравени габарити, свързването е с аналогични проводници като на Пасата

Последна промяна от _SUN_ на Съб 23 авг 2008 1:12, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passenger » Пет 22 авг 2008 22:27

Днес купих 2 зумера от италианеца за 10 лева.

Потребителски аватар
mltz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mltz » Нед 21 сеп 2008 12:52

За да непускам нова тема искам да ви попитам колеги някои дали може да ми каже,защо ми свирва зумера като включа усилените светлини на стопа за мъгла,а не при забравени фарове пасата ми е Б4 1.9тди

Върни се в “Passat”