проблем с гориво

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Letajanta
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

проблем с гориво

Мнениеот Letajanta » Нед 17 авг 2008 20:24

Здравейте колеги , да ви се оплача малко . Вчера сутринта тръгвам за работа и Джетата не иска да запали давам контакт подгрява върти и няма никой пробвах няколко пъти и се отказах . Направо се бях разболял ,обадих се на един приятел дойде с лаптопа закачи я и казва че за него всичко е ок и няма причина колата да не пали . Въртях около 10 пъти и запали много шумно и здраво испуши бяло работи около 30 -40 секунди и исчисти . От години зареждам на лукойл и знам че горивата им са качествени . Сега съм заредил на омв и добавка (утре ще сменя и горивен филтър ) сменил съм го преди 1000 км .

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Re: проблем с гориво

Мнениеот MITKO_DVD » Нед 17 авг 2008 21:42

Letajanta написа:Здравейте колеги , да ви се оплача малко . Вчера сутринта тръгвам за работа и Джетата не иска да запали давам контакт подгрява върти и няма никой пробвах няколко пъти и се отказах . Направо се бях разболял ,обадих се на един приятел дойде с лаптопа закачи я и казва че за него всичко е ок и няма причина колата да не пали . Въртях около 10 пъти и запали много шумно и здраво испуши бяло работи около 30 -40 секунди и исчисти . От години зареждам на лукойл и знам че горивата им са качествени . Сега съм заредил на омв и добавка (утре ще сменя и горивен филтър ) сменил съм го преди 1000 км .

Спасе източи старото гориво въобще неслагай никви добавки а си сипши нова нафта ,старата я дай на некой със стар дизел,ако имаш и ти мое го ползваш,но неслагай такива добавки и тем подобни,филтъра също сменяш задължително.Аз съм имал доста такива случай с дизли от Лукойл,Петрол и по рядко ОМВ и Шел,за сега никва рекламация от ЕКО без майтап :wink: ,ако има нещо ми звънни за повече инфо ако ти требе :wink:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 17 авг 2008 21:51

Ромпетрол е истината последно време ;)

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Нед 17 авг 2008 21:54

м даааммм .... и аз имах същия проблем с полото , само че от бензин сипан на лукойл.....
говори с управителя на бензиностанцията , ако пазиш касова бележка / фактура ...

Потребителски аватар
kusho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kusho » Нед 17 авг 2008 22:04

Нормално освен с количество ни цакат и с качество. Вчера звъни баджанака и пита:Колко събира резервоара на Пасата? 70л. до колкото се сещам му викам, а той тука на колонката сочи 89л. Освен честито друго какво да каже :D

Потребителски аватар
kiko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiko » Нед 17 авг 2008 22:46

musura написа:Ромпетрол е истината последно време ;)
и аз имам много добри впечатления от техния бензин...просто не остана истинска стока в България-щом лукойл и петрол ни цакат с гориво..и аз съм попадал на лошо гориво оттам...ромпетрол май си внасят безина от румъния..колко бяха по-назад от нас тези хора-а как дръпнаха в последните години....с безина от ромпетрол-колата ми е най-безшумна и пъргава...пробвал съм само бензиност. на изхода на кърджали...около 10 пъти съм зареждал оттам-просто разликата е очевидна...не може да е съвпадение...
п.с.миналата седмица решихме да засечем на един познат колко гори голфа...на празен резервоар до горе в лукойл пое 61 л...голф мк 3 1.8 ,по каталог нали е 55 л....просто вече нещата излизат извън контрол-на никой не му пука за реноме ,никой не го е страх от нищо,истинска джунгла...

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Пон 18 авг 2008 0:16

В последно време, изобщо не съм доволен от газта на Лукойл.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пон 18 авг 2008 1:31

kiko написа:
и аз имам много добри впечатления от техния бензин...просто не остана истинска стока в България-щом лукойл и петрол ни цакат с гориво..и аз съм попадал на лошо гориво оттам...ромпетрол май си внасят безина от румъния..колко бяха по-назад от нас тези хора-а как дръпнаха в последните години....с безина от ромпетрол-колата ми е най-безшумна и пъргава...пробвал съм само бензиност. на изхода на кърджали...около 10 пъти съм зареждал оттам-просто разликата е очевидна...не може да е съвпадение...
п.с.миналата седмица решихме да засечем на един познат колко гори голфа...на празен резервоар до горе в лукойл пое 61 л...голф мк 3 1.8 ,по каталог нали е 55 л....просто вече нещата излизат извън контрол-на никой не му пука за реноме ,никой не го е страх от нищо,истинска джунгла...

айде веднага изказвания , не на място .... е тоз празен резервоар как го постигнахте , че точно на колонката да няма бензин , или чакахте да свърши и после бутане до бензиностанцията....и моя резервоар събира еди колко си, но като се обезвъздуши побира с още 10-15 литра..... защо си мислите че всеки ви цака.... то бива народ бива , ама секи трее да ги цака с нещо.... заеби!!!!

Потребителски аватар
kiko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiko » Пон 18 авг 2008 6:52

празният резервоар е постигнат така-правен му е промивка ,поради съмнения за боклуци и затлачване на бенз помпа(имаше си боклуци),наливане на около 5 л бензин,каране около 60 км и изчакване до бензиностанцията на празен ход-след 10 мин колата изгасна и е зареждано докато пистолета изключи...
колегата искаше да зсече колко гори колата му ,не за да докаже как го цакат с количеството гориво,а за да засече разхода ,поради съмнения за прекалено висок.
за обезвъздушаването нищо не мога да кажа...ако по някакв начин само с нормално зареждане с пистолет бензинджията е успял да го обезвъздуши и резервоара е побрал + 6 л си взимам думите назад...

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Пон 18 авг 2008 9:28

Пичове,
цакат ни отвсякъде.
Няма смисъл да се оплакваме и да мрънкаме, но фактът си е факт. Не че от този форум нещо можем да оправим и променим, но поне сме информирани за мошеничествата, които ни се прилагат.
На мен ми го правят редовно с газта - и на ЛукОйл, и на ОМВ, и на Шел...даже май и на Петрол. Последния път заредих бензин на Еко и газ на Топливо...да видим.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 18 авг 2008 9:35

Единствената верига бензиностанции, на които нямам никаква разлика в поведението на автомобила, е ЕКО. Нивата, която карах по едно време, сега я кара един колега. Сложиха й газ, и я пробва на всички по известни вериги - Шел, ОМВ, Петрол, Лукойл и т.н. По негови думи, на ЕКО е най-добре. А пък принципно беше против тях преди това. Същото му е мнението и за бензина - има УАЗ-ка, и щом при нея има разлика в зависимост от бензина, смятайте за какво става въпрос. Отново от ЕКО е най-доволен. Ама това е обсъждано много.
По конкретния случай - напоследък чувам от доста хора, че качеството в Лукойл не е същото като преди. Не знам от личен опит, тъй като сега зареждам само на ЕКО. Преди беше добра нафтата. Ама явно има нещо.

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Пон 18 авг 2008 10:37

И аз съм на това мнение.....:)
По северното ни море румънските горива са още по-чисти и качествени.:)

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пон 18 авг 2008 10:46

Хъ... Един приятел ми обясняваше, че бил страшно недоволен от ромпетрол... И че САМО в краен случай зарежда от там. Става въпрос за ДИЗЕЛ!!! Аз там не съм зареждал все още.
Харесах си една бензиностанция, която на външен вид няма нищо общо с нормалните ОМВ, лукойл и т.н. - Малка сграда, 2 колонки, един пич сипва, даваш му парите на ръка, палиш и бегаш.
Дизела е с 5-10 стотинки надолу, предполагам и бензина.
Като качество съвсем откровено мога да кажа, че съм по-доволен от лукойл/омв, като количество не знам, не съм наливал в туба.
Та от както я открих не зареждам никъде другаде (ако съм в София де). Бензиностанцията се намира на входа на тунела на Люлин, в посока центъра. До сега не съм виждал някой друг освен мен да зарежда там :)

Потребителски аватар
bisi-vraca
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bisi-vraca » Пон 18 авг 2008 19:24

Мошениците могат да ос.рат всяка бензиностанцията- проблема е субективен за съжаление независимо от името на бензиностанцията, защотои хубаво гориво да налеят после доливат и 20% вода и боклуци и колонките и т.н.
Трябва 10 бензинджий да се вкарат в затвора и там бой и е.ане и да ги пишат по вестниците и проверки и контрол и глоби- това е изхода.

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Сря 20 авг 2008 15:39

kusho написа:Нормално освен с количество ни цакат и с качество. Вчера звъни баджанака и пита:Колко събира резервоара на Пасата? 70л. до колкото се сещам му викам, а той тука на колонката сочи 89л. Освен честито друго какво да каже :D

Има комбита и с 90 литрови резервоари, явно на приятеля ти е от тях, + това като кажеш догоре, обикновено пълнят до гърловината, доста от пистолетите имат чопче дето натиска копченцето за обезвъздушаване като се пъхне в дупката, а разликата в литрите 100% съм съгласен че има, и тя идва от минаването на пяна вместо течност, която обаче се отчита от колконката. За това Шел на някой бензиностанции си смениха пистолетите с такива с ниска скорост... ма има теми 1000 кво обяснявам и аз.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”